סלט עגבניות, נקטרינות, פטה ונענע

בערב חמים ונעים, בסיומו של הקיץ אשתקד, הוזמנו ספונטנית לחברים לארוחת ערב. הצעתי להביא סלט כלשהו, לפי המוזה ומה שיש המטבח.

כשפתחתי את המקרר, גיליתי שנרדמתי בשמירה ולא הרבה ניתן להפיק לאור ההיצע הקטן ביותר שקיים באמתחתי – כשהמקרר ריק – המוזות שותקות. ולמרות זאת, הבטתי אל הריק בלבן של העין והוא השפיל מבט! בררתי את הנקטרינות הרכות מדי מהמוצקות יותר ואת אותה סלקציה העברתי גם את מעט העגבניות שהיו. יחד עם קצת נענע מהגינה, חומץ תפוחים (כי גם לימון לא היה בנמצא), שמן זית, מלח, פלפל ומעט פטה כבשים מפוררת נרקם לו סלט שבאופן מפתיע ביותר הפך לכוכב השולחן. סלט רענן, קייצי ועם קריצה שנולד מאילוץ אך לגמרי שווה שחזור.

האדוקים שביניכם יבחינו בדמיונו של הסלט הזה לסלט עגבניות וענבים המצוין, אחד מותיקי הבלוג, אותו אני נוהגת לכנות "קיץ בקערה". אין ספק כי זהו בן דוד קרוב ביותר שלו 😀.

היום אכין אותו עם כמה סוגי שרי, בשביל היופי והווסאח, אך כמובן שגם עגבניות טובות רגילות יעשו את העבודה (או קומבינציה של גם וגם). בנוסף, אתם מוזמנים להמיר את הנקטרינות באפרסקים אם אתם מעדיפים. אחרון חביב – אני הלכתי על פטה כבשים 5% שאהובה עליי מאד, אך כמובן שאפשר לבחור בפטה רגילה או בולגרית אחרת או בכלל לפורר גבינת עזים שגם תשתלב נפלא כאן.

מצרכים:

3-4 חופנים גדולים של עגבניות שרי חצויות או כ-4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות (או שילוב של גם וגם, כאמור)

2 נקטרינות חתוכות לפלחים דקים

2 כפות עלי נענע קצוצים גס

כ-60 גר' גבינת פטה מפוררת (רבע קובייה)

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ תפוחים (או חומץ בן יין לבן)

מלח ים, פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את העגבניות, הנקטרינות והנענע.

מתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מעבירים את תכולת הסלט לצלחת שטוחה ומפוררים מעליו את גבינת הפטה.

מגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל