כדורי גבינה רומניים

לפני מספר חודשים, סביב חג השבועות, קיבלתי מתנה במייל מערן הטייס, מדריך הטיולים, איש המשפחה, שותף לתאווה לאוכל טוב ואיש פשוט מקסים (לאו דווקא בסדר הזה 😀). הוא שלח לי מתכון של כדורי גבינה רומניים שעובר בירושה במשפחתה של רונית אשתו כבר שנים רבות.

ערן לא ידע שעם קריאת שורות המתכון, הוא לחץ לי בול בנקודה רגישה מאד של געגוע לסבתא ריקה שלי ז"ל (גם היא ממוצא רומני.. סוג של אוסטרו-הונגריה של אז), שגם נהגה להכין כדורי גבינה דומים. היא, בשונה מהוורסיה המוצגת היום, הייתה ממלאה את העיסה במשמש/שזיף חצוי עם מעט סוכר ומגישה עם סוכר ושמנת חמוצה או לחילופין מטגנת אותם בחמאה, פירורי לחם וסוכר.

שימו לב שהכדורים עצמם לא כל כך מתוקים, זאת משום שמוסיפים מתיקות נוספת בהגשה בדמות סוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה טובה/דבש/מייפל/סילאן. כמובן שמי שמעוניין שהכדורים עצמם יהיו מתוקים יותר, מוזמן להוסיף עוד מעט סוכר לבלילה. אני מציעה לכם לדבוק במתכון, הוא באמת מעולה כמו שהוא. דרך אגב, תרגישו חופשי לבזוק מעט קינמון עם הסוכר שלכם, בטוח ישתלב נפלא (כמו בעוגת הגבינה והקינמון המעולה).

אל תיבהלו אם בהוצאת הכדורים מהסיר הם כבר לא ממש שומרים על צורתם הכדורית והופכים למעין עננים במקום – הטעם לא נפגע כהוא זה.

אצל ערן ורונית במשפחה נוהגים לקרוא לכדורים האלה "כדורי 6 על 6", משום שכמעט כל המידות הן של 6 כפות. המתכון מניב כ-30 כדורי גבינה שמנמנים וטעימים. לצורך הצילום הפעם, חציתי את כמות המצרכים בחצי, כך שיצאו לי "כדורי 3 על 3".

מצרכים:

לכדורים:

1 ק"ג גבינת טוב טעם או כנען

6 ביצים

6 כפות סולת

6 כפות סוכר

6 כפות קמח תופח

6 כפות שמן (למי הבישול)

להגשה:

קוביות חמאה

סוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה/דבש/מייפל/סילאן

הוראות הכנה:

מכניסים את כל חומרי הכדורים לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

מרתיחים סיר גדול עם מים עד לגובה 3/4 הסיר ומוסיפים את השמן.

עם ידיים לחות, יוצרים כדורים מתערובת הגבינה ומכניסים בזהירות לתוך הסיר. לאחר כשתי דקות הכדורים יתחילו לצוף על פני המים, אך עדיין לא מוציאים אותם, מחכים עוד כ-2 דקות ורק אז מוציאים בעזרת כף מחוררת.

מגישים מיד עם קוביות חמאה שיימסו על הכדורים וסוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה טובה/דבש/סילאן/מייפל.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל