רולדה במילוי ריבה ופקאנים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני כמה שבועות נפלתי על דינה דודתי עם זיכרון לעוגה יבשה נפלאה שאמה רבקה נהגה להכין (יצא לי לספר לכם על רבקה כבר במתכון של הבמיה המעולה הזו).

שמחתי לשמוע שהעוגה המגולגלת של רבקה עדיין מככבת בארוחות המשפחתיות שלהם, בדיוק אותה עוגה שזכרתי מלפני שנים רבות: עוגת בצק פריך מגולגלת ממולאת בריבה טובה, תערובת סוכר-קינמון-שומשום ואגוזי פקאן שבורים. פרוסה מעוגה זו (שלאחר חיתוכה בעצם מתקבלות עוגיות מגולגלות) מהווה את הפרטנר המושלם לכוס תה/ קפה של אחרי ארוחה/בין ארוחות/יקיצת בוקר.. איזו סצינה שתבחרו תעבוד פשוט נפלא 😀.

את המתכון המצולם דינה העבירה לי בלי יותר מדי מידות, אבל אנחנו כבר לא חוששים ממתכוני סבתא מעומעמים נכון? תסלחו לי כשאטפח לעצמי על השכם ואספר לכם שכבר בניסיון הראשון נכנסתי לראש של רבקה הנמרצת ויצאו לי שלוש רולדות נפלאות (אחת אפילו עטפתי והקפאתי, שלא יחסר, כמה "סבתא מרים" מצידי – המחתיינס של רבקה במקרה ואתם עוקבים 😀)..

לפני שנתחיל, דעו שניתן בכיף להמיר את הפקאנים באגוזי מלך, לפי העדפתכם, ובגזרת הריבה פשוט לכו על איזו ריבה שאוהבים – תותים/פירות יער/מישמש – מה שיש וטעים לכם (הרגישו חופשי לגוון בין הרולדות עם סוג הריבה/האגוזים.. ממש לחיות על הקצה, אה? 😀).

מצרכים:

מצרכים לרולדה פקאן וריבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבצק:

1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

100 גר' חמאה

למילוי:

2 כפות סוכר

1 כפית קינמון

1 כפית שומשום

1 צנצנת ריבה טובה

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

מעט שמן למריחה מעל

מעט שומשום לפיזור מעל

אבקת סוכר לפיזור מעל

הוראות הכנה:

מכניסים את חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. לחילופין אפשר לעבד בידיים את הבצק בקערה.

לפני עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי עיבוד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים מעט עם האצבעות למעין דיסקית ומכניסים למקרר לכשעתיים (לא שלב חובה, אך עדיף).

בצק על ניילון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
דיסקית בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים סוכר, שומשום וקינמון.

סוכר קינמון שומשום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחלקים את הבצק לשלושה גושים שווים בגודלם.

חלוקת בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על משטח מקומח, מרדדים כל גוש בתורו לעלה של בצק ומקפלים בעדינות  את שולי הבצק כך שתיווצר מסגרת צרה.

רידוד הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בתוך המסגרת שיצרנו, מורחים שכבה נדיבה של ריבה, מפזרים מתערובת הסוכר-קינמון-שומשום ומהפקאנים הקצוצים.

סוכר על ריבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פקאנים על ריבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגלגלים בעדינות את הבצק לרולדה (מהצלע הארוכה) ומעבירים את הרולדה, כך שהקפל בתחתיתה, לתבנית המרופדת נייר אפייה.

גלגול הרולדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן מכינים שתי רולדות נוספות ומעבירים אותן לתבנית התנור.

בעזרת מברשת סיליקון, מורחים מעט שמן על שלוש הרולדות ומפזרים מעליהן מעט שומשום.

שמן על רולדות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פיזור שומשום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-35-40 דקות עד שהרולדות זהובות וריחניות.

רולדות נכנסות לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רולדה אפויה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים.

עם אבקת סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תה עם עוגיות מגולגלות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

10 תגובות על “רולדה במילוי ריבה ופקאנים

  1. זה בצק שק״מ הישן והטוב, בהחלפת המרגרינה בחמאה. תוספת חלמון הופכת אותו לעוד יותר טוב!
    (שקמ- שמנת, קמח, מרגרינה)

      1. בדומה אך שונה- בבצק שק"מ המרגרינה היא חבילה= 200 גרם. פה במתכון יש רק מחצית מהשומן- 100 גרם חמאה (אלא אם כן היה אמור להיות 200 גרם חמאה ויש טעות בכתבה..)

    1. היי רונית, אני הקפאתי אחרי האפייה, אך אפשר גם בהחלט לפני ואז כל שנשאר הוא לאפות. בהצלחה!

  2. הרגשתי צורך להגיב כי גם לסבתא שלי קוראים מרים וגם לאימי רבקה 😉
    בהחלט אנסה מחר את הרולדה המגרה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *