סלט פומלה וקוקוס בניחוח תאילנדי

החופשה הבאה שלי לתאילנד כבר מתוכננת, לעוד הרבה הרבה זמן האמת, אבל לפחות היא נעוצה ביומן. בינתיים, אני מוצאת את עצמי מדי פעם יושבת, בוהה ומפנטזת על תאילנד אהובתי (שכבר סיפרתי לכם על אהבתי אליה ולאוכל שלה כאן ).

היום אציג בפניכם גרסה שלי לסלט פומלו התאילנדי, שהתחשק לי להכין לאחר קילוף פומלה נוספת עם הילדים באחד הימים האחרונים (אקט הקילוף אהוב עליהם לא פחות מהזלילה שמגיעה לאחר מכן 😍). לרוב משלבים בסלט התאילנדי הזה שרימפסים קטנטנים מיובשים, אני אלתרתי גרסה אחרת, מינוס השרימפסים המיובשים, אך בתוספת קוקוס קלוי (כפי שקלינו בעוגת הקוקוס של לין) והפתעות נוספות בשילוב רוטב המזכיר את הרוטב של סלט הקולורבי התאילנדי המעולה.

מתקבל סלט כיפי במיוחד: מתוק, חריף, מלוח, מרענן, פריך ומתפוצץ בפה.. אני ממליצה לכם לצרף אותו לארוחה האסייתית הבאה שלכם 😀.

מצרכים:

מצרכים לסלט פומלה וקוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

500 גר' פומלה מקולפת ומופרדת לפלחים קטנים

2/3 כוס פתיתי קוקוס (כ-70 גר')

1/3 כוס בוטנים מלוחים חתוכים גס

3 שאלוטס/בצל סגול קטן קצוצים דק

1 כף שמן חמניות

לרוטב:

2 כפות סוכר

1 צ'ילי אדום קצוץ דק (פחות/יותר לפי מידת החריפות הרצויה)

2 כפות רוטב דגים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופציונאלי:

חופן עלי כוסברה ו/או עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה:

מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים היטב את השאלוטס/בצל סגול, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד ששחומים.

טיגון השאלוטס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מחממים מחבת קטנה נוספת וקולים את הקוקוס (ללא תוספת שמן), תוך כדי ערבוב, עד שמשנה את צבעו לחום בהיר/קרמל. מצננים.

טיגון הקוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב: הסוכר, מיץ הלימון, רוטב הדגים והצ'ילי הקצוץ.

הכנת הרוטב1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנת הרוטב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הפומלה, הקוקוס, הבוטנים והשאלוטס/בצל סגול, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.

קוקוס לפומלה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שאלוטס לקוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת בוטנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת הרוטב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מוזמן להוסיף גם עלי כוסברה ו/או עלי נענע קצוצים לחגיגה – יתאימו וישתלבו נפלא.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן