טבולה כרובית

לפני כמה שבועות רונצ' סיפרה לי על סלט טבולה כרובית מעולה שזיו והיא אכלו במסעדת מיכאל שבצפון. לא עבר זמן רב מחזרתם הביתה עד שהתחילו ניסיונותיה לשחזר אותו. לדבריה, כבר בניסיון השני התקבל סלט משובח במיוחד, מלא בטעם, שכולם ביקשו את המתכון שלו (ה-מדד להצלחתה של מנה).

כשסיפרה לי על הסלט לראשונה, עניתי לה כי בטח יש באמתחתי סלט דומה (סלט פירורי הכרובית כמובן), אך במהרה הבנתי כי כמה ניואנסים קטנים מבדילים בין שני הסלטים, וכי אין סיבה לא להוסיף עוד סלט פירורי כרובית לבלוג. במקרה של הסלט של רוני, אנו נחלוט את הכרובית ממש למעט זמן לפני טחינתה לפירורים. בנוסף, יחס פירורי הכרובית והירוקים ישתנה משמעותית, בדומה לסלט טבולה, כאשר פירורי הכרובית תופסים את מקומו של הבורגול המסורתי (בדומה לסלט הזה בו הקוסקוס תופס את מקומו של הבורגול).

נוסיף לחגיגה גם צנוברים קלויים, חמוציות ללא סוכר והמון מיץ לימון, ונקבל סלט עשיר, מרענן וכיפי במיוחד.

למרות שניתן לקנות שקיות של פירורי כרובית של סנפרוסט, לא יצא לי עדיין לנסות אותן אז קשה לי לומר אם הן מתאימות. כמו בסלט פירורי הכרובית, גם בסלט הזה אני טוחנת לפירורים בעזרת הדיסקית הייעודית של המעבד מזון. רוני מספרת שהיא טוחנת את הכרובית לפירורים ב"מאסטר סלייסר" (המכשיר שקוצץ סלט עם סיבוב הידית). כמובן שישנה גם האפשרות לגרד את הכרובית על פומפיה.

מי שרוצה להוסיף נגיעה פיקנטית לסלט, מוזמן להוסיף גם פלפל ירוק קצוץ דק לתערובת הירוקים, בעיניי, רק ישדרג.

מצרכים:

1 ראש כרובית גדול

2 צרורות פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים דק

3/4 צרור נענע, קצוץ דק

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק

חופן צנוברים גדול

חופן חמוציות ללא סוכר

מיץ משני לימונים גדולים

כ-1/3 כוס שמן זית

מלח ים, פלפל שחור גרוס

אופציונאלי: פלפל ירוק חריף קצוץ דק

הוראות הכנה:

חולטים את הכרובית (ללא הבסיס והגבעולים) בסיר עם מים רותחים למשך כ-2 דקות.

כעת, מתקינים את הדיסקית עם החורים הקטנים במעבד המזון (או שגוררים בפומפיה/מאסטר סלייסר כפי שציינתי) ומפוררים את הכרובית לפירורים.

קולים את הצנוברים על מחבת (ללא שמן) עד להשחמה.

מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, עלי הפטרוזיליה, עלי הנענע, הצנוברים הקלויים והחמוציות.

מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.

מערבבים היטב ומגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל