חברתה של אמי, ניצן, היא המארחת האולטימטיבית.
המוטו שלה הוא: לפנק, לפנק ולפנק עוד קצת.
כל פעם שהוריי חוזרים מארוחה פרי ידיה, הם נפעמים מחדש.
להבנתי, החוויה מדמה שילוב מרתק של מסעדה מעוטרת כוכבים בצירוף מאמא עם ידיים מיומנות היטב (וזה מעדות שמיעה בלבד..).
בוקר למחרת אחת הארוחות האחרונות שהוריי התארחו אצל ניצן ובעלה, ישבתי לקפה עם אמי היקרה שסיפרה לי אודות הארוחה לפרטי פרטים (קאצ’קס/חופרות/נשים.. Pick any of the above ). בין היתר, סיפרה כי לקחה מניצן את המתכון לסלט נבטי החמנייה הנפלא והקבוע שלה.
לא עבר זמן רב והסלט הונח על שולחן השישי המשפחתי שלנו. מיד הסכמתי כי אמי לא הגזימה (נטייה ידועה שלה.. ) ואכן מדובר בסלט פרשי וכיפי שיוסיף לכל שולחן.
בנוסף, כמו שאנחנו אוהבים – המנה הזו שייכת למשוואה המנצחת: מינימום מאמץ = מקסימום הצלחה.
מאז אותה ארוחת שישי, הכנתי את הסלט בעצמי עוד פעמיים ואין ספק כי אכין אותו עוד פעמים רבות בעתיד.
כרגיל, הסוד הוא ברוטב, אותו ניתן להכין מראש. אף את הנבטים מומלץ לשטוף ולנקות מראש, כך שכל שנותר לעשות הוא להרכיב בדקה ורבע את הסלט ולהגישו.
מודה שזו פעם ראשונה שלי עם נבטי חמנייה (שומו שמיים ). גיליתי כי מדובר באחלה גיוון בעל יתרונות לא מעטים: קודם כל, מסתבר שלנבטי חמנייה יש טעם מעט אגוזי של גרעיני חמנייה (תכלס הגיוני..), מה שהופך אותם לטעימים ביותר (רק חובה חובה חובה שיהיו הטריים שבטריים, כן? לא לקנות קופסא שמחכה יותר מדי זמן על מדף הסופר בבקשה). בנוסף, יש כאן גם טאץ’ בריאותי לא קטן – מוכנים לשיעור קצר בביולוגיה? קבלו: נבטי החמנייה מכילים אומגה 6, עשירים בוויטמינים, בסידן, במינרלים חיוניים, בחומצה פולית ובחומצה פנטוטנית (היעילה להתמודדות עם מצבי מתח – what do you know??).
מצרכים:
לסלט:
3 חבילות נבטי חמנייה, שטופים היטב ונקיים מגרעינים שחורים
1/2 כוס גדושה חמוציות ללא תוספת סוכר
1/2 כוס גדושה שקדים פרוסים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
2 כפות סוכר חום
1 שן שום כתושה
2 כפיות חרדל דיז’ון
2 כפות מיונז
הוראות הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומאפסנים בכלי סגור במקרר עד להרכבת הסלט.
קולים קלות את השקדים על מחבת.
- אין צורך בתוספת שמן.
- שימו לב שלא יישרפו, הקלייה מאד קצרה.

מכניסים לקערה את הנבטים, החמוציות והשקדים הקלויים.

ממש לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות (הכי טוב “לקפל” את הרוטב בעזרת ידיים נקיות).



מגישים ונהנים.

עד הפעם הבאה,
מיכל
האם לדעתך אפשר להחליף את הסוכר חום בסילאן? יש איזה שהוא תחליף למיונז, בעייתי במחוזותינו:)
הי אילנה,
נדמה לי שניתן בכיף להחליף את הסוכר חום בסילאן..
לגבי המיונז, לא יודעת איזו חלופה, אם בכלל, תתאים.. מה שכן – המיונז ממש לא מורגש ברוטב (אפשר להשתמש במיונז קל אם רוצים לחסוך בקלוריות)- אני מכירה מישהו שלא מתקרב למיונז ואכל בהנאה את הסלט הזה לא פעם ולא פעמים.. אז אולי שווה לנסות?
יופי של סלט! הוגש היום כגוון לסלט חסה וקבל אישור הנהלה…
פשש.. איזה כיף שאהבו! הוא באמת תמיד כיפי ומוצלח.. תודה יל התגובה עדנה׳לה!