עוגת בננות הפוכה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עם בואם של ימים סגריריים התחשק לי לפנק את בני משפחתי (ואת עצמי כמובן 😀) בקינוח בננות עשיר. נזכרתי בעוגת בננות הפוכה שקראתי עליה בזמנו בבלוג הנפלא של דייויד לייבוביץ האחד והיחיד, ויצאתי לחיפושים.

כפי שכבר יצא לי לספר לכם במתכון של הקראמבל בננות הסופר טעים הזה, ז’ה טם קינוחי בננות. בנוסף, גם עוגות בחושות לצד הקפה (כמו זו וזו למשל) תמיד מתקבלות באהדה רבה. המתכון הבא מסמן וי על שתי הרובריקות האהובות האלה. בעוגת הבננות ההפוכה שכבר אציג בפניכם תמצאו גם שכבה של בננות מקורמלות וגם שכבה של עוגה בחושה אוורירית, עם תחתית קריספית וכיפית שקצוותיה קיבלו טיפול משובח מקרמל הבננות שנטף עליהן. בשילוב עם גלידת וניל או קצפת (גם קרם פרש יכול לבוא טוב), מדובר בקינוח מהשורה הראשונה (גם לכם יש דה ז’ה וו קל לעוגת הדובדבנים ההפוכה הזו?).

הקפידו להגיש את העוגה בעודה חמה, אם כבר – אז כבר.

רק שימו לב שלא יטפטף עליכם בטעות קרמל במעבר לצלחת ההגשה (דווקא הפעם לא הייתה לי תקרית, אך עודני סוחבת טראומה מהפעם הזאת 😀).

התחילו בלמצוא בארונות המטבח שלכם את המחבת המתאימה למשימה – כזו שיכולה לעבור בהמשך הדרך גם לתנור. בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה קינן בי ספק לגבי ידית המחבת אז עטפתי אותה היטב באלומיניום והמבחן עבר בהצלחה.

מצרכים:

מצרכים לעוגת בננות הפוכה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מחבת המתאימה גם לתנור בערך בקוטר 25

לבננות המזוגגות:

60 גר’ חמאה

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום

1 כף רום

1 כפית תמצית/משחת וניל

קמצוץ מלח

כ-4 בננות (תלוי בגודלן)

לעוגה:

1 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

120 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר (זוכרים שדיברנו על חשיבותן של ביצים בטמפרטורת החדר לאפייה?)

1/2 כוס חלב 3% בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית/משחת וניל

הוראות הכנה:

לבננות המזוגגות:

מחממים במחבת את החמאה, הסוכר החום וקמצוץ המלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית ומבעבעת. מכבים את האש.

  • הקפידו לכבות את האש ברגע שהתערובת הופכת לנוזלית על מנת שהקרמל לא יקבל טעם מר.
סוכר חום וחמאה לפני שנמסים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
חמאה וסוכר חום נמסים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את תמצית הוניל והרום ומערבבים.

הוספת תמצית וניל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת הרום
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מקלפים את הבננות, חוצים אותן לאורכן ואז חותכים כל חצי ל-3. מסדרים את הבננות החתוכות בצורה מעגלית על פני תערובת החמאה והסוכר החום, מהמעגל החיצוני פנימה.

  • הקפידו למלא את כל שטח הפנים של המחבת בבננות: כמה שיותר – יותר טעים אחר כך 😀.
חיתוך הבננות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
סידור הבננות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.

חומרים יבשים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

במיקסר עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת, לתערובת, כאשר בין לבין עוצרים את המיקסר ומגרדים עם לקקן את הדפנות.

הוספת הביצים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חצי מתערובת היבשים, את החלב ותמצית הוניל ואז את החצי השני של החומרים היבשים – רק עד שנוצרת תערובת אחידה. שימו לב לא לערבב יותר מדי.

הוספת קמח
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת חלב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בזהירות מורחים את הבלילה מעל הבננות ומכניסים לתנור לכ-30-35 דקות.

בלילה על בננות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
נכנס לתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים ומצננים כ-10 דקות, מעבירים סכין סביב דפנות העוגה, מניחים צלחת הגשה על המחבת ובזהירות רבה הופכים את המחבת כך שהעוגה תגלוש לצלחת (אם חלק לא עובר יפה – מעבירים עם כפית).

יוצא מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
העוגה הפוכה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אוכלים באותו יום, עדיף חם בצירוף גלידת וניל או קצפת.

פרוסה מהעוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה עם גלידה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *