פרגיות בחרדל ומייפל

הרבה זמן שלא התעסקנו בחיבתי הרבה למייפל, עליה סיפרתי לכם כבר רבות.

היום נתקן עוול היסטורי זה עם מתכון נוסף של עוף עם מייפל, השונה בתכלית מהעוף במייפל הסופר-מוצלח שכבר קיים בבלוג. במקרה של הקיים, מדובר בצלי עוף מתקתק עם קוביות בטטה ותפוחי אדמה נימוחות, האהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד. לעומתו, מנת העוף הבאה היא קצת יותר grown up, בזכות חרדל הדיז'ון הדומיננטי בו (על אף שנצפו גם כמה ילדים מביני עניין זוללים אותה).

חרדל ודבש הם שילוב קלאסי ומוצלח במיוחד שבמנה זו מקבל שדרוג, עם החלפת הדבש במייפל האהוב עליי (עד כדי כך אהוב שבחזרתי מנסיעתי האחרונה לארצות הברית סחבתי איתי שני ג'ריקנים של מייפל ורמונט אמיתי ומעולה). חרדל הדיז'ון והמייפל המדובר, בשילוב עם מעט סויה וכמה עשבי תיבול, מתחברים יחדיו לרוטב סמיך ומשגע, שנשפך על הפרגיות ומשקה אותן בטעמים עשירים ונפלאים. הריח שמתפשט בבית עם פתיחת התנור והרכות שממלאה את הפה עם הביס הראשון מבטיחים – בינגו!

עצם העובדה שלוקח בדיוק חמש דקות להכין את המנה רק מוסיף למדד הצלחתה כמובן.

תתכוננו ללקק את האצבעות, הולך להיות טעים (וקצר) מאד.

מצרכים:

מצרכים לפרגיות במייפל וחרדל

כ-10 פרגיות חצויות ומנוקות

1/2 כוס מייפל אמיתי

1/2 כוס חרדל דיז'ון

2 כפות סויה

3-4 גבעולי טימין טרי

2 גבעולי רוזמרין

מלח, פלפל

שמן זית לשימון

הוראות הכנה:

משמנים תבנית המתאימה לתנור (אני הלכתי על פיירקס), מניחים בשכבה אחת את נתחי הפרגיות ומתבלים אותם במלח ופלפל.

פרגיות במלח ופלפל

לקערה נפרדת מכניסים את החרדל, המייפל והסויה ומערבבים היטב.

חומרי הרוטב

שופכים את הרוטב על כל הפרגיות, כך שיכסה את כולן היטב.

הרוטב לצד הפרגיות

רוטב נשפך על פרגיות

מניחים את הטימין והרוזמרין בין נתחי הפרגיות, עוטפים ומכניסים לזמן איכות למקרר לפחות לשעה.

עם עשבי התיבול

מחממים את התנור ל-200 מעלות

מכניסים את הפרגיות לתנור החם לכ-40 דקות.

מוכנות בתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

הפרגיות מוכנות

מגישים חם.

פרגיות עם אורז
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן שיספוג את הרוטב המשגע.
  2. המנה לא פחות טעימה (ויש שיאמרו שיותר..) מחוממת למחרת.
  3. רוצים להכין את המנה עכשיו ואין לכם פרגיות? מניסיון, גם נתחי חזה עוף יתאימו.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
14 תגובות
  1. מירה שפיר הגב

    הפרגיות והמייפל נראה מצויין ההסבר פששששש נראה שזה מה שאני עומדת להכין … וזה אחרי כ 15 שנה שלא ביקרתי במטבחאז תודה מיכלי
    מירה שפיר

  2. עינת הגב

    הכנתי לפסח ויצא מעולה!! נראה לי שזה בילה בתנור הרבה יותר מ40 דקות. אבל זה היה מכוסה בנייר כסף.

  3. דוד הגב

    צריך לעטוף בנייר כסף?

    אפשר להחליף בצלייה על הגריל?

  4. קרן הגב

    חזרתי מקנדה עם בקבוקים של סירופ מייפל מעולה וחיפשתי בבלוג שלך מתכון מתאים. הכנתי אתמול פרגיות עם המייפל וחרדל לפי המתכון שלך ויצא כל כך טעים!! תודה❤️

    • מיכל הגב

      היי קרן! אין על מייפל טוב ואיכותי! המנה הזו באמת כל כך קלה וטעימה! ממליצה בחום על מייפל בשידוך עם מיסו גם בסלמון מיסו ומייפל וכמובן על הצלי במייפל המצוין. כמובן גם עוגיות הבריאות עם המייפל נהדרות פלוס!

  5. סמדר הגב

    10 פרגיות זה ק"ג?

    • מיכל הגב

      הי סמדר, המשקל משתנה בהתאם לגודלם, לרוב זה קצת יותר מקילו, אבל זה בסדר להכין לפי מתכון זה קצת יותר או קצת פחות – עדיין ייצא מעדן. בהצלחה!

  6. נועה הגב

    מתכון מעולה לימי הקורונה ובכלל. הכנתי היום ובצ׳יק היתה ארוחת צהריים שחוסלה עד הפרגית האחרונה. אפילו לא היה לי זמן להשרות במרינדה במשך שעה אלא ישר הכנסתי לתנור ויצא מעולה! ממליצה בחום לנסות

  7. אסתי הגב

    זה נראה טוב ואני ממש רוצה להכין.
    כמה שאלות:
    מה אפשר במקום הטימין והרוזמרין?
    האם ייצא טעים גם עם מייפל לא אמיתי?
    תודה!

    • מיכל הגב

      הי אסתי הכוונה לסירופ מייפל אמיתי – סירופ בטעם מייפל (שהוא בכלל מוצר לא מומלץ) לא יתאים.
      אפשר גם לוותר על וימין ורוזמרין או להמיר בתיבול אחר/רק אחד מהם.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן