עוף עם אורז ג'ינג'י (אושפלאו)

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המנה הזו אכלנו לארוחת צהרים אצל הקמזלים, באותה שבת בה נפרדנו לפני שעברו לחו"ל.

הוגש לשולחן סיר מהביל שמיד זיהיתי כגרסה אחרת למנת האושפלאו הבוכרית הידועה, רק על טהרת העוף, מינוס החומוסים ושאר הירקות (אך עם אורז ג'ינג'י אטרקטיבי במיוחד!) ועם תיבול, בוא נאמר קצת יותר אשכנזי 😀.

העוף היה עסיסי במיוחד והאורז המנוקד בגזר ובצל, שקיבל אצל הקמזלים את השם אותו אימצתי: "אורז ג'ינג'י", היה פרטנר מושלם עבורו. לא בזבזתי רגע ובין ביס לביס ביקשתי מנועה את המתכון. הסתבר שזוהי מנה שגם אמיר וגם נועה מכינים מדי פעם, כל אחד בגרסה שלו. את המתכון המקורי לקחו לפני שנים מדודה תמר של נועה ומשם הפך לקבוע בביתם.

נועה סיפרה כי למעט סויה, מלח ופלפל כלל לא הוסיפה תבלינים לתבשיל. כשהכנתי את המנה לראשונה לארוחת שישי משפחתית, הרגשתי שמעט תבלון נוסף רק יוסיף – ואכן, עם כל הצניעות שבדבר 😀, צדקתי. לא שהמנה לא היתה טעימה לפני (עובדה שלקחתי מתכון במהרה..) אבל כעת היא אפילו יותר, בעיניי. כמו בהרבה מתכוני עוף אחרים, גם כאן הוספתי את תבלון העוף במלח ופלפל כבר בסגירה הראשונית שלו (כפי שאנחנו עושים בעוף במבה ובעוף בקארי אדום וחלב קוקוס למשל), את השום הכתוש (שאי אפשר בלעדיו בעיניי) ומעט תיבול נוסף (כמון, פפריקה מתוקה וכורכום).

בנוסף, שימו לב כי במתכון זה, בשונה ממתכונים דומים כאן בבלוג, אנו לא רק "סוגרים" את העוף תחילה, אלא ממש מבשלים אותו כ-10 דקות מכל צד לפני שמוציאים אותו לצלחת וממשיכים עם שאר ההכנה. שלב זה חשוב משום שיבטיח לנו עוף מושלם בסופה של מנה.

אני שמחה להציג בפניכם ארוחה שלמה בסיר אחד, במעט מאד עבודה (בדומה למנת העוף ואורז בתנור המעולה), מקווה שגם אתם תהנו ממנה כמוני.

מצרכים:

מצרכים לעוף עם אורז ג'ינג'י
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 כרעיים מפורקים עם העור (ניתן להמיר בפרגיות)

2.5 כוסות אורז (אני השתמשתי בפרסי)

2 בצלים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן חמניות/קנולה

5 גזרים מקולפים ומגורדים בדיסקית של המג'ימיקס/פומפייה

5 כוסות מים רותחים

1/2 כוס סויה

1/2 כפית כורכום

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כ-10 דקות לכל צד, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותם. מוציאים את העוף לצלחת.

העוף בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
השחמת העוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוציאים העוף לצלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר (עם שאריות טיגון העוף, שיעניקו מלא טעם) את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמזהיב.

טיגון הבצל1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טיגון הבצל2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האורז לבצל ומערבבים היטב.

הוספת האורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אורז ובצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים היטב.

הוספת הגזר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העוף בשכבה אחת מעל תערובת האורז.

הוספת אורז על העוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את המים הרותחים ומתבלים בסויה, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (על המים להיות מתובלים מאד).

מים על אורז ועוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת סויה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מתבשל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים למשך כ-40 דקות עד שהמנה מוכנה, כאשר לא מרימים את המכסה או מערבבים תוך כדי.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מבט מלמעלה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חתיכת עוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “עוף עם אורז ג'ינג'י (אושפלאו)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *