סלט נבטי חמנייה

חברתה של אמי, ניצן, היא המארחת האולטימטיבית.

המוטו שלה הוא: לפנק, לפנק ולפנק עוד קצת.

כל פעם שהוריי חוזרים מארוחה פרי ידיה, הם נפעמים מחדש.

להבנתי, החוויה מדמה שילוב מרתק של מסעדה מעוטרת כוכבים בצירוף מאמא עם ידיים מיומנות היטב (וזה מעדות שמיעה בלבד..).

בוקר למחרת אחת הארוחות האחרונות שהוריי התארחו אצל ניצן ובעלה, ישבתי לקפה עם אמי היקרה שסיפרה לי אודות הארוחה לפרטי פרטים (קאצ'קס/חופרות/נשים.. Pick any of the above ). בין היתר, סיפרה כי לקחה מניצן את המתכון לסלט נבטי החמנייה הנפלא והקבוע שלה.

לא עבר זמן רב והסלט הונח על שולחן השישי המשפחתי שלנו. מיד הסכמתי כי אמי לא הגזימה (נטייה ידועה שלה.. ) ואכן מדובר בסלט פרשי וכיפי שיוסיף לכל שולחן.

בנוסף, כמו שאנחנו אוהבים – המנה הזו שייכת למשוואה המנצחת: מינימום מאמץ = מקסימום הצלחה.

מאז אותה ארוחת שישי, הכנתי את הסלט בעצמי עוד פעמיים ואין ספק כי אכין אותו עוד פעמים רבות בעתיד.

כרגיל, הסוד הוא ברוטב, אותו ניתן להכין מראש. אף את הנבטים מומלץ לשטוף ולנקות מראש, כך שכל שנותר לעשות הוא להרכיב בדקה ורבע את הסלט ולהגישו.

מודה שזו פעם ראשונה שלי עם נבטי חמנייה (שומו שמיים ). גיליתי כי מדובר באחלה גיוון בעל יתרונות לא מעטים: קודם כל, מסתבר שלנבטי חמנייה יש טעם מעט אגוזי של גרעיני חמנייה (תכלס הגיוני..), מה שהופך אותם לטעימים ביותר (רק חובה חובה חובה שיהיו הטריים שבטריים, כן? לא לקנות קופסא שמחכה יותר מדי זמן על מדף הסופר בבקשה). בנוסף, יש כאן גם טאץ' בריאותי לא קטן – מוכנים לשיעור קצר בביולוגיה? קבלו: נבטי החמנייה מכילים אומגה 6, עשירים בוויטמינים, בסידן, במינרלים חיוניים, בחומצה פולית ובחומצה פנטוטנית (היעילה להתמודדות עם מצבי מתח – what do you know??).

מצרכים:

מצרכים לסלט נבטי חמניה

לסלט:

3 חבילות נבטי חמנייה, שטופים היטב ונקיים מגרעינים שחורים

1/2 כוס גדושה חמוציות ללא תוספת סוכר

1/2 כוס גדושה שקדים פרוסים

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

2 כפות סוכר חום

1 שן שום כתושה

2 כפיות חרדל דיז'ון

2 כפות מיונז

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומאפסנים בכלי סגור במקרר עד להרכבת הסלט.

חומרי הרוטב לפני ערבוב

ערבוב הרוטב

הרוטב מוכן

קולים קלות את השקדים על מחבת.

  • אין צורך בתוספת שמן.
  • שימו לב שלא יישרפו, הקלייה מאד קצרה.
קליית השקדים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הנבטים, החמוציות והשקדים הקלויים.

סלט עם חמוציות ושקדים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

ממש לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות (הכי טוב "לקפל" את הרוטב בעזרת ידיים נקיות).

רוטב על סלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים.

הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
7 תגובות
  1. אילנה הגב

    האם לדעתך אפשר להחליף את הסוכר חום בסילאן? יש איזה שהוא תחליף למיונז, בעייתי במחוזותינו:)

    • מיכל הגב

      הי אילנה,
      נדמה לי שניתן בכיף להחליף את הסוכר חום בסילאן..
      לגבי המיונז, לא יודעת איזו חלופה, אם בכלל, תתאים.. מה שכן – המיונז ממש לא מורגש ברוטב (אפשר להשתמש במיונז קל אם רוצים לחסוך בקלוריות)- אני מכירה מישהו שלא מתקרב למיונז ואכל בהנאה את הסלט הזה לא פעם ולא פעמים.. אז אולי שווה לנסות?

  2. עדנה הגב

    יופי של סלט! הוגש היום כגוון לסלט חסה וקבל אישור הנהלה…

  3. לימור הגב

    אולי אפשר להחליף בטחינה? עבור הטבעוניים שיש לי במשפחה..

    • מיכל הגב

      הי לימור, אפשר לנסות 🙂
      לא יצא לי לנסות..
      אני יודעת שיש מיונז טבעוני ששמעתי שלא רע (גם לא ניסיתי), אולי כדאי לנסות גם אותו. בהצלחה!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן