צזיקי

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כפי שיצא לי לספר לכם כבר בעבר (למשל כאן וכאן), סבא מישה האהוב שלי כבר כמה שנים טובות לא ממש איתנו, עקב מחלת האלצהיימר הארורה בה חולה.

כבר מעל שנתיים שהוא לא בבית, וסבתי ודודתי מגיעות כל יום לסירוגין להאכיל אותו ארוחת צהרים במחלקה לתשושי נפש בה נמצא. היות ואנחנו כאן על מנת לעורר את התיאבון ולא לדכא אותו לזמן בלתי מוגבל, לא ארחיב במילים אודות המחלקה והמזון הטחון אותו מאכילים את סבי, אלא רק בסיפור הקטן שלשמו התכנסנו..

יום אחד במהלך החודש שעבר, החלפתי את דודתי במשמרת הצהרים שלה והגעתי להאכיל את סבי. לאחר סשן של חיבוקים, נשיקות וצעקות של חיבה (גם לא ממש שומע הבחור, בעקבות שנים כמכונאי באוניות סחר בצעירותו) הלבשתי לו את הסינר, בירכתי את שאר יושבי השולחן (מדובר במקומות קבועים אז כבר מכירים את כולם היטב) ופצחנו בארוחה. בין ביס ג'לי לכף מרק שוחחתי עם ליאורה המקסימה, אותה כבר מכירה מביקורים קודמים, עת האכילה את אמה, עליזה, אשר יושבת מול סבי.

בשיחת חולין קצרה, בה השתתפה גם אחותו של גדעון, הדייר החדש בשולחן, גלשנו בין נושאים רבים. כרגיל, במהרה, ושלא במפתיע, גם אוכל עלה על הפרק. סיפרתי להן שבדיוק באותו הבוקר הכנתי לבנה נפלאה על ידי סינון יוגורט בטיטול, ובתגובה ליאורה שיתפה אותי במתכון אותנטי של ציזיקי שקיבלה מהשף אלכסנדרוס בביקור האחרון שלהם ביוון, לאחר שהתענגו עליו יום-יום במהלך החופשה שם.

כמו במקרה של הלבנה, גם את הצזיקי מסננים בטיטול נקי (רק שבמקרה הזה יש להתעקש על היוגורט השמן יותר של ה-6.5%), ולאחר מכן מתבלים אותו היטב במלפפונים מגוררים, שום, תבלינים ועוד.. כאשר הסוד טמון כנראה בחומץ אותו השף אלכסנדרוס מוסיף. כפי שכתבתי במתכון של הלבנה, אם אתם חוששים שהטיטול לא נקי דיו, הכניסו אותו לקערת מים רותחים לכמה דקות.

כידוע, יש אנשים שמוסיפים שמיר לצזיקי שלהם, אך לא כך במתכון הזה. אם בכל זאת אתם מתעקשים על הוספת השמיר, לכו על זה – אני מבטיחה לא לגלות לאלכסנדרוס 😀.

מצרכים:

מצרכים לצזיקי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כד יוגורט 6.5% (1.5 ליטר)

500 גר' מלפפונים מגוררים בפומפיה בחורים הגדולים (כ-5 מלפפונים בינוניים)

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

מרפדים מסננת בטיטול בד נקי ומורתח, שופכים לתוכו את היוגורט ומשאירים כך למשך לילה שלם לניקוז נוזלים. למחרת תישאר כחצי כמות יוגורט בטיטול.

כעת, מניחים את המלפפונים המגוררים במסננת לניקוז נוזלים למשך כ-10 דקות.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים: היוגורט המסונן, המלפפונים המגוררים והמנוקזים, השום, שמן הזית, החומץ, המלח והפלפל, עוטפים ומכניסים למקרר עד להגשה.

מלפפונים ליוגורט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת חומץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הצזיקי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הצזיקי2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מומלץ להכין את הצזיקי יום לפני ההגשה למיזוג טעמים.

צזיקי מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “צזיקי

  1. מיכל
    המתכון נפלא
    עריכה קטנה לעברית -טיטול בזה שם של חיתולים חד פעמיים( כמו שהפלאפון זה שם של טלפון נייד) ואת מתכוונת שסימון היוגורט יעשה בחיתול בד.

    1. היי אורית, תודה על התיקון וההסבר! מבטיחה לקחת לתשומת ליבי למתכונים הבאים..

    1. הי ויטה, בסופרים הגדולים ניתן להשיג יוגורט בכדים/בקבוקים.. בהמלצתה של ליאורה שהעבירה לי את המתכון השתמשתי בליטר וחצי של יוגורט תנובה 6.5%

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *