קינוח בראוניז וקרם גבינה מעולה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את הקינוח הבא טעמתי לראשונה במפגש חברתי אצל קרן ועודד בתחילת הקיץ. נפגשנו כל החברים, עם הילדים, לארוחת בוקר שהפכה גם לצהרים 😀, כאשר כל משפחה דאגה לתוספת טעימה לשולחן (שם ניסיתי לראשונה את המלאי של סבתי למשל).

עדידס (שזכורה לכם מעוגת הממרחים המוצלחת בטירוף או עוגת התפוחים שאי אפשר לפספס איתה, בין היתר), כרגיל לא אכזבה ושיחקה אותה עם קינוח יפיפה ומגרה במיוחד. שתי שכבות עשירות של שוקולד וקרם גבינה שדרים יחדיו בשתי קומות מרשימות בכלי גדול ומרובע, שיש לחפור בו עם כף גדולה על מנת להנות כמו שצריך מהטעמים והטקסטורות שבמנה (בדומה לטרייפל התותים או קינוח ה-OMG שגם אותם מגישים עם כף שחופרת עד למטה).

שלא תבינו לא נכון, ממש אין צורך בכלי מרובע בשביל המנה, אבל כל כך אהבתי אותו שביקשתי מעדידס להלוות לי אותו גם לצילומים. יצא לי כבר להכין אותו בפיירקס מרובע פשוט לפני הצילומים האלו וגם כך יצא מעולה (הוא היה 25*25). בכל מצב, חשוב שיהיה לכלי שלכם מספיק עומק. מה שכן, בפיירקס אפיתי כבר את עוגת הבראוניז, חיכיתי שתצטנן, והוספתי מעל את שכבת קצפת הגבינה. במקרה של הכלי המרובע והיפיפה של עדידס שלא נכנס לתנור, אפיתי בכלי אחר את הבראוניז והעברתי לכלי המרובע.. אפשר כגוש שמסדרים אחר כך עם הידיים, או לחתוך קוביות ולשבץ, זה לא כל כך משנה, העיקר שתיווצר שכבה תחתונה שמעליה תגיע שכבת הקרם.

במקרה ועוד לא הבנתם, מדובר בקינוח הצגה (כפי שיצא לי כבר להגדיר את העוגה הזו למשל), הצלחה ודאית וקלה להכנה. השילוב של הבראוניז הנימוחים עם ענני הגבינה והקצפת, שאינם מתוקים מדי, ממש מהווים חגיגה בפה.

לפני שנתחיל, אספר לכם שקיצצתי קצת את שחיתות המנה אך ממש לא פגעתי בטעמה המושלם (לראיה, הבאתי אותה לביקור הגוזל החדש שנולד לעומר ופילי וכולם, מהילדים ועד הקטנים נהנו ממנה.. שוב ושוב).

מצרכים:

מצרכים לקינוח גבינה ובראוניז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לשכבת הבראוניז:

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

150 גר' חמאה

1 כפית נס קפה

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

קורט מלח

לשכבת הגבינה:

2 מיכלים שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)

1/2 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג אינסטנט וניל (40 גר')

1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 5% או 9%

1 גביע (225 גר') גבינת שמנת 16%-30% (אני הפעם השתמשתי ב-25%)

1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 9%-28% (אני הפעם השתמשתי ב-15%)

לציפוי השוקולד/גנאש:

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

טורפים היטב בקערה את הסוכר והביצים.

סוכר וביצים1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר וביצים2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממיסים במיקרו או בבאן מארי את קוביות השוקולד והחמאה.

שוקולד וחמאה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאחדים בין תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות.

שוקולד לבלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שוקולד לבלילה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לתערובת את הקפה, המלח והקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפיה אם מעבירים את הקינוח לכלי אחר) ואופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב לא לייבש את העוגה).

מעבירים לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הבראוניז מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהבראוניז בתנור, מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ופודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.

שמנת מתוקה ופודינג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמנת החמוצה, גבינת השמנת והגבינה הלבנה (או שמקפלים פנימה עם לקקן). עוטפים ומכניסים הקערה למקרר.

הוספת גבינות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם גבינה מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כאשר עוגת הבראוניז מתקררת, מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעליה ומחזירים למקרר. לחלופין, אם מגישים בכלי אחר, מרפדים את תחתית כלי ההגשה בקוביות בראוניז שבעזרת ידיים נקיות מסדרים בתחתית ולאחר מכן מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעל.

בראוניז בתחתית כלי ההגשה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם גבינה על בראוניז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעבור כמה שעות ממיסים את השוקולד המריר יחד עם השמנת ושופכים מעל שכבת קרם הגבינה. עוטפים ומחזירים למקרר עד להגשה.

שוקולד על קרם גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קינוח מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף מהקינוח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *