אורז עם פטריות וערמונים בתנור

את מנת האורז הבאה טעמה מארינוש אצל חברה ועם הביס הראשון ידעה כי היא חייבת להעביר לי את המתכון.

מי שמכיר את מארין, יודע שכנראה מדובר במנת אורז מיוחדת במינה אם זו גרמה לה להתפעלות כלשהי, או אפילו לביס שני. מארין סוחבת עימה מעין טראומת אורז מילדות, כך שכבר שנים רבות לא תמצאו אורז על צלחתה. עד המנה הזו.

לא עבר זמן רב מאז אותו ביקור אצל חברתה עד לשבת שהגיעה אליי עם תבנית מלאה באורז השחום והריחני הזה. נשביתי בקסמו שטמון לא רק בטעמו העשיר אלא גם בקלות הרבה שבהכנתו: פשוט זורקים את כל המרכיבים יחד לתבנית, מערבבים ושולחים לתנור. כעבור שעה מתקבלת תוספת טבעונית שווה במיוחד, כזו שתשדרג כל שולחן.

אספר לכם כי שיניתי מעט את המתכון המקורי: החסרתי את אבקת מרק העוף ובמקומה הוספתי מלח, פלפל ושום שלגמרי עושים את העבודה. בנוסף, הורדתי משמעותית בכמות השמן וגם קצת מהסילאן. התוצאה – אורז ללקק את האצבעות. כן, כן חברים, זהו אחד מהמתכונים שכדאי לתייק ולשמור (ידוע לי כבר על כמה קוראות מסורות שמחזיקות תיקיית טאץ' פוד פיזית 😀 – איזה כיף..).

חדי העין יבחינו כי זו אינה הפעם הראשונה שיש כאן בבלוג את השילוב המנצח של ערמונים ופטריות – וגם לא השנייה (בצק עלים ממולא בפטריות וערמונים וביף וולינגטון למשל), אין מה לעשות, באמת שמדובר בצמד מוצלח במיוחד.

האורז יקבל מעטה פריך מלמעלה ורך ומלא בטעם מבפנים, בדומה לאורז המעולה ממתכון העוף ואורז בתנור, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממליצה עליו מאד.

אני הכנתי את האורז מאורז פרסי, אך גם יסמין, בסמטי או כל סוג אחר יתאימו. לכו על מה שטעים וזמין לכם.

מצרכים:

מצרכים לאורז פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות אורז

1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק

1 שקית ערמונים קלופים בואקום קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס סויה

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

2 כפות סילאן

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את כל המצרכים לתבנית גדולה המתאימה לתנור, מערבבים ומכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר באמצע האפייה מומלץ לערבב ולבדוק מצב האורז.

אורז בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אורז עם פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב בתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתקבל אורז נפלא, פריך מבחוץ, רך מבפנים ועשיר בטעם.

אורז מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף אורז ערמונים ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
133 תגובות
  1. נטלי הגב

    נראה מעולה! את חושבת שזה יצא טוב אם אחסיר את הפיטריות?

  2. אפרת הגב

    נראה טעים !
    בלי שום כיסוי לתנור ?

  3. קרן הגב

    יצא מעולה! כולם טרפו כולל הילדים 🙂

  4. אדוה הגב

    האם אפשר להחליף באורז מלא/בר/פרא?

    • מיכל הגב

      הי אדווה, בהחלט כן. מישהי שסיפרה לי השבוע שהכינה עם אורז מלא ויצא לה מעולה! שימי לב שאולי זמני האפייה ישתנו..

    • יונה הגב

      אני התחלתי לעשות עם אורז מלא כי זה מה שהיה בבית ועושה קבוע את המתכון (אורז מלא ולבן). האורז המלא לפי המתכון משום מה יוצא טעים בפער מטורף מאורז לבן!!!

  5. אלונה הגב

    אני גם תהיתי אם אפשר להחליף באורז מלא.. תהיתי אם צריך להוסיף גם יותר מים מעבר לזמן האפיה שמתארך… תודה 🙂

  6. גדי הגב

    הכנתי היום, יצא מעולה.
    לא היו בבית פטריות לעומת זאת הוספתי חופן אגוזי מלך קצוצים, האגוזים מוספים מאוד לאורז

  7. גולדי הגב

    טעים. טעים ושוב טעים!
    תודה על המתכון הנפלא

  8. אופיר הגב

    אם התנור תפוס, האם אפשר אותו מתכון על הגז?

  9. נחצ'ה הגב

    האם ניתן להכין את המנה מראש ולחמם?

  10. עדינה פיבלביץ הגב

    הי מיכל,
    הכנתי את המתכון של האורז עם הפטריות והערמונים בתנור. הכנתי עם אורז מלא. מקסימום שעה בתנור. מתכון קל מאוד. יצא מושלם וקצרתי שבחים…
    תודה. שנה טובה ומלאה במתכונים קלים ומשובחים,

    עדינה

  11. עדי הגב

    היי אין לי פטריות טריות. אפשר עם פטריות משימורים?

  12. שוש הגב

    היי מיכל.נתקעתי בלי סויה…. ממש קריטי אם לא רשים? מה אפשר במקום?

  13. רותשי הגב

    הכנתי עכשיו, עם שדרוג קל: הוספתי 3 כפות מרק פטריות של קנור (שטעמו עמוק ועשיר במיוחד) ל2 כוסות מים רותחים והוספתי ל-2 כוסות המים הרגילים הנותרים.
    אפיתי בטוסטר אובן! יצא כל כך מדהים שאין מילים.
    תודה!

  14. נוגה הגב

    הי, שמעתי תשבוחות על המתכון הזה! רוצה גם להכין אבל אין לי ערמונים. בעייתי?

    תודה (:

  15. עדי הגב

    מופלא! כבר בתנור :)))

  16. תמר הגב

    יוצא מעולה. גם עם אורז מלא וגם עם בסמתי. תודה

  17. רפאל הגב

    היי,שמתי כסלסילה וחצי של פטריות האם יכול להשפיע על משך הבישול או כמות המים
    רפאל

  18. רפאל הגב

    היי מיכל
    אכן יצא נפלא,והאורחים כבר התחברו למתכון

  19. רחל הגב

    ל4 כוסות אורז צריך לשים כוס שמן? או שאפשר פחות?

    • מיכל הגב

      הי רחל, ממליצה לך לדבוק בכמויות של המתכון, יוצא נפלא! יכולה לנסות להוריד קצת בשמן אבל לא יותר מדי..

  20. אהובה הגב

    היי, המנה הזו הפכה לפייבוריטית אצלנו בבית.
    יחד עם זה, רוצה להכינה לארוחה מיוחדת. עם מה כדאי להגיש?

    • מיכל הגב

      הי אהובה, מסכימה איתך שזו אחת המנות הכי אהודות וטעימות! אחד היתרונות שלהן הוא שהיא ממש מתאימה לכל ארוחה.. בשר, עוף, דגים וכו.. אחת ממנות הפרגיות השוות שיש בבלוג תתאים (כמו עם החרדל ומייפל או במרינדה אסייתית) או לארוחה יותר אלגנטית הייתי משדכת את החבילות דגים בנייר אפייה על מצע של בטטות ועשבי תיבול.. גם פשטידת הלברק תשתלב נפלא.. בשילוב כמה סלטים (תיכנסי לקטגוריה ותגללי), מדובר בארוחה נפלאה. בהצלחה!

      • נועה הגב

        המתכון נראה נפלא וכ"כ קל להכנה. הולכת לנסות אותו היום בערבוב בין אורז בסמטי לאורז פרא. יש אפשרות להחליף את הפטריות לפורטובלו במקום שמפיניון או שזה ישפיע משמעותית על הטעם? תודה!!

  21. פסי הגב

    חשבתי אולי חצי מהבmל לטגן לפני. מה דעתך?

  22. רויטל הגב

    אין לי סויה או טריאקי..
    ראיתי שרשמת שדיי קריטי.
    אפשר עם רוטב צילי מתוק?

  23. אורטל הגב

    היי מיכל 🙂 נראה מעולה, כבר בתנור
    רק לוודא, מדובר ב-4 כוסות מים רותחים? או רגילים? או לא משנה?
    תודה וחג שמח

  24. עדי הגב

    היי האם ניתן להוסיף גם עוף בפנים?

  25. smadar הגב

    היי מיכל, תודה על מתכון מופלא בטעמו ובפשטותו. מאמצת מיד בחום.

  26. אלכסנדרה כהן הגב

    פשוט טעים מאוד, ליקקו את האצבעות!!

  27. ורדה הגב

    האורז הזה נמצא אצלי באופן קבוע בשולחן שישי יוצא מעולה ואף אחג לא מוותר .המתכון כבר עבר לחברות רבות שגם התמכרו לאורז הזה

  28. נעמי הגב

    אורז מעולה, טעים ביותר וקל להכנה הכנתי היום ליקקו הצלחת, כמובן שאכין לארוחת חג ראש השנה זה יככב על שולחן החג – תודה רבה על מתכון מנצח שכזה ❤️

  29. תמי הגב

    הי כמה זמן בתנור??

  30. יפעת הגב

    הכנו אתמול את המתכון בפעם השלישית תוך שבוע, תוך שעה לא נשאר גרגיר.
    מתכון נהדר, תודה!!

  31. אסתי הגב

    עשיתי עם פחות פטריות ויצא מעולה! מומלץ.
    אצלי היה צורך לערבב אחרי 40 דקות בערך, שווה לפקוח עין על התנור תוך כדי

  32. יעל הגב

    בפעם המי יודע כמה חוזרת למתכון הזה… הפך לאחת המנות האהובות אצלנו בבית. תודה

  33. עירית הגב

    בחימום התנור ל200 מעלות,
    האם
    למצב אפיה או טורבו?
    ותודה על מתכון קל ושניראה סופר טעים.

  34. עמית הגב

    אכן טעים! עושה עכשיו פעם שניה, קצצתי פנימה גם גזר אחד.
    מה שכן, אין מצב שזה מסתיים בשעה..

    • מיכל הגב

      הי עמית,
      נחמד תוספת גזר מגורד! כיף שאת חוזרת למנה.. אצלי זה בול שעה.. כמו בכל מקרה של אפיה, משתנה מתנור לתנור.

  35. גל הגב

    אני אלרגית לבצל והכנתי היום בלי בצל ובתוספת עוד שן שום אחת. יצא נפלא!!! תודה

    • מיכל הגב

      היי גל, מסכימה איתך- גם בלי בצל המנה המנצחת הזו לבטח תהיה מעולה.. שמחה שאהבת!
      ובעניין חיזוק השום- אני תמיד בעד 🙂

  36. רועי הגב

    הכנתי שבוע שעעבר ויצא וואו, רוצה היום לעשות עם בשר טחון בנוסף. אפשרי? מומלץ? אם כן איך?
    תודה 🙂

    • מיכל הגב

      היי רועי, לא ניסיתי אז קשה לי לומר! יש מתכון של בשר טחון בטחינה אפוי בבלוג אז אילי כמו שם- פשוט תוסיף ותכסה רק באלומיניום כאשר לערבב ותציץ מדי פעם.. שוב לא ניסיתי אבל יכול להיות מעניין. אשמח אם תעדכן איל יצא לך, בהצלחה!

  37. דבי הגב

    האם אפשר להכין עם פתיתים? אם כן, כמה כוסות מים וכמה זמן בתנור?

  38. יסמין הגב

    היי האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש?

  39. זאב הגב

    האם ניתן לטגן את הבצל ואז להכניסו לתערובת?

  40. עדי הגב

    תכננתי להכין היום ואז גיליתי שיש לי רק כוס וחצי של אורז. התעצלתי ללכת לסופר והחלפתי את החצי החסרה בחצי כוס עדשים!
    זה יצא מושלם!
    תודה על המתכון המעולה

  41. אורית הגב

    תודה על המתכון, נראה מעולה! מה בערך גודל (ועומק) התבנית שאת משתמשת בה?
    תודה!

  42. אורית הגב

    תודה על התגובה המהירה מיכל! אבל בכל זאת מידה לדוגמה ממש יכולה לעזור (מבינה שלא בסלע), לא גרה בישראל ולא יודעת למה הכוונה תבנית פשטידה 🙂

  43. שני הגב

    היי 🙂
    האם אפשר לשים שמן זית במקום שמן קנולה\חמניות?

  44. רמה הגב

    הי, יצא מצוין 🙂 האם יעבוד עם חיטה במקום האורז?

  45. אלה הגב

    היי מיכל, תהיתי אם אפשר להמיר את האורז בבורגול גס… 🙂

  46. רחל הגב

    מה גודל התבנית שהשתמשת?

  47. יעל הגב

    המתכון נראה מעולה והתגובות פה עושות חשק
    יש לך רעיון איך להפוך לכמות גדולה יותר? של 3 כוסות אורז? (אני צריכה כמות שתספיק כתוספת ל-7 מבוגרים ו-4 ילדים)

    • מיכל הגב

      מתקבלת מנה מאד יפה מ-2 כוסות אורז אבל אין בעיה לעשות 3 כוסות בכלי גדול יותר ופשוט להכפיל את כל הכמויות ב-1.5. בהצלחה!

      • יעל הגב

        תשמעי, הכנתי את זה לערב פסח ושמעתי תגובה אחת בלי סוף- וואו!!
        יצא מעולה, בדיוק לפי המתכון וההנחיות. האורז חוסל. יצא מושלם!! תודה על מתכון מדוייק וטעים 🙂

  48. דורית הגב

    מכינה כבר יותר משנתיים את האורז הנפלא הזה שהפך להיות בן בית קבוע אצלנו ורק היום גיליתי שאת המקור למתכון המעולה! נכנסתי להגיד חג שמח ותודה רבה ועכשיו נכנסת לחפש אצלך עוד מתכונים שווים ((:

  49. עירית הגב

    אפשר להוסיף חלב קוקוס במקום קצת מים?

  50. מיה הגב

    בעקבות התגובות פה החלטתי גם אני לעשות וריאציה טיפה שונה כי לא היו לי ערמונים בבית.. שמתי במקום כוס עדשים שחורות, יצא מעולה!!
    תודה רבה על המתכון 🙂

  51. ציפי הגב

    לא מכסים את התבנית לפני שמכניסים לתנור?

  52. ציפי הגב

    תודה, מיכל, על התשובה המהירה

  53. נועה הגב

    היי מיכל (:
    האם אפשר לוותר על הסילאן/הדבש?

  54. נועה הגב

    היי מיכל 🙂
    האם אפשר לוותר לגמרי על הסילאן/דבש?

  55. רותי הגב

    יצא מעולה ! תודה .
    האח ניתן לעשות עם אורז מלא?

  56. רותי הגב

    תודה על התשובה
    כמה מיים צריך להוסיף לדעתך?

  57. אור הגב

    כדאי לשטוף את האורז לפני שמוסיפים אותו?

  58. סיגל הגב

    הכנתי כמה פעמים עם אורז מלא ארוך ויצא פשוט נפלא! פעם גם הוספתי דלעת קצוצה.
    היום אנסה עם אורז מיקס של אדום ושחור.
    מפיצה את הבשורה! היום יצא לי לקרוא את התגובות והן פשוט מרגשות.
    תודה מיכל על מתכון מנצח✌️

  59. טל הגב

    היי מיכל,
    האם אפשר להכין את המנה בסיר בתנור במקום בתבנית?

  60. רות הגב

    הכנתי עם אורז עגול מלא ועם שמן זית וזה בתנור כבר שעה וחצי. .טעמתי..מאד מאד טעים אבל האורז עדיין קשה.

  61. רות הגב

    לא הכי מוצלח עם אורז מלא עגול..פשוט לא מתרכך.אבל הרעיון מגניב והטעם ווואוו..בפעם הבאה אכין עם קינואה או דוחן או גם וגם.

    • מיכל הגב

      היי רות, המתכון לא כתוב על בסיס אורז עגול לכם מידותיו לא מתאימים לו. אני ממליצה להציץ בתגובות של המתכון אולי תמצאי המלצה לגיוון שימצא חן בעינייך.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן