סלט כרוב בניחוח תאילנדי

כבר יצא לי בעבר לספר לכם על אהבתי לחמאת בוטנים ובעיקר לשילובה באוכל "אמיתי" (כמו במנת העוף הזו וגם בזו). שלא תהיה אי הבנה, פיתה עם חמאת בוטנים (או בונטים כפי שיונתוש קורא לה ) היא אחת הפופולריות ביותר אצלנו בבית, אך עם כל הצער והבגרות שבדבר – עליה אני נוטה ומצליחה לוותר .

משהו בממרח הזה, שאני מסוגלת בכיף גם להתחבר אליו עם כפית (אך שוב, ממש מקפידה שלא..), מקפיץ כל רוטב ומעניק טעם אגוזי וחמאתי עמוק לכל מנה שנוגע בה. במטבחים אסייתים רבים, כדוגמת האינדוזני והתאילנדי, מרבים להשתמש בחמאת בוטנים – החל בסלטים רעננים,  דרך מנות עוף, בשר וירקות וכלה בקינוחים.. האפשרויות רבות.

דוגמא נפלאה לכך תגלו אוטוטו בסלט הבא: הוא רענן, עם מגוון ירקות קריספיים וכיפיים בשילוב רוטב עשיר, עוקצני במידה, מתקתק במידה ובעל טעמים רבים (מוזמנים להציץ לרשימת מרכיבים… קשה לפספס עם כאלה שחקנים). השילוב של הירקות עם הרוטב יוצר סלט מעניין וממכר שאי אפשר שלא לחזור לתוספת שניה ושלישית.

הכנתי אותו לאותה ארוחה שסיפרתי לכם עליה כאן, שם זכה לשיבוחים והילולים רבים (אספר לכם כי הכנתי סלט נוסף לאותו מפגש שלא צלח את העלייה לבלוג.. אני באמת משתדלת שרף המנות המתפרסמות יהיה בהחלט גבוה).

יתרון ענק של הסלט (חוץ מטעמו, דה ): הוא נכלל בקטגוריות הסלטים שניתן להכין מראש עד שלב הערבוב (כמו הסלט המוצלח הזה למשל). שומרים את הירקות החתוכים ואת הרוטב המעורבב לחוד עד רגע הרכבת המנה. Easy Peasy.

אני מעדכנת אתכם בקרייבינג שצץ לי כרגע בלייב (ולא אני לא בהיריון , אצלי חשקים זה דבר שבשגרה..): אנסה בקרוב גם להעלות קינוח המבוסס על חמאת בוטנים – משהו מושחת וטוב. ברגע זה, חשק זה קודם לטופ של הטו דו ליסט שלי. ראו הוזהרתם.

דרך אגב, הסלט מבוסס על מתכון מהבלוג Cooking Classy.

מצרכים:

מצרכים לסלט כרוב תאילנדי

לסלט:

6-7 כוסות כרוב חתוך לרצועות

  • אני הלכתי על שילוב של כרוב לבן וכרוב סגול – אתם מוזמנים גם ללכת על כרוב לבן או סגול בלבד.
  • אם אתם במוד עצלני, אתם יכולים גם לקנות את השקיות כרוב החתוכות מראש במקררים של הירקות בסופר (אבל אל תגלו, פאדיחה ).

2 גזרים מקולפים וחתוכים למקלות (יוצא בערך כוס גדושה גזר)

1 פלפל אדום חתוך למקלות

כ-6 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים קטנים (יוצא כ-1/2 כוס עיגולי בצל ירוק)

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים

לרוטב:

1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 וחצי כפות חומץ אורז

1 וחצי כפות סויה

2 כפות דבש

  • ניתן להחליף בסילאן וכך להפוך לטבעוני..

1 וחצי כפות סוכר חום

1 וחצי כפות שמן שומשום

1 כפית רוטב סרירצ'ה

  • אותו אחד שסיפרתי לכם עליו פה – עם התרנגול והפקק הירוק, החריף האהוב עליי בתקופה האחרונה.

2 כפיות ג'ינג'ר מגורד

1 שן שום גדולה כתושה

לפיזור מעל: חופן שומשום

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד שמתאחדים, עוטפים ומאפסנים במקרר עד הרכבת הסלט.

חומרי הרוטב לפני ערבוב

הרוטב מעורבב

כפית מהרוטב

באותו אופן, מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת ההגשה, עוטפים ומאפסנים בקירור עד הרכבת המנה.

סלט חתוך

אף את השומשום ניתן לקלות מראש ולאפסן בכלי או שקית סגורים עד השימוש.

מרכיבים את המנה:

שופכים את השומשום והרוטב על הירקות, מערבבים ומקפלים בעדינות עד שכל הירקות מצופים ברוטב המשגע. מגישים מיד.

רוטב על הסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כמה טעיםםם.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. קרן הגב

    שלום מיכל,
    חג שמח!
    ותודה על המתכונים המדהימים והטעימים תמיד!!
    יש לי שתי שאלות…
    הראשונה, האם מתאים להוסיף עוף
    לסלט?
    והשנייה , מה את חושבת על הוספת רוטב דגים לרוטב?
    תודה רבה על הכל❤️
    חג אביב נפלא ושמח

    • מיכל הגב

      היי קרן, עוף ישתדך ממש נפלא לסלט הזה! חמאת בוטנים, טעמים אסיאתיים ועוף זה נפלא..
      גם מעט רוטב דגים לרוטב יכול להוסיף טוויסט אסייאתי טעים מאד.. אני אומרת לכי על זה!
      בהצלחה ובתיאבון!

      • קרן הגב

        מיכל היקרה,
        הדהמת אותי ,לומר את האמת!
        התגובה הכל כך מהירה שלך לא מובנת מאליו בכלל,ובטח לא בימים עסוקים כמו החגים…..
        את פשוט מקסימה!!!! ויותר ….
        תודה רבה על התשובה ועל כל המתכונים הטעימים שלך …..שהם חלק מהבית שלנו כבר.
        לקחתי את עצותייך,חבל שלא עשיתי כפול ,לא נשאר אפילו שומשום אחד בקערה…ליקקו הכל.
        תודה רבה יקירה,וחג שמח

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן