עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס משגעת

כפי שכבר יצא לי לספר לכם בהרבה הזדמנויות, אני מאד אוהבת ספרי בישול ומטפחת ספריית ספרי בישול שנהיית מכובדת יותר ויותר עם השנים. באחד מעלעוליי האחרונים נתקלתי במתכון מעניין לעוגה בחושה, כביכול פשוטה, של Kirsten Donnelly מהספר Modern Potluck.

מדובר במתכון ישן של אמה, מלא בתבלינים ארומטיים מחממים, אותו היא שדרגה והוסיפה את חותמה על ידי הוספת פלפל שחור, אשר מעניק לעוגה בעיטה מעולה. בנוסף לשלל התבלינים שבעוגה, יש בה גם רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס – שילוב מעניין ביותר בעיניי ולכן החלטתי שאני פשוט מוכרחה לנסותה. הרי לא חסרות לי עוגות בחושות בבלוג (העוגות האהובות על בני משפחתי ועליי בסופו של דבר), אך כזו, או דומה לה, עדיין אין.

הריחות שהתפזרו בבית עם אפיית העוגה בישרו על בואו של סתיו – ריחות חמים ומחממים שמיד מעלים בראשי תמונה של עלים בגוונים שונים של אדום.. הצבע המקורמל העמוק שלה עם יציאתה מהתנור, רק גרם למד הסקרנות לעלות וברגע האמת, לאחר טעימה ראשונה, הוכרז כי אכן מדובר בהצלחה. היה מעניין להגיש אותה לאורחיי ולראות אותם מנחישם איזו עוגה הם בעצם אוכלים?

מיכ גרסה שזו סוג של עוגת צ'אי, מה שדי הגיוני נוכח התבלינים הזהים שיש בעוגה ובתה הצ'אי ההודי (אותו אני אוהבת לשתות בחורף עם חלב, לא שזה קשור כאן למשהו ). דודה זיוה הייתה בטוחה כי זו עוגת גזר, כנראה בגלל הצבע והמרקם שלה המזכירים עוגת גזר דחוסה, עשירה ועסיסית. בקיצור – אף אחד לא קלע.

רסק התפוחים (ללא הסוכר) שמתווסף לבלילה של העוגה הוא האחראי על הלחות והעסיסיות הנפלאה שלה. אך אל תטעו לחשוב כי מדובר בעוגה טבעונית – אני יודעת שבהרבה עוגות טבעוניות משתמשים ברסק תפוחים כתחליף לביצים – כאן תפקידו של הרסק הוא יותר בעושר ובמרקם של העוגה – יש בה גם חמאה מומסת וגם ביצים.

אספר לכם כי במתכון המקורי של דונלי הייתה כמות סוכר גדולה יותר – הסתפקתי בכוס אחת, באמת שאין צורך ביותר בעיניי, במיוחד לאור העובדה שגם שוקולד צ'יפס מצטרפים לחגיגה. בנוסף, תשמחו לגלות כי עוגה מיוחדת זו שייכת לז'אנר האהוב עלינו מכל – הכל בקערה אחת והופ לתנור. איזו בשורה משמחת נכון? מה שכן, כמו במתכונים של לין (עוגת הקוקוס ועוגת השוקולד למשל) גם במקרה של עוגה זו נוסיף את המצרכים הרטובים למעין בור שנעשה במרכז המצרכים היבשים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

120 גר' חמאה מומסת

2 וחצי כוסות קמח

1 כוס סוכר

2 כפיות סודה לשתייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כפית הל טחון

1 כפית מלח

1/2 כפית ציפורן טחונה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כוסות רסק תפוחים לא ממותק

2 ביצים טרופות

1/2 כוס שמן

2 כוסות שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל היבשים: הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, הקינמון, ההל, המלח, הציפורן והפלפל השחור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יוצרים מעין בור במרכז היבשים ומוסיפים את הרטובים: השמן, רסק התפוחים, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן מקפלים את השוקולד צ'יפס לתוך הבלילה, מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים למשך כשעה ו-5 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
11 תגובות
  1. צילה קרן הגב

    עוגה נהדרת , קלה להכנה יפה במראה טעימה ועסיסית . ממליצה לנסות . תודה על המתכון

  2. מיטל הגב

    אפשר להמיר את החמאה בשמן?

  3. ורד הגב

    החלפתי מחצית הרסק בשלוש בננות בשלות ומחצית מהשוקולד צ׳יפ בנטיפי חמאת בוטנים כי פשוט לא היו לי כל המצרכים ויצא בנופי פאי בחושה מהממת כמו בסבסטיאן

  4. שרון הגב

    אני מאוהבת בעוגה הזאת, מפרקת את גרגירי ההל מתוך התרמיל שלהם וככה יש בעוגה הל מתפצפץ בתוך הביס. מושלם.

  5. ורד הגב

    אם מכינים כמאפינס. כמה זמן אפייה נדרש?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן