סאנדיי ים תיכוני

על הקינוח המהיר והקליל הזה, שאין בצידו טיפה אחת של עבודה או הכנה, אלא אך ורק הרכבה פשוטה ברמה המביכה, שמעתי כבדרך אגב.

השתתפתי בסדנת בישול מהממת נוספת ב-"מטבח של בושי" (שכבר סיפרתי לכם עליה פה), הפעם עם השף המוכשר עלאא מוסא, שהכין מנות דגים קיציות ופרשיות (שבקרוב מאד אבחר את האחת להעלות לכאן). במהלך חיתוך הירקות למנות, אחת הנשים בסדנא התייעצה עם השאר לגבי השאלה האלמותית: "איזה קינוח כדאי להכין לארוחה שאני מארחת  הערב?". היא רצתה מנה קלילה להכנה אבל כזו שיעופו עליה. מוכר, נכון?

זרקנו לה מלא רעיונות, מהרכבת טרייפל מעולה (כמו זה, רק עם פרי קיצי) עד הקינוח הקל בתבל שתמיד קוצר מחמאות: קינוח פצצה בדקה. אחת הנשים בשולחן הציעה שתכין קינוח בסגנון הפצצה שציינתי קודם, בכך שגם מושתת על גלידת וניל משובחת עם כמה תוספות מקפיצות, רק לכיוון הים תיכוני. גאוני, אמרתי לה, אני חייבת להכין את זה בעצמי. הכי קל שיש ורק מעיון ברשימת המרכיבים אין ספק כי יהווה הצלחה מסחררת (לאוהבי הז'אנר).

אם כן, הרשו לי להציג בפניכם סאנדיי ים תיכוני.

אחלה שם, תוד

אני מזכירה לכם, לא במתכון עסקינן אלא בהרכבה (חוץ מקליית האגוזים.. אבל אל תהיו קטנוניים!).

אין אין אין יותר קל מזה.

דאגו שארבעת מרכיבים אלה יאופסנו באורח קבע אצלכם במטבח פן תתפסו לא מוכנים.

אל תתייחסו לכמויות במתכון יותר מדי ברצינות היות ואלו משתנות בהתאם לכמות הגלידה וכמה תוספות רוצים.. העיקר שתתחברו לקונספ

מצרכים:

1 מיכל גלידת וניל טעימה

1 כוס חלווה מסולסלת (פחות או יותר)

כ-3/4 כוס פיסטוקים לא קלויים מקולפים

כמה כפות סילאן (ללא תוספת סוכר)

הוראות הכנה:

במחבת קטנה, על להבה קטנה, קולים את הפיסטוקים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמדיפים ריח נפלא ומשחימים מעט. מניחים בצד להצטנן.

מוציאים את קופסת הגלידה מהפריזר, מעבירים סכין סביב הגלידה (בין הקופסא לגלידה) והופכים על צלחת הגשה. נותנים כמה טפיחות על הקופסא ומרימים אותה, כך שהגלידה גולשת בשלמותה לצלחת ההגשה.

מפזרים מעל וסביב הגלידה את שערות החלווה, את הפיסטוקים ומקנחים בזילוף חינני של סילאן.

מגישים למרכז השולחן ומתנפלי

  1. כמובן שבמקום הגשה למרכז השולחן ניתן להגיש בצלוחיות אישיות ו-"להלביש" כל קערה נפרדת בחלווה, פיסטוקים קלויים וסילאן.
  2. אני באיזשהו שלב הוצאתי בקעריות קטנות על השולחן תוספת של חלווה, פיסטוקים וסילאן כך שמי שרצה יכול היה להוסיף בעצמו.
  3. אפשר בקלות להפוך את המנה לטבעונית עם החלפת גלידת הוניל בסורבה טוב כלשהו.. כמו סורבה הקוקוס האהוב עליי למשל.
  4. אותי הוניל הקלאסי אף פעם לא משעמם, אך אם מתחשק לכם לגוון תוכלו להמיר אותו בטעם אחר כמו יוגורט או דובדבני אמרנה (תודו שנשמע שילוב מעניין..).
  5. אפשרות אחרת היא לחזק את טעמי הפיסטוק או החלווה ולבחור בגלידה באותו טעם גם  כבסיס.
  6. אשמח לשמוע מה השילוב המנצח שלכם.

עד הפעם הבאה,

מיכל