את מנת האורז הבאה טעמה מארינוש אצל חברה ועם הביס הראשון ידעה כי היא חייבת להעביר לי את המתכון.
מי שמכיר את מארין, יודע שכנראה מדובר במנת אורז מיוחדת במינה אם זו גרמה לה להתפעלות כלשהי, או אפילו לביס שני. מארין סוחבת עימה מעין טראומת אורז מילדות, כך שכבר שנים רבות לא תמצאו אורז על צלחתה. עד המנה הזו.
לא עבר זמן רב מאז אותו ביקור אצל חברתה עד לשבת שהגיעה אליי עם תבנית מלאה באורז השחום והריחני הזה. נשביתי בקסמו שטמון לא רק בטעמו העשיר אלא גם בקלות הרבה שבהכנתו: פשוט זורקים את כל המרכיבים יחד לתבנית, מערבבים ושולחים לתנור. כעבור שעה מתקבלת תוספת טבעונית שווה במיוחד, כזו שתשדרג כל שולחן.
אספר לכם כי שיניתי מעט את המתכון המקורי: החסרתי את אבקת מרק העוף ובמקומה הוספתי מלח, פלפל ושום שלגמרי עושים את העבודה. בנוסף, הורדתי משמעותית בכמות השמן וגם קצת מהסילאן. התוצאה – אורז ללקק את האצבעות. כן, כן חברים, זהו אחד מהמתכונים שכדאי לתייק ולשמור (ידוע לי כבר על כמה קוראות מסורות שמחזיקות תיקיית טאץ' פוד פיזית 😀 – איזה כיף..).
חדי העין יבחינו כי זו אינה הפעם הראשונה שיש כאן בבלוג את השילוב המנצח של ערמונים ופטריות – וגם לא השנייה (בצק עלים ממולא בפטריות וערמונים וביף וולינגטון למשל), אין מה לעשות, באמת שמדובר בצמד מוצלח במיוחד.
האורז יקבל מעטה פריך מלמעלה ורך ומלא בטעם מבפנים, בדומה לאורז המעולה ממתכון העוף ואורז בתנור, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממליצה עליו מאד.
אני הכנתי את האורז מאורז פרסי, אך גם יסמין, בסמטי או כל סוג אחר יתאימו. לכו על מה שטעים וזמין לכם.
מצרכים:
2 כוסות אורז
1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק
1 שקית ערמונים קלופים בואקום קצוצים דק
1 בצל לבן קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס סויה
1/2 כוס שמן חמניות/קנולה
2 כפות סילאן
1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון
4 כוסות מים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מכניסים את כל המצרכים לתבנית גדולה המתאימה לתנור, מערבבים ומכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר באמצע האפייה מומלץ לערבב ולבדוק מצב האורז.
מתקבל אורז נפלא, פריך מבחוץ, רך מבפנים ועשיר בטעם.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
133 תגובות
נראה מעולה! את חושבת שזה יצא טוב אם אחסיר את הפיטריות?
עדיין ייצא מעולה!
האורז הפך להיות חלק מארוחה ביום שישי .יצא מעולה . לפעמים אני משנה טעמים
איזה כיף לשמוע שהמנה הפכה לקבועה אצלכם במשפחה! תודה על התגובה
גם את האורז אפשר להחסיר…
נראה טעים !
בלי שום כיסוי לתנור ?
באמת טעים! שום כיסוי, רק ערבוב אחד תוך כדי
יצא מעולה! כולם טרפו כולל הילדים 🙂
איזה כיף לשמוע קרן!
גם אצלי יככב שוב מחר 🙂
האם אפשר להחליף באורז מלא/בר/פרא?
הי אדווה, בהחלט כן. מישהי שסיפרה לי השבוע שהכינה עם אורז מלא ויצא לה מעולה! שימי לב שאולי זמני האפייה ישתנו..
אני התחלתי לעשות עם אורז מלא כי זה מה שהיה בבית ועושה קבוע את המתכון (אורז מלא ולבן). האורז המלא לפי המתכון משום מה יוצא טעים בפער מטורף מאורז לבן!!!
וואי חייבת לנסות, תודה על הטיפ!
מכניסה לאותם זמני תנור ועם אותן כמויות מים?
יצא מעולה!!!!
איזה כיףף!! תודה על התגובה 🙂
אני גם תהיתי אם אפשר להחליף באורז מלא.. תהיתי אם צריך להוסיף גם יותר מים מעבר לזמן האפיה שמתארך… תודה 🙂
הי אלונה, את יכולה להוסיף עוד מעט מים..בטוח ייצא מעולה
הי
הכנתי היום עם אורז מלא. יצא מעולה. גג שעה בתנור. מתכון מושלם. קצרתי שבחים. תודה
עדינה
הכנתי היום, יצא מעולה.
לא היו בבית פטריות לעומת זאת הוספתי חופן אגוזי מלך קצוצים, האגוזים מוספים מאוד לאורז
הי גדי, תודה על התגובה! נשמע אחלה רעיון לצרף אגוזי מלך למנה- בהחלט אנסה בקרוב!
טעים. טעים ושוב טעים!
תודה על המתכון הנפלא
איזה כיף לקרוא שאהבת גולדי, תודה!
אם התנור תפוס, האם אפשר אותו מתכון על הגז?
זאת כבר תהיה מנה אחרת 🙂
האם ניתן להכין את המנה מראש ולחמם?
הי, לא צריכה להיות בעיה להכין כמה שעות מחום ואז לחמם בתנור לפני ההגשה
הי מיכל,
הכנתי את המתכון של האורז עם הפטריות והערמונים בתנור. הכנתי עם אורז מלא. מקסימום שעה בתנור. מתכון קל מאוד. יצא מושלם וקצרתי שבחים…
תודה. שנה טובה ומלאה במתכונים קלים ומשובחים,
עדינה
הי עדינה, שמחתי מאד לשמוע שיצא לך מעולה עם אורז מלא! שתהיה שנה טובה גם לך ולמשפחתך!
היי אין לי פטריות טריות. אפשר עם פטריות משימורים?
הי עדינה, אני לא מחובבי הפטריות בשימורים.. הייתי מוותרת
היי מיכל.נתקעתי בלי סויה…. ממש קריטי אם לא רשים? מה אפשר במקום?
היי שוש, מצטערת אבל הסויה די קריטית כאן לדעתי.. יש לך במקרה טריאקי נוזלי?
הכנתי עכשיו, עם שדרוג קל: הוספתי 3 כפות מרק פטריות של קנור (שטעמו עמוק ועשיר במיוחד) ל2 כוסות מים רותחים והוספתי ל-2 כוסות המים הרגילים הנותרים.
אפיתי בטוסטר אובן! יצא כל כך מדהים שאין מילים.
תודה!
תודה על הטיפים! שמחה לשמוע שאהבתם ותודה על התגובה
הי, שמעתי תשבוחות על המתכון הזה! רוצה גם להכין אבל אין לי ערמונים. בעייתי?
תודה (:
אכן מתכון משובח! אפשר בלי הערמונים בואקום, אולי תמירי באגוזי מלך קצוצים?
מופלא! כבר בתנור :)))
מהמם! בתיאבון לכם 🙂
יוצא מעולה. גם עם אורז מלא וגם עם בסמתי. תודה
תודה לך!
היי,שמתי כסלסילה וחצי של פטריות האם יכול להשפיע על משך הבישול או כמות המים
רפאל
היי רפאל, אין צורך להוסיף נוזלים או זמן בישול- ייצא נפלא
היי מיכל
אכן יצא נפלא,והאורחים כבר התחברו למתכון
איזה כיף לשמוע! תודה!
ל4 כוסות אורז צריך לשים כוס שמן? או שאפשר פחות?
הי רחל, ממליצה לך לדבוק בכמויות של המתכון, יוצא נפלא! יכולה לנסות להוריד קצת בשמן אבל לא יותר מדי..
היי, המנה הזו הפכה לפייבוריטית אצלנו בבית.
יחד עם זה, רוצה להכינה לארוחה מיוחדת. עם מה כדאי להגיש?
הי אהובה, מסכימה איתך שזו אחת המנות הכי אהודות וטעימות! אחד היתרונות שלהן הוא שהיא ממש מתאימה לכל ארוחה.. בשר, עוף, דגים וכו.. אחת ממנות הפרגיות השוות שיש בבלוג תתאים (כמו עם החרדל ומייפל או במרינדה אסייתית) או לארוחה יותר אלגנטית הייתי משדכת את החבילות דגים בנייר אפייה על מצע של בטטות ועשבי תיבול.. גם פשטידת הלברק תשתלב נפלא.. בשילוב כמה סלטים (תיכנסי לקטגוריה ותגללי), מדובר בארוחה נפלאה. בהצלחה!
המתכון נראה נפלא וכ"כ קל להכנה. הולכת לנסות אותו היום בערבוב בין אורז בסמטי לאורז פרא. יש אפשרות להחליף את הפטריות לפורטובלו במקום שמפיניון או שזה ישפיע משמעותית על הטעם? תודה!!
יהיה מצוין עם תערובת האורז והפורטובלו! תהנו!
חשבתי אולי חצי מהבmל לטגן לפני. מה דעתך?
אין לי סויה או טריאקי..
ראיתי שרשמת שדיי קריטי.
אפשר עם רוטב צילי מתוק?
הי רויטל, לצערי לא.. לא במקום..
היי מיכל 🙂 נראה מעולה, כבר בתנור
רק לוודא, מדובר ב-4 כוסות מים רותחים? או רגילים? או לא משנה?
תודה וחג שמח
היי אורטל, לא משנה 🙂
חג שמח!
היי האם ניתן להוסיף גם עוף בפנים?
היי עדי, לא ניסיתי..אז קשה לי לומר
היי מיכל, תודה על מתכון מופלא בטעמו ובפשטותו. מאמצת מיד בחום.
הי סמדר, שמחה שאהבת!
פשוט טעים מאוד, ליקקו את האצבעות!!
איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה אלכסנדרה
האורז הזה נמצא אצלי באופן קבוע בשולחן שישי יוצא מעולה ואף אחג לא מוותר .המתכון כבר עבר לחברות רבות שגם התמכרו לאורז הזה
הי ורדה- כיף מאד לשמוע!! תודה על התגובה
אורז מעולה, טעים ביותר וקל להכנה הכנתי היום ליקקו הצלחת, כמובן שאכין לארוחת חג ראש השנה זה יככב על שולחן החג – תודה רבה על מתכון מנצח שכזה ❤️
תודה על התגובה המהמת נעמי וחג שמח
הי כמה זמן בתנור??
הי תמי, כפי שכתוב מכניסים לתנור לשעה כשבאמצע מערבבים פעם אחת
הכנו אתמול את המתכון בפעם השלישית תוך שבוע, תוך שעה לא נשאר גרגיר.
מתכון נהדר, תודה!!
היי יפעת, איזה כיף לשמוע!! תודה על התגובה..
עשיתי עם פחות פטריות ויצא מעולה! מומלץ.
אצלי היה צורך לערבב אחרי 40 דקות בערך, שווה לפקוח עין על התנור תוך כדי
הי אסתי, שמחה שאהבת! תודה על התגובה
בפעם המי יודע כמה חוזרת למתכון הזה… הפך לאחת המנות האהובות אצלנו בבית. תודה
איזה כיף לקרוא תגובה כזו! תודה יעל, שימחת אותי מאד
בחימום התנור ל200 מעלות,
האם
למצב אפיה או טורבו?
ותודה על מתכון קל ושניראה סופר טעים.
טורבו זה אחלה
אכן טעים! עושה עכשיו פעם שניה, קצצתי פנימה גם גזר אחד.
מה שכן, אין מצב שזה מסתיים בשעה..
הי עמית,
נחמד תוספת גזר מגורד! כיף שאת חוזרת למנה.. אצלי זה בול שעה.. כמו בכל מקרה של אפיה, משתנה מתנור לתנור.
אני אלרגית לבצל והכנתי היום בלי בצל ובתוספת עוד שן שום אחת. יצא נפלא!!! תודה
היי גל, מסכימה איתך- גם בלי בצל המנה המנצחת הזו לבטח תהיה מעולה.. שמחה שאהבת!
ובעניין חיזוק השום- אני תמיד בעד 🙂
הכנתי שבוע שעעבר ויצא וואו, רוצה היום לעשות עם בשר טחון בנוסף. אפשרי? מומלץ? אם כן איך?
תודה 🙂
היי רועי, לא ניסיתי אז קשה לי לומר! יש מתכון של בשר טחון בטחינה אפוי בבלוג אז אילי כמו שם- פשוט תוסיף ותכסה רק באלומיניום כאשר לערבב ותציץ מדי פעם.. שוב לא ניסיתי אבל יכול להיות מעניין. אשמח אם תעדכן איל יצא לך, בהצלחה!
האם אפשר להכין עם פתיתים? אם כן, כמה כוסות מים וכמה זמן בתנור?
נשמע טוב אבל לא ניסיתי..
היי האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
בטח
האם ניתן לטגן את הבצל ואז להכניסו לתערובת?
הי זאב, בטח שאפשר!
אבל ביננו- באמת שאין צורך.. אפשר לעשות את זה קל יותר- וייצא מעולה.
תכננתי להכין היום ואז גיליתי שיש לי רק כוס וחצי של אורז. התעצלתי ללכת לסופר והחלפתי את החצי החסרה בחצי כוס עדשים!
זה יצא מושלם!
תודה על המתכון המעולה
טוב עכשיו אני חייבת לנסות את זה!! תודה על השיתוף והמילים החמות
תודה על המתכון, נראה מעולה! מה בערך גודל (ועומק) התבנית שאת משתמשת בה?
תודה!
היי אורית, אני כל פעם אופה בתבנית אחרת.. כל תבנית פשטידה גדולה תעבוד.
תודה על התגובה המהירה מיכל! אבל בכל זאת מידה לדוגמה ממש יכולה לעזור (מבינה שלא בסלע), לא גרה בישראל ולא יודעת למה הכוונה תבנית פשטידה 🙂
למשל תבנית אובלית 24*36
תודה!
היי 🙂
האם אפשר לשים שמן זית במקום שמן קנולה\חמניות?
בטח
הי, יצא מצוין 🙂 האם יעבוד עם חיטה במקום האורז?
היי רמה, האמת שלא ניסיתי.. נשמע טוב אבל ייתכן ויצטרך יותר זמן אפייה ונוזלים
היי מיכל, תהיתי אם אפשר להמיר את האורז בבורגול גס… 🙂
לא ניסיתי! אבל אשמח מאד לדיווח אם תנסי
מה גודל התבנית שהשתמשת?
אני השתמשתי בצילום באובלית 36*24, אבל כל פעם משתמשת באחרת.. כל תבנית פשטידה גדולה תתאים
המתכון נראה מעולה והתגובות פה עושות חשק
יש לך רעיון איך להפוך לכמות גדולה יותר? של 3 כוסות אורז? (אני צריכה כמות שתספיק כתוספת ל-7 מבוגרים ו-4 ילדים)
מתקבלת מנה מאד יפה מ-2 כוסות אורז אבל אין בעיה לעשות 3 כוסות בכלי גדול יותר ופשוט להכפיל את כל הכמויות ב-1.5. בהצלחה!
תשמעי, הכנתי את זה לערב פסח ושמעתי תגובה אחת בלי סוף- וואו!!
יצא מעולה, בדיוק לפי המתכון וההנחיות. האורז חוסל. יצא מושלם!! תודה על מתכון מדוייק וטעים 🙂
איזה כיףףףף לשמוע! תודה יעל וחג שמח
מכינה כבר יותר משנתיים את האורז הנפלא הזה שהפך להיות בן בית קבוע אצלנו ורק היום גיליתי שאת המקור למתכון המעולה! נכנסתי להגיד חג שמח ותודה רבה ועכשיו נכנסת לחפש אצלך עוד מתכונים שווים ((:
היי דורית, איזה תגובה מהממת! חג שמח וכיף שאת פה
אפשר להוסיף חלב קוקוס במקום קצת מים?
היי עירית, לא ניסיתי אבל נשמע טוב
בעקבות התגובות פה החלטתי גם אני לעשות וריאציה טיפה שונה כי לא היו לי ערמונים בבית.. שמתי במקום כוס עדשים שחורות, יצא מעולה!!
תודה רבה על המתכון 🙂
הי מיה, אני חייבת לנסות! נשמע מעולה
לא מכסים את התבנית לפני שמכניסים לתנור?
הי ציפי,
לא, אין צורך
תודה, מיכל, על התשובה המהירה
היי מיכל (:
האם אפשר לוותר על הסילאן/הדבש?
היי מיכל 🙂
האם אפשר לוותר לגמרי על הסילאן/דבש?
אפשר, אבל עדיף שלא
יצא מעולה ! תודה .
האח ניתן לעשות עם אורז מלא?
תודה רותי, איזה כיף לשמוע שאהבת!
בהחלט עובד גם עם אורז מלא, רק הוסיפי מי בהתאם.
תודה על התשובה
כמה מיים צריך להוסיף לדעתך?
כוס ורבע על כל כוס אורז מלא
כדאי לשטוף את האורז לפני שמוסיפים אותו?
אפשר.. אני לא עושה את זה
הכנתי כמה פעמים עם אורז מלא ארוך ויצא פשוט נפלא! פעם גם הוספתי דלעת קצוצה.
היום אנסה עם אורז מיקס של אדום ושחור.
מפיצה את הבשורה! היום יצא לי לקרוא את התגובות והן פשוט מרגשות.
תודה מיכל על מתכון מנצח✌️
תודה לך סיגל! מעניין איך יצא עם האורז מיקס?
חזרתי למתכון לכבוד החג 🙂 עם אורז מיקס יצא מעולה- אני לא זוכרת אם הוספתי מים על מה שכתוב. מניחה שכן✌️
נשמע מצוין, תודה על השיתוף!
היי מיכל,
האם אפשר להכין את המנה בסיר בתנור במקום בתבנית?
בהחלט, סיר כמה שיותר נמוך
הכנתי עם אורז עגול מלא ועם שמן זית וזה בתנור כבר שעה וחצי. .טעמתי..מאד מאד טעים אבל האורז עדיין קשה.
לא הכי מוצלח עם אורז מלא עגול..פשוט לא מתרכך.אבל הרעיון מגניב והטעם ווואוו..בפעם הבאה אכין עם קינואה או דוחן או גם וגם.
היי רות, המתכון לא כתוב על בסיס אורז עגול לכם מידותיו לא מתאימים לו. אני ממליצה להציץ בתגובות של המתכון אולי תמצאי המלצה לגיוון שימצא חן בעינייך.