סלט כרוב בניחוח תאילנדי

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כבר יצא לי בעבר לספר לכם על אהבתי לחמאת בוטנים ובעיקר לשילובה באוכל “אמיתי” (כמו במנת העוף הזו וגם בזו). שלא תהיה אי הבנה, פיתה עם חמאת בוטנים (או בונטים כפי שיונתוש קורא לה ) היא אחת הפופולריות ביותר אצלנו בבית, אך עם כל הצער והבגרות שבדבר – עליה אני נוטה ומצליחה לוותר .

משהו בממרח הזה, שאני מסוגלת בכיף גם להתחבר אליו עם כפית (אך שוב, ממש מקפידה שלא..), מקפיץ כל רוטב ומעניק טעם אגוזי וחמאתי עמוק לכל מנה שנוגע בה. במטבחים אסייתים רבים, כדוגמת האינדוזני והתאילנדי, מרבים להשתמש בחמאת בוטנים – החל בסלטים רעננים,  דרך מנות עוף, בשר וירקות וכלה בקינוחים.. האפשרויות רבות.

דוגמא נפלאה לכך תגלו אוטוטו בסלט הבא: הוא רענן, עם מגוון ירקות קריספיים וכיפיים בשילוב רוטב עשיר, עוקצני במידה, מתקתק במידה ובעל טעמים רבים (מוזמנים להציץ לרשימת מרכיבים… קשה לפספס עם כאלה שחקנים). השילוב של הירקות עם הרוטב יוצר סלט מעניין וממכר שאי אפשר שלא לחזור לתוספת שניה ושלישית.

הכנתי אותו לאותה ארוחה שסיפרתי לכם עליה כאן, שם זכה לשיבוחים והילולים רבים (אספר לכם כי הכנתי סלט נוסף לאותו מפגש שלא צלח את העלייה לבלוג.. אני באמת משתדלת שרף המנות המתפרסמות יהיה בהחלט גבוה).

יתרון ענק של הסלט (חוץ מטעמו, דה ): הוא נכלל בקטגוריות הסלטים שניתן להכין מראש עד שלב הערבוב (כמו הסלט המוצלח הזה למשל). שומרים את הירקות החתוכים ואת הרוטב המעורבב לחוד עד רגע הרכבת המנה. Easy Peasy.

אני מעדכנת אתכם בקרייבינג שצץ לי כרגע בלייב (ולא אני לא בהיריון , אצלי חשקים זה דבר שבשגרה..): אנסה בקרוב גם להעלות קינוח המבוסס על חמאת בוטנים – משהו מושחת וטוב. ברגע זה, חשק זה קודם לטופ של הטו דו ליסט שלי. ראו הוזהרתם.

דרך אגב, הסלט מבוסס על מתכון מהבלוג Cooking Classy.

מצרכים:

מצרכים לסלט כרוב תאילנדי

לסלט:

6-7 כוסות כרוב חתוך לרצועות

  • אני הלכתי על שילוב של כרוב לבן וכרוב סגול – אתם מוזמנים גם ללכת על כרוב לבן או סגול בלבד.
  • אם אתם במוד עצלני, אתם יכולים גם לקנות את השקיות כרוב החתוכות מראש במקררים של הירקות בסופר (אבל אל תגלו, פאדיחה ).

2 גזרים מקולפים וחתוכים למקלות (יוצא בערך כוס גדושה גזר)

1 פלפל אדום חתוך למקלות

כ-6 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים קטנים (יוצא כ-1/2 כוס עיגולי בצל ירוק)

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים

לרוטב:

1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 וחצי כפות חומץ אורז

1 וחצי כפות סויה

2 כפות דבש

  • ניתן להחליף בסילאן וכך להפוך לטבעוני..

1 וחצי כפות סוכר חום

1 וחצי כפות שמן שומשום

1 כפית רוטב סרירצ’ה

  • אותו אחד שסיפרתי לכם עליו פה – עם התרנגול והפקק הירוק, החריף האהוב עליי בתקופה האחרונה.

2 כפיות ג’ינג’ר מגורד

1 שן שום גדולה כתושה

לפיזור מעל: חופן שומשום

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד שמתאחדים, עוטפים ומאפסנים במקרר עד הרכבת הסלט.

חומרי הרוטב לפני ערבוב

הרוטב מעורבב

כפית מהרוטב

באותו אופן, מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת ההגשה, עוטפים ומאפסנים בקירור עד הרכבת המנה.

סלט חתוך

אף את השומשום ניתן לקלות מראש ולאפסן בכלי או שקית סגורים עד השימוש.

מרכיבים את המנה:

שופכים את השומשום והרוטב על הירקות, מערבבים ומקפלים בעדינות עד שכל הירקות מצופים ברוטב המשגע. מגישים מיד.

רוטב על הסלט

סלט מעורבב

כמה טעיםםם.

סלט כרוב על השולחן

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *