עוגת גבינה קרה וקלה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

נתחיל בוידוי קטן: כוונתי הראשונה הייתה להעלות את המתכון הזה לפני חג שבועות.. אך משום שהיו לי כל כך הרבה פוסטים רלוונטיים (טפיחה קלה על הכתף ).. פשוט לא הספקתי להשחיל גם אותו לפני…

אז אנא קבלו התנצלותי.. ותכלס חברים, זה לא שהשארתי אתכם empty handed.

בנוסף, מי אמר שאפשר להעלות מתכונים של עוגות גבינה פרשיות וקיציות רק סביב שבועות? With all due respect לחג האהוב והטעים הזה, אני בעד אכילת עוגות גבינה לכל אורך העונה החמה – שכידוע נמשכת כמעט כל השנה בארצנו הקטנטונת.

אוקיי. אז עכשיו כשהוצאתי את זה מהסיסטם, אפשר לגשת ולדבר על עוגת הגבינה של אריאלה.

זוכרים שכבר יצא לי לספר לכם על יעלי שלי? האמת שאפילו סיפרתי לכם כבר על הפיקניק יום הולדת שיעלי ואופיר עורכים לילדים המהממים שלהם כל יום הולדת. אז בנוהל, לאותם פיקניקים, אריאלה מביאה את עוגת הגבינה הזו, בוורסיית הסכרת-פרנדלי (בלי קשר, לפי הפשטידות והמאפים שהיא מציגה בפיקניקים לאורך השנים, אין ספק כי יש לה וואחד יד במטבח).

משום שלעוגה הוצמד השם הלא כל כך מפתה של “העוגה לסכרתיים שבחבורה”, לא ממש קרץ לי לטעום ממנה. במחשבה של: אם נגיע לגשר, נחצה אותו. עד אז נמשיך לחצות דרך נחל הסוכר שמלמטה.

עד שלפני כמה שבתות, בפיקניק יום הולדת ארבע לאלמולה ההורסת, בעוד אריאלה מורחת את קונפיטורת (שם פלצני לריבה ) פירות היער על העוגה הלבנה והצחורה, החלטתי שעליי לטעום מהעוגה ולהרחיב את אופקיי גם בתחום הדיאבטי. מי יודע? אולי סבתא מרים עוד תרוויח מהעניין.

אם אתעלם ואניח בצד את טעם הסוכרזית המורגש היטב, חשבתי לעצמי, יש כאן עוגה ממש טובה: קלילה, גבינתית, פרשית וקלה (מלשון לא משמינה כל כך..). אולי שווה לי להכין עליה פוסט בגרסה הלא סכרתית שלה (עם אופציה כיצד להפוך אותה לידידותית לסכרתיים כמובן)?

זה בדיוק מה שנעשה כאן.

למה שרק סכרתיים ייהנו מעוגה קלילה וכיפית זו?!

עם קבלת המתכון לידי, המילה “ג’לטין” קפצה לעיניי והחלטתי שאולי בעצם, במחשבה שניה, כדאי שניפרד כידידים. מעולם לא הכנתי מתכון עם ג’לטין, הרתיעה פשוט גדולה מדי. הרגל הקרושה של סבא מקס ז”ל, מיד עולה בראשי וחוסמת כל תיאבון שאולי יתפתח לו..

אבל לא. מילה אחת או יותר נכון – שקית אבקה קטנה לא תשבור אותי. Once and for all עליי להסתכל לג’לטין בלבן של העיניים ולהגיד – קטן עליי. והאמת, באמת שמדובר בבדיחה.

באינסטינקט ראשוני המרתי את הממתיק הנוזלי בסירופ מייפל, והתוצאה הייתה מדויקת ומומלצת בהחלט. אתם מוזמנים לבחור בתחליף אחר כמו אגבה או סטיביה לדוגמא.

בנוסף, שימו לב שהעוגה ללא גלוטן, לכן מתאימה גם לפסח. עם זאת, אני מזמינה אתכם להציץ בתחתית הפוסט, שם מוצגת אפשרות להפוך אותה למושחתת טיפה יותר (בעזרת גלוטן כמובן ).

מצרכים:

מצרכים לעוגת גבינה קרה

1 שקית ג’לטין (לא לפחד!)

1/2 כוס מים קרים

1 שמנת מתוקה 32% או 38%

3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי (אהובי, שכבר כיכב פה, פה, ופה למשל)

  • אם הולכים על הגרסה הסכרתית אז תמירו בסוכרזית נוזלי.
  • כאמור, ניתן להמיר את המייפל גם בסטיביה או אגבה למשל..

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כוס שמנת לבישול 15%

750 גר’ גבינה לבנה 5%

  • אפשר גם ללכת על פחות אם אתם בקטע קייט מוס בשבוע של ניקוי רעלים כרגע

זסט (קליפת לימון) מגורד מלימון אחד (עם המגרדת הזו כמובן)

צנצנת ריבה למריחה מעל העוגה

  • אני הלכתי על ריבת התות של סן דלפור (“מעדן תות שדה” ליתר דיוק).
  • אם הייתה נשארת לי מספיק מהריבה המושלמת הזו, הייתי מורחת אותה בלי לחשוב פעמיים.
  • אם מכינים את העוגה לסכרתיים, שימו לב להשתמש בריבה מתאימה (סן דלפור מתגאה שאינה מכילה תוספות של סוכר אך יש בה מיץ ענבים טבעי כממתיק.. לא יודעת אם תופס).

הוראות הכנה:

מערבבים בכוס זכוכית/ספל את תכולת שקית הג’לטין עם חצי כוס מים קרים ומניחים בצד.

  • בעצם בפעולה זו אנחנו “פותחים” את הג’לטין להמשך.

גלטין עם מים

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם המייפל/ממתיק נבחר אחר עד לקבלת קצפת.

לפני הקצפה

אחרי הקצפה

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את האינסטנט פודינג וניל, השמנת לבישול, הגבינה הלבנה וקליפת הלימון.

הוספת שאר המרכיבים

מעורבב

כעת, מחממים במיקרו, בפולסים של 10 שניות, את כוס המים עם הג’לטין (שהתמצקו מעט בינתיים), כאשר בין לבין מוציאים ומערבבים, עד שהג’לטין נמס במים החמימים (אך לא רותחים). סה”כ ייקח בין 30-50 שניות.

  • לי לקח 30 שניות ואריאלה מחממת 50 שניות למשל..
  • שיעור קטן במדעים: הסיבה שבגללה אנחנו מחממים את המים עם הג’לטין היא שהחימום גורם למולקלות של הג’לטין להתחיל לנוע ולהיפרד זו מזו וכך יעשו את עבודתם בהתייצבות העוגה בהמשך (עם זאת כדי לא לפגוע ביכולת שלהם לבצע עבודה זו נאמנה עלינו להיזהר מחימום יתר..).

לפני החימום

אחרי חימום הגלטין

מוסיפים את תערובת הג’לטין החמימה לבלילה שבמיקסר ומערבבים עוד כמה סיבובים בודדים במהירות איטית, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הגלטין לתערובת

מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס (או דומיה) גדולה ומשומנת, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לכמה שעות עד יממה במקרר.

העברה לתבנית

עוגה בתבנית בדרך למקרר

לפני ההגשה, מוציאים מהמקרר ומורחים בנדיבות ריבה אהובה מעל כל פני העוגה.

לפני המריחה

מריחת הריבה

הכינו כפיות.

עוגה מוכנה

  1. מי שרוצה להשקיע (ולהפוך את העוגה לקצת פחות “קלה”) מוזמן להעניק לעוגה תוספת משובחת בדמות תחתית פירורי פתי בר טעימה וקלה להכנה:
  2. מחממים את התנור על חום של 170 מעלות. מרסקים במעבד מזון שרוול פתי בר. מוסיפים 50 גר’ חמאה מומסת וכף גדושה של סוכר ונותנים עוד ערבוב קצר. משטחים את התערובת בתחתית ואופים כ-7 דקות עד להזהבה. מוציאים, מצננים מעט ושופכים את הבלילה שלנו מעל. יאמוש.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

2 תגובות על “עוגת גבינה קרה וקלה

  1. גם לי יש רתיעה מג’לטין, אופציית סיבת הרגל הקרושה, בהחלט הגיונית גם לי :). ללא סוכרתיים, שלא אוהבים עוגות גבינה מתוקות מידי אבל משוגעים על עוגות גבינה, את המתיקות צורכים בכמויות מסחריות במוצרים אחרים, (גלידה) מה כמות הסוכר התואמת לכמות הרצוייה לעוגה, והאמת היא שאם סילאן תמרים יכול להתאים, אשמח לדעת כמה. תודה

    1. אני נתתי אופציה למייפל, פשוט המירי את אותה כמות לסילאן או נסי אפילו להפחית מעט- בכמות המתונה היא לא יוצאת מצוקה מדי- ממש בול 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *