רוטב מיסו, לא רק לסלט

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום חברים נעשיר את רפרטואר הרטבים המנצחים שלנו.

בנוסף לרוטב המעולה הזה שמקפיץ כל עלה ירוק לרמות על או לרוטב הקיסר האלוף הזה, תייקו בארכיון רוטב לסלט ירוק, בעל טאץ’ אסיאתי, או אם נהיה מדויקים – יפני.

אני מאד אוהבת מיסו, קיץ חורף סתיו אביב, לעולם לא אסרב לקערת מיסו טובה – אין ספק כי הטעם האומאמי היפני בהחלט מדבר לבלוטות הטעם שלי.

דרך אגב, הרוטב הזה מעולה לא רק לסלט אלא גם לירקות בתנור או דגים.. הוא נותן להם קיק נפלא! (פתאום קלטתי שלא העליתי לכאן מתכון לסלמון במיסו.. האופציה האיזי פיזי האהובה והמקבילה לסלמון טריאקי).

אך שימו לב: הרוטב מאד מרוכז ועשיר ואין לשים יותר מדי ממנו. הקפידו להוסיף כל פעם מעט, לערבב ואז להוסיף עוד במידת הצורך.. ברגע ששופכים יותר מדי, עלול להיות מאוחר מדי.. (במיוחד אם משתמשים במיסו “בהיר” ולא “לבן” – הסבר מפורט ברשימת המצרכים).

הרוטב נשמר במקרר בכלי סגור עד שבוע ימים ולאט לאט (או מהר מהר ) מתחסל לו. אצלנו בבית הרוטב חוסל חיש מהר על שלושה סלטים ירוקים גדולים עד גדולים מאד (הכנתי מראש כמות כפולה.. לזה קוראים חברים, תכנון מראש ).

המתכון מבוסס על רוטב שלקוח מספרה המקסים של גווינית’ פאלטרו: “My Father’s Daughter“.

בזזזזז אחד בבלנדר או מעבד מזון והזהב בידיכם..

מצרכים:

מצרכים לרוטב מיסו

1/3 כוס בצל לבן קצוץ גס

1 שן שום קצוצה גס

1/4 כוס גדושה משחת מיסו לבן

  • שימו לב! אני השתמשתי הפעם במשחת מיסו “בהיר” ולא מיסו “לבן”.
  • צבעו של המיסו הבהיר הוא מעין חום בהיר, לעומת צבעו של המיסו הלבן שהוא יותר צהבהב אם כבר..(לא הכי ברור, אה?)
  • בנוסף, יש גם מיסו כהה שצבעו אדמדם כהה ועוד כל מיני סוגים אחרים ופחות נפוצים.
  • השתדלו להשתמש בלבן, שטעמו עדין יותר, אך אם אתם הולכים על ה”בהיר” כמוני הפחיתו כף גדושה מאד מכמות המיסו שלכם, היות והוא הרבה יותר מרוכז מהלבן.

2 כפות שמן שומשום קלוי

  • חממו מחבת קטנה, שפכו עליה את שמן השומשום והזיזו מעט את המחבת מצד לצד.
  • מהר מאד השמן ידיף ארומה אגוזית נפלאה ועשירה ויקבל גוון מעט יותר כהה.
  • הורידו את המחבת מהאש והעבירו את השמן לכלי זכוכית לצינון. כבר ניגש אליו.
  • מדובר בפעולה בערך של 20 שניות שמקפיצה את הרוטב – אז אל נא להתעצל!

חימום שמן השומשום

שמן שומשום קלוי

2 כפות + כפית סויה

  • אם הלכתם על המיסו הבהיר ולא הלבן, ותרו על התוספת של הכפית.

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מירין (אותו אחד מפה)

2 כפות מים

פלפל שחור טחון טרי

חצי כפית מלח ים אטלנטי – רק במידה והלכתם על המיסו הלבן ולא הבהיר

1/4 כוס + 1 כף שמן זרעי ענבים/חמניות

** למצרכים עבור סלט ירוק אופציונאלי ומנצח הציצו בתחתית הפוסט

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון למעט שמן זרעי הענבים/חמניות ומעבדים עד שחלק.

חומרי הרוטב לפני

חומרי הרוטב אחרי

מזלפים פנימה, תוך כדי שהבלנדר/מעבד מזון עובד את השמן עד שאחיד.

הוספת השמן

מתקנים תיבול במידת הצורך (אם השתמשתם במיסו בהיר ממש אין צורך להוסיף מלח) ומעבירים לכלי סגור במקרר.

הרוטב מוכן

  1. כאמור, בכלי סגור במקרר, הרוטב יישמר בצורה מעולה גם שבוע.
  2. אני הרכבתי סלט פשוט המורכב מעלי חסת אייסברג פריכים קרועים גס, עלי תרד חתוכים גס, רוקט, גילופי גזר (בעזרת קולפן יוצאים בקלות דפים שקפקפים כיפיים) ואגוז כלשהו קלוי – פקאן/אגוזי מלך/שבבי שקדים (אפשר גם שילוב של שניים).

חסה

תרד

גזר

 

עם רוטב

מוכן

  1. זוהי רק המלצה מוצלחת.. אתם מוזמנים לשחק עם העלים הירוקים שאתם מכניסים לסלט ועם תוספת של ירקות נוספים (פרוסות דקות של צנון למשל) או פירות יבשים כמו חמוציות שתמיד מוסיפות.
  2. תכלס, גם אם תלכו רק על חסה נטו – ייצא טעים .

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *