סלט תרד קייל ואבוקדו

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לא צריך יותר מלקרוא את שם הסלט הנ”ל כדי להבין שמדובר באחד הסלטים היותר בריאים שעלו כאן בבלוג, אם לא ה-.

מיכוש, חברתי האהובה והיקרה, איתה אני הולכת יד ביד מאז שירותנו המשותף הצבאי, היא ששלחה לי את המתכון לסלט המרענן והבריא הזה (עליו בכלל חתומה אמה האלופה). האמת, אני מופתעת שמיכוש עוד לא ביקרה כאן בבלוג, היות והיא אחת הפרטנריות הגדולות שלי לאוכל טוב כבר שנים רבות. היום נתקן פאשלה זו.

כמו סלט הגזר הפיקנטי, גם לסלט הזה עושה רק טוב לשבת ולהתבוסס במקרר במשך כמה שעות עד ההגשה. עובדה שמאד מוצאת חן בעינינו כשאנחנו מארחים, נכון? מי שמרים גבה לעניין האבוקדו שעלול להשחיר בשעות אלה יכול להירגע משום שכמויות מיץ הלימון הסחוט עושות את שלהן.

בסופו של דבר מתקבל סלט טעים ומרענן, שמרקמו דומה במקצת לסלטי האצות הפופולריים במסעדות האסייתיות (שאני מאד אוהבת).

מצרכים:

מצרכים לסלט תרד וקייל

1 חבילה עלי תרד (כ-400 גר’) שטופים וקצוצים דק

1 חבילה עלי קייל (כ-400 גר’) שטופים וקצוצים דק

  • שימו לב להיפתר מהגבעולים והחלקים הקשים.
  • הקייל שאני קניתי מגיע בחבילות של 250 גר’ אז השתמשתי בחבילה וחצי בערך.

2 אבוקדו בשלים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

מיץ מכ-2 לימונים (כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, ממליצה שוב על מוחץ הלימונים שלי)

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

קייל בקערה

תרד על קייל

אבוקדו על קייל

לימון על אבוקדו

הוספת שמן זית

הוספת תבלינים

הסלט מוכן

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

3 תגובות על “סלט תרד קייל ואבוקדו

  1. שלום,
    יש לי שאלה אליך הכנתי כמה פעמים עוגות שפרסמת,השאלה שלי קמח לבן כבר לא מתאים לי לאכול.גם לי וגם לבן שלי
    אפשר להחליף אותו בקמח כוסמין + קצת קמח שיפון? הבנתי מקריאה שקמח שיפון כבד יותר לכן חשבתי ששליש שיפון והשאר כוסמין
    זה אפשרי? את האדם היחיד שאני מנויה לבלוג האוכל שלו ויכולה לשאול.
    המון תודה סמדר

    1. הי סמדר, האמת שאני לא כל כך מתמצאת בקמחים שונים, אני יודעת שקמח שקדים יכול להשתלב נפלא בעוגות וגם קמח מלא וכוסמין. קמח שיפון עלול להשאיר טעם מעט חמוץ אולי.. הייתי מנסה שילוב של כוסמין עם שקדים אולי.. אכלתי בזמנו גם עוגה שעל בסיס קמח ערמונים שהייתה נפלאה, שווה גם לבדוק..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *