מרק חצילים וקארי קטיפתי ונפלא

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני מספר שבועות הוריי הוזמנו לארוחת ערב אצל דידי, אותה מקסימה שחתומה על תפוחי האדמה קווץ’. אמי סיפרה לי כי הם פתחו במרק קטיפתי, טעים ומיוחד, אך כזה שלא ידעה לשים את האצבע בדיוק ממה מורכב, אלא רק ידעה לומר כי הוא ממש לטעמה.

היא הופתעה לגלות כי מדובר במרק חצילים ומיד חשבה כי כדאי לספר לי אודותיו על מנת שאביא אותו גם לידיעתכם.

מה מסתבר? המתכון למרק הקליל והמיוחד הזה נלקח מספר המרקים של מסעדת “הכפרי” שפעלה לפני עשרות שנים במרכז המסחרי של כפר שמריהו. הבעלים של המסעדה הייתה גברת רינה פרנקלין ז”ל, שנפטרה לפני חודשים מספר בגיל 82. דידי, אשר גדלה ביישוב, מספרת כי פרנקלין הייתה בשלנית בחסד שעלתה ארצה מפנמה והייתה בין הראשונות בארץ שהעבירו סדנאות בישול. במסעדתה הקטנה היו רק 8 שולחנות עגולים וכל יום הוגש תפריט קבוע אחר.

דידי שלחה לי צילומים מתוך אותו אוצר קולינרי, הלוא הוא ספר מתכוני המרקים של פרנקלין, והחלטתי כשלב ראשון לבדוק את אותו מרק מחית חצילים עליו הוריי התענגו. אני מבטיחה בהמשך הדרך להעלות לפחות עוד מתכון אחד מאותו ספר נפלא שדידי נהנית לבשל ממנו כבר יותר משלושה עשורים.

אספר לכם כי ביצעתי שינוי מינורי במתכון המקורי (חוצפה שלא תתואר ועל כך סליחתי מהגב’ פרנקלין המנוחה 😀) שחוסך לא מעט מהקלוריות והשומן של המנה אך ממש לא פוגע בטעם – אם כן, הורדתי את כמות השמנת המתוקה שמוסיפים בסוף הבישול מכוס וחצי ל-2/3 כוס. בנוסף, במקום הוספת שמנת מתוקה עשירה, הוספתי שמנת לבישול 15% שכפי שכתבתי, לגמרי עשתה את העבודה.

שימו לב כי יש לסנן את המרק לאחר טחינתו ולפני הוספת השמנת ושאר התיבול. אנא אל תוותרו על שלב זה, אשר חשוב מאד לקבלת המרקם הקטיפתי והמענג של המרק.

מצרכים:

מצרכים למרק חצילים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

1 ק”ג חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות (כ-3 חצילים בינוניים)

1 בצל לבן קצוץ

60 גר’ חמאה

2 כפיות אבקת קארי

6 כוסות ציר עוף (ניתן להמיר לציר ירקות על מנת להפוך את המרק לצמחוני)

2/3 כוס שמנת מתוקה לבישול

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

בסיר בינוני מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל רק עד ששקוף.

טיגון הבצל בחמאה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב.

הוספת הקארי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
בצל עם קארי צהוב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים היטב ומוסיפים את ציר העוף.

הוספת החצילים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת הציר
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

טוחנים את המרק עם בלדר מוט או בבלנדר, מסננים אותו ומחזירים לסיר.

טחינת מרק1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
טחינת המרק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
סינון המרק1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
סינון המרק2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • מי שרוצה שהמרק לא יהיה חלבי מוזמן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית/סויה.
הוספת שמנת מתוקה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הוספת התיבול
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מרק חצילים מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “מרק חצילים וקארי קטיפתי ונפלא

  1. סליחה על השאלה אבל על איזה קארי מדובר?
    (יש לי את הצהוב האדום והירוק וכל אחד שונה מאחיו)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *