עוגת סולת קוקוס ותפוזים

החשק לאפיית עוגה זו הגיע בעקבות אותו סיור בשוק בעכו שסיפרתי לכם עליו כאן. באחת התחנות נכנסנו לחנות מתוקים, טעמנו מכנאפה משובחת במיוחד (מתכון ביתי וקליל לכנאפה אעלה כאן בקרוב) ומעוד כמה מטעמים מתוקים נפלאים. הצהרתי, כי עם כל הכבוד לבקלאוות למיניהם, ממתקי הסולת הם המועדפים עליי.

בלי להתבלבל, כל האצבעות הופנו לרוית בהצהרה כי היא מכינה עוגת סולת מעולה ושאני חייבת לקחת את המתכון שלה לבלוג, ויפה שעה אחת קודם. וואלה, באמת אין לי מתכון של עוגת סולת בבלוג, וכנראה שהגיעה העת. אז נכון ששילוב של קוקוס ותפוזים כבר יש כאן (למשל בעוגה המעולה לפסח הזאת של שקדים, קוקוס ותפוזים), אך זהו שילוב טעמים כל כך מוצלח שיש עוד הרבה מקום בשבילו בשילוב מרכיבים נוספים (שימו לב שגם בעוגה זו יש 2 כפות שקדים טחונים). רוית מוסיפה לחגיגה גם נגיעה של מי ורדים שמעניקים לעוגה טעם וניחוח נפלאים של המטבח הערבי האותנטי (גם את המלבי הקלאסי שלי אעלה כאן הקיץ!).

שימו לב שמתכון זה מתאים לתבנית פיירקס גדולה במיוחד, הרגישו חופשי לקצץ את המרכיבים בחצי עבור עוגה קטנה יותר. בנוסף, מראש קיצצתי משמעותית (בחצי!) את כמות הסוכר שבסירופ (ובכלל את כמות הסירופ), בעיניי העוגה עדיין מספיק רטובה ובהחלט מספיק מתוקה. הרגישו חופשי להוסיף/להוריד לפי טעמכם האישי כמובן. בנוסף, אין בעוגה מוצרי חלב, כך שהיא פרווה ומצוינת לרגישים ללקטוז.

ומה הכי כיף? ההכנה! הכל בקערה אחת והופ לתנור, בלי הפרדת ביצים, לכלוך מכשירים וכדומה. טוב, אמנם יש את עניין הסירופ שמוזגים על העוגה החמה, אבל בואו לא נהיה קטנוניים בסדר?!

מצרכים:

לעוגה:

1 כוס סוכר

1 שקית פתיתי קוקוס (100 גר')

1 כוס קמח

1 וחצי כוסות סולת

2 כפות גדושות שקדים טחונים

2 שקיות אבקת אפייה

1 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס שמן

6 ביצים

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כף מי ורדים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל היבשים: הסוכר, הקוקוס, הקמח, הסולת, השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים.

מוסיפים לקערה את הרטובים: מיץ התפוזים, השמן והביצים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים למשך 30 דקות.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה-בינונית את המים יחד עם הסוכר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס במים ומתקבלים מי סוכר.

מכבים את האש ומערבבים פנימה את מי הורדים.

מוזגים את הסירופ באופן אחיד על פני העוגה החמה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל