סלט וואו של גזר מקורמל, רוקט, חמוציות במיץ תפוזים, גבינת עזים ושקדים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

מחפשים מתכון לסלט וואו? כזה שאי אפשר להפסיק לאכול ומורכב ממלא טעמים וטקסטורות?

הגעתם ליעד.

הסלט הבא כל כך עשיר ומעניין שרק הכותרת שלו עלולה לתפוס שורה שלמה: סלט גזר צלוי במייפל עם רוקט, חמוציות במיץ תפוזים, גבינת עיזים ושקדים קלויים.

המתכון לקוח מספרה של Ina Garten הנפלאה – "Eating with Jeffrey", ספר אישי יותר משאר ספרי הבישול שלה (הנפלאים גם הם..). בספר זה היא בעצם מונה את כל המתכונים האהובים על בעלה, ג'פרי. על הסלט הזה היא מציינת כי הוא כנראה הסלט האהוב עליה בעולם – סיבה מספקת בהחלט מבחינתי לרוץ ולנסות אותו.

הכנתי אותו עבור חברותיי האהובות באחד הערבים האחרונים והן התעלפו אחת אחת (ושלא תחשבו אחרת, מדובר במבקרות רציניות ביותר.. לא פעם אני מנסה עליהן מנות שנגנזות בשניות על ידן).

נכון, יחסית לסלט יש פה לא מעט התעסקות – גם בתנור וגם על הכיריים, אבל בתכל'ס ההתעסקות קלילה ואין מקום לפאשלות. התוצאה בכל מקרה – ממש אבל ממש שווה את המאמץ.

מצרכים:

מצרכים לסלט גזר מקורמל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כ-10 גזרים מקולפים, חצויים לאורך (אלא אם מאד דקים) וחתוכים לאלכסון ל-2-3 חתיכות

כ-180 גר' אורוגולה/רוקט קצוצה גס (כשקית ורבע של השקיות הגדולות)

1/4 כוס מייפל אורגני אמיתי

2/3 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (מכ-2 תפוזים)

כ-1/2 גליל גבינת עיזים (כמו פרומעז), מפוררת

2/3 כוס שקדים חצויים (או שבבי שקדים) קלויים

3 כפות חומץ שרי

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית + 3 כפות שמן זית

1 כפית מלח + 1/2 כפית

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מכניסים את הגזר, 1/4 כוס שמן הזית, כפית המלח וחצי כפית הפלפל השחור לקערה ומערבבים היטב.

גזר שמן זית בקערה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית תנור גדולה או שתי תבניות תנור קטנות בנייר אפייה, מעבירים אליהן את הגזרים בשכבה אחת וצולים כ-20 דקות, כאשר 10 דקות לתוך הצלייה מערבבים את הגזרים מעט.

  • שימו לב כי אם התבנית תהיה קטנה מדי הגזרים עלולים להתאייד במקום להיצלות (תמיד לומדים דברים חדשים 😀).
גזר ושמן זית עוברים לתבנית
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
גזרים על מגש
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הגזרים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את התבנית (או התבניות) אך לא מכבים את התנור. אם צלינו בשתי תבניות – מאחדים את הגזרים בתבנית אחת.

כעת, שופכים על הגזרים הצלויים את המייפל, מערבבים ומכניסים לעוד 10-15 דקות לתנור עד שקצוות הגזרים מתקרמלים. מוציאים ומצננים.

  • הקפידו לבדוק את הגזרים מדי פעם על מנת שלא יישרפו.
מייפל על גזרים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים, בעוד הגזרים בתנור, מערבבים במחבת קטנה על להבה בינונית את החמוציות יחד עם מיץ התפוזים עד שהמיץ מבעבע. מניחים בצד.

חמוציות במיץ תפוזים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

במחבת נפרדת קולים מעט את השקדים.

קולים שקדים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את החומץ, השום, 3 כפות שמן הזית יחד עם 1/2 כפית מלח (מעין וינגרט).

וינגרט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מרכיבים את הסלט:

לקערה גדולה מכניסים את הרוקט הקצוצה גס, הגזר הצלוי (יחד עם כל טיפת נוזל), החמוציות והמיץ, גבינת העיזים המפוררת, השקדים הקלויים והוינגרט שיצרנו, מערבבים בעדינות, מתבלים בעוד טיפת מלח אם צריך ומגישים בטמפרטורת החדר.

גזר לסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על סלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. אופציה להגשה: יפה להעביר את הסלט לצלחת הגשה שטוחה.
  2. באחת הפעמים, צירפתי גם מעט עלי חסה פריכים וחתוכים גס ויצא טעים מאד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *