טראפלס בנופי

איך ייתכן שעדיין אין מתכון לבנופי פאי בבלוג? פאי בננה-טופי-קצפת מתוק עד כדי סכרת, אבל הכי טעים שיש! מדובר בתקלה חמורה – אין ספק.

אל תטעו, יש כאן כמה קינוחי בננות שאני אוהבת, ואפילו מאד, כמו הבננה קרים פאי – בן דודו הקרוב של הבנופי, טארט טאטן הבננות – כלום עבודה עם מקסימום רושם, קראמבל הבננות הלא פחות ממושלם, כמובן שלחם הבננות ששבר את הבלוג, מאפינס הבננה והנוטלה המושחתים ועוגת הבננות הבחושה וההפוכה. יש כבוד, לא?

אם כן, היום נוסיף עוד קינוח בננתי לחבורה העליזה והמרשימה הזו.. טראפלס בנופי לא פחות מוואו!! עליו חתומה לירון אבטה גרשון המוכשרת – אותה אחת שהביאה לנו את עוגת השוקולד וקוקוס הזו. אני מבטיחה שבקרוב, גם בנופי פאי קלאסי יעלה כאן לבלוג.

אז מה יש לנו בפינוק של היום? חצאי בננות בשלות (אם הן לא בשלות ומתוקות, חכו כמה ימים עם ההכנה, לא כיף ליפול על ביס של בננה לא טעימה בתוך הטראפל שלנו) עטופות בתערובת של עוגיות מרוסקת וריבת חלב, כאשר כל הטוב הזה טבול בשוקולד לבן מומס. מתקבלים ביסים קטנים של עונג מרוכז וכל כך טוב!

ההכנה קלילה ביותר, רק יש מעט המתנה בין השלבים – תרגיל באיפוק . שימו לב שנחתוך את הבננה לחצאי עיגולים. אם הבננה שלכם קטנטנה, גם עיגולי בננה יתאימו – פשוט את חתיכות הבננה נעטוף בבצק ריבת החלב שנכין בשיא הקלות (כמו קובות), לכן עדיף שלא תהינה גדולות מדי על מנת שיתקבלו טראפלס קטנים ושובבים יותר.

לגבי השוקולד הלבן, ניתן לטבול רק חלק מהכדורים בו (כפי שאני עשיתי) או שאפשר, כמו במקרה של הטראפלס אוראו, לעטוף את הכדורים בשלמותם בשוקולד הלבן – איך שמתחשק לכם. האמת, שנראה לי רעיון מצוין להגיש את טראפלס הבנופי שלנו לצד טראפלס האוראו: שני סוגי טראפלס מדהימים בטעמים שונים – אחד שחור והשני לבן, לצד תותים טריים, לא יהיה אחד שישכח את הקינוחים שלכם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

150 גר' ריבת חלב

170 גר' ביסקוויטים (כ-21 עוגיות פתי בר)

30 גר' חמאה מומסת

2 כפות חלב

1 בננה בשלה

100 גר' שוקולד לבן

הוראות הכנה:

מכניסים את עוגיות הפתי בר למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר לחילופין בקערה עם מערוך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרככים את ריבת החלב מעט במיקרוגל/על הכיריים.

מעבירים את הפתי בר המרוסק לקערה, מוסיפים את ריבת החלב המרוככת, 2 כפות החלב והחמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים את הבננה לחצאי עיגולים (אם זו בננה קטנטנה אז גם עיגולים יתאימו).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים מהמקרר את תערובת ריבת החלב וקורצים ממנה כדורים, משטחים עם הידיים, מניחים במרכזם את חצאי הבננות וסוגרים היטב את הכדור (כמו שממלאים קובות). מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים למקרר לייצוב לפחות לשעתיים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממיסים שוקולד לבן במיקרו או בבאן מארי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טובלים כל כדור בשוקולד הלבן (חלקו או כולו, איך שמעדיפים), מחזירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ושומרים בקירור עד להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן