סלט ברוקולי מעולה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

על הסלט הזה שמעתי רבות עוד הרבה לפני שטעמתי ממנו.

ידעתי כבר אז שכנראה ומדובר בשוס אמיתי היות ואותה יעלי, שהעבירה לי את המתכון הקליל והמנצח של עוגת הקוקוס, פרג ושוקולד הלבן המעולה, חתומה גם עליו.

אותה בחורה טוענת שהקשר בינה ובין המטבח שואף לאפס אבל יודעת לספק מתכונים שהם בול פגיעה: סופר טעימים וסופר קלים להכנה. בדיוק השילוב האהוב עלינו, נכון?

תקשיבו, חוץ מחיתוך הברוקולי החי לפרחים קטנים אין כאן טיפת עבודה. ביחס הפוך לחלוטין למספר התגובות שלא יאחרו לבוא – מה הברוקולי חי? אידית אותו קודם? מה יש ברוטב? זה משהו!

אכן something something.

המנה הזו היא דוגמה מושלמת ל-“less is more”. באמת שלא חסר מרכיב בסלט הזה, על אף שלמעט הרוטב הוא מורכב אך ורק מברוקולי, קשיו ובצל בסגול.

כמו בהרבה סלטים מוצלחים אחרים בבלוג (תנו לי לטפוח לעצמי קצת על השכם, מ’כפת לכם? ), גם במקרה של הסלט הזה ניתן להרכיב אותו מראש, להכין את הרוטב בנפרד מבעוד מועד ואז שניה לפני ההגשה לערבב ולהגיש. כמה נוח.

מה שכן אתעקש עליו הוא שתשתמשו אך ורק בברוקולי טרי טרי, כלומר – ירוק ולא צהבהב.

תתכוננו לקראנץ’ מלא בטעם!

יעלי, אני מחכה לעוד מתכונים מאיפה שזה הגיע .

הורדתי מעט מכמות הבצל והקשיו מהמתכון המקורי ויצא מושלם. תרגישו חופשי לשחק עם זה כמובן.

ממליצה לכם להכין מראש כמות כפולה – אין ספק שזה מה שאני עושה מהיום ואילך..

מצרכים:

מצרכים לסלט ברוקולי

1 ראש ברוקולי ללא הגבעול, קצוץ לפרחים קטנים

1/2 בצל אדום קצוץ

3/4 כוס קשיו קלויים שבורים גס

לרוטב:

1/4 כוס מיונז

  • בכיף אפשר להמיר ללייט/מיוקל

1/4 כוס שמן זית

1/2 כף סוכר חום

1 שן שום גדולה כתושה (או 2 קטנות)

מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט.

מרכיבי הסלט בקערה

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

רוטב לפני ערבוב

רוטב אחרי ערבוב

לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

רוטב על סלט

הסלט מוכן

המחמאות אוטוטו מגיעות .

  1. אם בכל זאת מתחשק לכם לגוון ולהוסיף הייתי מנסה להוסיף חופן חמוציות שיכול לקחת את הסלט לכיוון מוכר ואהוב.
  2. לחילופין, גם קוביות גבינות צ’דר קטנות יכולות להיות תוספת כיפית לסלט הזה.
  3. בתכל’ס, כפי שכבר כתבתי, הסלט מושלם כפי שהוא.

הסלט מוכן2

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

4 תגובות על “סלט ברוקולי מעולה

    1. ברור שאפשר – ואז זה יהיה סלט מעט אחר 🙂 אני אומרת – אל פסלי על הסף! מדובר במעדן מפתיע וטעים מאד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *