מלאי של סבתא מרים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

המנה הבאה נעה איפשהו בסקאלה בין פשטידה מתוקה לקינוח. היא מנה קלאסית עבור בראנץ' מפנק ומשתלבת מעולה בסלסלת לחמים מגוונת ומעניינת שכיף להגיש בבופה בוקר.

המתכון הוא של סבתא מרים שלי שתחיה (אותה אחת החתומה על הורינקס המפורסמים), ואצלינו במשפחה קוראים למנה "מלאי" (Malaii), מעין גרסה עוגתית – פשטידתית לממליגה הרומנית, בתוספת גבינה וחמוציות. סבתי הייתה מגישה את המלאי (היום כבר הרבה פחות מבעבר..) גם בארוחות ערב ולצד הקפה של אחר הצהרים (לאחר הצפייה האדוקה שלה ושל סבי ביפים והאמיצים כמובן 😀).

המלאי מורכב משתי שכבות אשר משלימות אחת את השנייה באופן הרמוני ביותר: שכבת תירס יבשה יחסית אשר מקבלת באהבה את שכבת הגבינה והחמוציות ששותה בסיום האפייה גם שמנת מתוקה שעושה רק טוב. יש כאן שילוב נפלא של יבש ורטוב עם מתיקות מעודנת ונעימה.

שימו לב שזהו מתכון די אולד סקול, שמגיע אליכם ישירות מפיה של סבתי – כך שאת השמן והסודה (כן, מים מוגזים ששותים) מודדים בגביע האשל הריק. כפי שאמרתי בעבר, תעשו מה שסבתא מרים אומרת, רק טוב וטעים ייצא לכם מזה.

מצרכים:

מצרכים למלאי

1 וחצי כוסות קמח תירס

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 גביעי אשל

1 גביע שמן

  • כפי שכתבתי, למדוד לפי גביע האשל הריק.

1 גביע מי סודה

1 שקית אבקת אפייה

1 גבינה טוב טעם (אפשר גם כנען או תבור)

חופן חמוציות ללא סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה 15%

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים לקערה את הביצים, שני גביעי האשל והסוכר.

מוסיפים גביע שמן (כאמור, משתמשים בגביע האשל הריק ככוס מדידה, ממלאים עד החריץ) וגביע מי סודה מעורבבים עם שקית אבקת האפייה ומערבבים היטב.

  • שפכו את אבקת האפייה לתוך הגביע, מזגו מעל את הסודה, ערבבו והוסיפו לקערה.

הוספת השמן

אבקת אפיה בתחתית הגביע

סודה על אבקת אפיה

הוספת מי סודה מעורבבים

בלילה מעורבבת בלי קמח

מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

הופת שני סוגי הקמחים

מעבירים לתבנית גדולה ומשומנת (אני משתמשת בפיירקס המלבנית המוארכת), מפוררים מעל את הגבינה באופן שווה, מפזרים את החמוציות ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וריחנית.

העברת הבלילה לתבנית

גבינה על הבלילה

חמוציות על גבינה

פותחים את התנור, מוזגים מעל פני העוגה, באופן שווה, את השמנת המתוקה ומחזירים לעוד כמה דקות אפייה בודדות. מגישים חם.

מזיגת שמנת על פני המלאי

שמנת על מלאי

המלאי מוכן

המלאי מוגש

פרוסה נחתכת

פרוסת מלאי

  • ניתן לאכול בתוספת שמנת חמוצה, אך בעיני המלאי מושלם בדיוק כך.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “מלאי של סבתא מרים

  1. גם אני מהעדה הזו וזה המלאי השני שמכינה בחיי – והמתכון כה פשוט וטוב. תודה לסבתא מרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *