סלט מלפפונים ואבוקדו ברוטב ספייסי מיונז

לסלט הבא קוראים אצלי בבית סלט סושי – למרות שאין בו לא דג ולא אורז (בגרסה שאציג בפניכם גם אצות אין).

ובכל זאת למה אנו קוראים לו כך? כי הינו מורכב בעיקר מאבוקדו רך ומענג (אך לא רך מדי, כן?), מלפפון פריך ורוטב ממש דומה ל-"ספייסי מיונז" שיש ברוב הסושיות היום. מתקבלת קערה כיפית שקשה (לי לפחות) להפסיק לנשנש עד שהיא מתחסלת.

אני יודעת שיש קוראים שנמנעים ממיונז – אז אני מתריעה מראש כי זהו אינו המתכון בשבילכם.. מצטערת. מודה שאני דווקא מחבבת את הממרח הלבן במינון הנכון ברטבים של סלטים (כמו בסלט חסה של רינה, סלט כרוב עם תירס, סלט ברוקולי חי ועוד) ובמקרה של הסלט הזה – אין מקום לתחליפים. ניתן להשתמש במיונז טוב רגיל ואם במקרה יש בידכם את המיונז היפני (שסיפרתי לכם עליו במתכון של הטרטר סלמון), מה טוב.

במתכון אני מציעה את השילוב של המיונז עם רוטב הסרירצ'ה אהובי משכבר הימים (שהפציע פה לא פעם למשל בסלט כרוב תאילנדי, בשיפודי עוף, בכרובית החריפה ובסלט מלפפונים למשל), אך אתם מוזמנים להמיר את הסרירצ'ה בתבלין הטוגרשי יחד עם שמן צ'ילי, כפי שעשינו במתכון של הטרטר סלמון. אם במקרה יש בידיכם גם את הטריאקי הנוזלי מאותו מתכון, גם שפריץ שלו יכול להוסיף לחגיגה.

זהו המתכון הבסיסי (והמצוין כפי שהוא) של הסלט. הרגישו חופשי להוסיף לו רצועות אצות פריכות ברגע האחרון (בתי הבכורה מכורה לאצות הקריסיפיות עם המלח ים שנמכרות באריזות אישיות, מכירים?), מעט שומשום קלוי על מחבת, שומשום שחור, פתיתי צ'ילי, טבעות צ'ילי חריף טרי .. בהתאם למה שאוהבים ומה שזמין לכם במטבח.

את הרעיון המקורי לסלט קיבלתי מהבלוג הנפלא Smitten Kitchen.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

כ-450 גר' מלפפונים (כ-5 מלפפונים בינוניים) חתוכים לקוביות בינוניות

2 גבעולי בצל ירוק (או אחד גדול) פרוסים דק

1 אבוקדו גדול ובשל, אבל לא רך מדי, חתוך לקוביות

2 כפות עלי כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוצים (לא חובה, אך מומלץ)

לרוטב:

2 כפות מיונז

מיץ מחצי לימון גדול

1 כפית גדושה רוטב סרירצ'ה (פחות/יותר בהתאם לטעם)

1 כף סויה

מלח

אופציונאלי לתוספת:

שומשום קלוי/שומשום שחור

רצועות אצות מלוחות ומטוגנות

פתיתי צ'ילי/צ'ילי אדום קצוץ

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את המלפפונים, האבוקדו והבצל הירוק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את המיונז, מיץ הלימון, הסרירצ'ה, הסויה והמלח. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים מהרוטב על הסלט, מעטרים בעלי הכוסברה ו/או פטרוזיליה ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין מוזמן להוסיף גם מעט שומשום קלוי ו/או רצועות אצות קלויות ו/או צ'ילי אדום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן