עוגת גבינה עם קינמון

על העוגה הזו שמעתי מנועה, חברתי היקרה, שסיפרתי לכם עליה כבר פה, באחת השבתות החורפיות האחרונות שהוזמנו אל הקמזלים לארוחת צהרים.

היא סיפרה לי כי יש לה מתכון לעוגה שמתאימה בול לבלוג: מצד אחד קלה להכנה, ומצד שני תמיד קוצרת ים מחמאות. כביכול, עוד עוגת גבינה אפויה, אך בפועל בעלת כמה טוויסטים קטנטנים שיחדיו יוצרים עוגה שממש כיף וטעים ליישר.

אשתף אתכם, כי אחת מעוגות הגבינה האהובות עליי היא זו של אורנה ואלה (שאת מתכונה ניתן למצוא בספרן המעולה). כשקראתי לראשונה את המתכון של עוגה זו, עליו חתומה דליה, חברת משפחה של נועה, מיד נזכרתי באותה עוגה מפורסמת של הצמד משינקין (שלצערי הרב ממש אוטוטו סוגרות את המסעדה המעולה שלהן): אותן שלוש שכבות של עוגיות מרוסקות, גבינה אפויה וציפוי שמנת חמוצה נפלא.

האם זוהי לא אותה עוגה? שאלתי את עצמי. אך לא.. המינונים שונים, זמני האפייה וחום התנור שונים, זאת קטנה וביתית יותר, עם טאץ' קטן שמוסיף הרבה: כפית קינמון המפוזרת בין שכבת הגבינה האפויה לשכבת השמנת החמוצה. שוס.

מה שמצחיק הוא שכאשר נועה התקשרה לדליה לספר לה כי המתכון שלה בקרוב יופיע כאן, לקח לה זמן להיזכר בכלל בעוגה. מסתבר שאפשר לומר כי ימי אפיית העוגות שלה נמצאים מאחוריה, היא לא אפתה את העוגה הזו כבר שנים רבות מאד, מאז שילדיה היו קטנים.

אם כן, בעוד המתכון הזה מככב אצל משפחות רבות בשם "עוגת הגבינה של דליה שוהם", מסתבר שאצל דליה היא שייכת להיסטוריה. מי יודע, אולי בעקבות פוסט זה תעלה אותה מהאוב?

בנוסף, שימו לב לעובדה שיחסית לעוגות גבינה אחרות, זו יחסית דלת שומן וקלוריות (השתמשתי במילה יחסית! 😀): לא תמצאו בה זכר לגבינת שמנת רבת אחוזי שומן או לשמנת מתוקה מוקצפת, ועדיין התוצאה עשירה ומענגת למדי.

לפני שנתחיל אספר כי ביצעתי כמה שינויים מינוריים במתכון המקורי – כמו הוספת ביצה, הוספת מעט עוגיות לבסיס והמסת החמאה לפני הוספתה לשכבת העוגיות.

מצרכים:

עוגת גבינה וקינמון
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

תבנית קפיצית בקוטר 23 או תבנית פיירקס קטנה

לבסיס:

כ-18 עוגיות פתי בר (כחצי שרוול)

100 גר' חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

500 גר' גבינה לבנה 9%

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מחוקה קינמון

לציפוי:

2 גביעים שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

במעבד מזון (או אולד סקול עם מערוך ושקית/קערה) מרסקים את העוגיות לפירורים.

עוגיות לפני ריסוק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד מעט עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.

הוספת החמאה המומסת
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
תערובת פירורים וחמאה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים את תחתית התבנית (רק התחתית, ללא הדפנות) בתערובת הפירורים, ומניחים במקפיא עד לשלב הבא.

ריפוד התבנית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מערבבים היטב בקערה בינונית את כל חומרי שכבת הגבינה למעט הקינמון (גבינה, ביצים, סוכר וכפית תמצית וניל).

חומרי המלית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

משטחים בעדינות עם לקקן את שכבת הגבינה מעל שכבת הפירורים ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

בלילה על תחתית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
עוגה נכנסת לתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה, הסוכר והוניל ומניחים בצד.

חומרי הצפוי לפני ערבוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ציפוי מעורבב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את העוגה מהתנור, אך לא מכבים אותו.

בוזקים את כפית הקינמון באופן אחיד מעל פני העוגה החמה וממתינים עוד כ-5-10 דקות עד שמניחים את שכבת הציפוי.

קינמון על העוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בזהירות, בעזרת לקקן, מורחים את שכבת הציפוי מעל הקינמון, באופן אחיד ושווה ומכניסים לתנור לעוד כ-5-8 דקות.

ציפוי על עוגה1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ציפוי על עוגה2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את העוגה, מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות עד ההגשה.

עוגה יוצאת מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
העוגה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

למחרת היא רק משתבחת.

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה על רקע עוגה שלמה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

טראפלס אוראו

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הפיצוחים המיוחדים האלה, עונגי המתוקה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. שלומית הגב

    הבוקר יצאתי למשימה- אפיית שתי עוגות מהבלוג שלך, במקביל, תוך בחינת כמות המשאבים והזמן שייקח הפרויקט. (ספוילר- שעה ורבע, מפתיחת המקרר לאיסוף החומרים ועד לסגירתו עם שתי עוגות!)
    העוגה הראשונה היתה עוגת הגבינה הזאת, אותה גם טעמנו לקינוח בארוחת הערב.
    המתכון- פשוט וקל, החומרים- זמינים, הוראות ההכנה- ברורות וזורמות, והתוצאה- וואו.
    זאת עוגה מעולה, יצאה בדיוק כמו בתמונה, לא מתוקה מדי, גבינתית אך לא משתלטת, נימוחה, ועוד היד נטויה…
    זה ללא ספק מתכון שיכנס לפנתיאון הביתי- שאפו!
    (המשימה למחר- לטעום את הקי-ליים פאי…)
    תודה רבה!

    • מיכל הגב

      שלום שלומית, איזו משימה נפלאה! שמחה מאד לשמוע שעברה בקלות ובהנאה.. ובעיקר שנהניתם מהתוצאה! מחכה לשמוע איך יצא הפאי (אחת העוגות האהובות עליי). תודה רבה על תגובה כל כך כיפית 🙂

  2. ארזה הגב

    מיכל ,

    ניסיתי את הכנפיים ברוטב חמוץ מתוק . לאחר אין ספור ניסיונות של מתכוני כנפיים . בוודאות המתכון הכי טעים שקיים.
    יצא מושלם

  3. עינת הגב

    מיכל שלום,

    אני מתכננת לאפות את העוגה בתחילת השבוע, אך כשקראתי את הוראות ההכנה דבר מה לא היה ברור לי, כתבת:
    ״מוציאים את העוגה מהתנור, אך לא מכבים אותו.
    בוזקים את כפית הקינמון באופן אחיד מעל פני העוגה החמה וממתינים עוד כ-5-10 דקות עד שמניחים את שכבת הציפוי״.

    כלומר, לאחר שבוזקים את הקינמון מכניסים את העוגה לתנור ל-10-5 דקות נוספות, נכון?

    תודה מראש,
    עינת

    • מיכל הגב

      היי עינת, תמשיכי למשפט הבא: ממתינים 5-10 דקות עד שמורחים את הציפוי ואז מכניסים לתנור לעוד 5-8 דקות.

  4. עינת הגב

    תודה על התגובה המהירה.

  5. רונית הגב

    הי מיכל,
    את בטוחה שזמן האפיה הראשוני הוא רק 20 דקות?
    זה מאד מעט לעוגת גבינה , בדרך כלל זמן האפיה של עוגות דומות הוא שעה פלוס

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן