סלט קולורבי תאילנדי

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

זוכרים שסיפרתי לכם בפוסט של הסמיפרדו אוראו המושחת והמעולה על ארוחת המלכים שגילה הביאה לנו בטייק אוואי עם המעבר שלנו לבית הנוכחי?

כמו מלאך היא הגיחה בין הארגזים עם קופסאות פלסטיק מלאות בכל טוב.

הבטחתי לכם כי כל המתכונים שזללנו באותו ערב יעלו והבטחות יש לקיים…

עכשיו כשאני חושבת על זה, עד היום הצגתי בפניכם רק קינוחים של גילה (כמו קרם הקרמל ומרקיז השוקולד), כאשר יש באמתחתה עוד מתכונים רבים וטובים מכל שלבי הארוחה.

הסלט קולורבי שאציג בפניכם כעת הוא שיחוק אמיתי. מעין טייק אוף על סלט הפפאיה התאילנדי הידוע, הלוא הוא סום טאם (שאני כל כך כל כך אוהבת!! גם כששורף לי את הפה והגרון 😀), רק עם קולורבי במקום פפאיה ירוקה, הקשה יותר להשגה.

הקולורבי הפריך, הבריא (כן, כן) והדל קלוריות עושה עבודה נפלאה כממלא מקום לפפאיה ויש שיגידו, אפילו טובה יותר.

שימו לב כי במתכון של גילה יש להשתמש בסוכר דקלים, אותו אני המרתי בסוכר לבן ויצא מעולה. לכן, אהיה נאמנה למקור של גילה ואציין את אופציית הסוכר דקלים, אך ביננו – גם סוכר לבן לגמרי עושה את העבודה.

בנוסף, יש כאן מרכיב שעדיין לא כיכב בבלוג הלוא הוא רוטב דגים, בו מרבים להשתמש במטבחים האסייתיים ובתאילנדי בפרט. מי שלא מכיר את הטעם (והריח!) בבקשה אל תירתעו, בתוך הסלט הרוטב משתלב נפלא וממש חשוב. בבקשה אל תוותרו עליו ולכו לקנות אותו במיוחד (ניתן להשיג ברוב המעדניות ובאגפים האסייתיים).

ניתן להכין את רוב העבודה מראש ואז להרכיב לפני ההגשה. למשל, ערבבו את הרוטב מראש ואפסנו עטוף במקרר. אף קליית השומשום וטיגון השאלוטס יכולים להיעשות מבעוד מועד. ניתן גם לעשות V על שלב חיתוך הקולורבי לגפרורים לפני ההגשה ולאפסנו במקרר בקופסא סגורה. שימו לב כי הקולורבי מדיף ריח כעבור  זמן מסוים, אז לא מומלץ לחתוך יותר מדי שעות מראש (עד 3 שעות מראש זה בסדר גמור). כל שיישאר לכם לעשות הוא להרכיב את הסלט הנפלא הזה ולהגישו.

מצרכים:

מצרכים לסלט קולורבי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

2 קולורבי בינוניים מקולפים וחתוכים לגפרורים (ג’וליינים, אם תרצו 😀)

חופן עלי נענע  שטופים וקצוצים גס

חופן עלי כוסברה שטופים וקצוצים גס

1 כף שומשום

2 בצלים ירוקים פרוסים לעיגולים דקים

5 שאלוטס מקולפים ופרוסים דק

3 כפות שמן חמניות/קנולה

2 כפות בוטנים מטוגנים קצוצים גס

לרוטב:

1 כף סוכר דקלים מגורד/סוכר לבן

4 כפות מיץ לימון טבעי סחוט

4 כפות רוטב דגים (פיש סוס)

1 שן שום קטנה כתושה

צ’ילי אדום קצוץ לפי הטעם

  • אני קצצתי 3/4 צ’ילי.
  • אם אין לכם צ’ילי אדום הוסיפו פלפל ירוק חריף שיעשה את עבודת העוקץ.

הוראות הכנה:

שופכים את השומשום למחבת קטנה וקולים אותו על להבה נמוכה (כפי שעשינו כבר בסלט החסות ברוטב מישמיש וקארי ובסלט כרוב תאילנדי). מניחים בצד.

קליית השומשום
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

במקביל מחממים את השמן במחבת בינונית ומטגנים את השאלוטס עד שמשחימים והופכים פריכים. מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג בשכבה אחת.

טיגון השאלוטס

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
שאלוטס מטוגנים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
שאלוטס מטוגנים על נייר סופג
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

רוטב לפני ערבוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
רוטב אחרי ערבוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את כל חומרי הסלט לקערה, שופכים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים.

חומרי הסלט בקערה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
רוטב נשפך על סלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  • חריף לכם? שלבו עם ביס מהאורז הקוקוס הנפלא הזה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “סלט קולורבי תאילנדי

    1. הי שולה, האמת שלא.. הרוטב דגים מאד חשוב במנה זו.. הייתי ממליצה לנסות מתכון אחר הפעם לצערי

  1. היהודים באוסטרליה משתמשים ברוטב פטאיות אסייאתי במקום אוטב דגים מטעמי כשרות. חייבת לציין שזה תחליף לא רע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *