בואיקוס

היום נכין יחד בורקסים קטנים ושובבים שמכינים בצ'יק משני מרכיבים בלבד ושמם – בואיקוס. מדובר בביסים קטנים של עונג מסוכן במיוחד, וזאת משום שקצב חיסולם הוא מהמהירים שנצפו בטבע 😀, צלחת גדושה בבואיקוס נעלמת על ידי כל הסובבים בקצב מסחרר.

הכי טעים ומומלץ לאכול את הבואיקוס ישירות מהתנור, כאשר פריכים מבחוץ ונימוחים וגבינתיים מבפנים. ביסים קטנים של אושר.

גם את הבואיקוס האלו למדתי להכין באותו בוקר מהנה עם דידי ואסתר, בו הכנו גם את בורקס הגבינה והחצילים ואת האינצ'וסה. סיפרתי לכם כבר לא מעט על צמד הבולגריות האהובות עליי, אך טרם שיתפתי אתכם בפרט הטריוויה המעניין הבא: מסתבר שלסבא של אסתר היה בזמנו את דוכן הבורקס הראשון בתל אביב – "בורקס לוי" היה שמו, וכל משפחתה של אסתר עבדה שם, בתקופה זו או אחרת, כולל אסתר עצמה בצעירותה. אם כן, בחרתי טוב אצל מי לעשות את הסדנא שלי, אה? 😀 למען הסר ספק ולמען ההגינות, אסתר הציעה ללמד אותי את המתכון שלה לבצק עלים הום מייד.. אך דידי ואני הסכמנו כי אנחנו מעוניינות במתכונים קלים ומוצלחים, כלומר, עם בצק עלים קנוי אך משובח שניתן למצוא היום כמעט בכל מקום (אותו בצק עלים שהשתמשנו בו בבלוג כבר בלא מעט מקרים, כמו במתכון הזה, הזה והזה למשל). באמת שבלב שלם אפשר לדלג על השלב המפרך של הכנת בצק עלים לבד.

מצרכים:

מצרכים לבואיקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה, מופשרת

כ-125 גר' (חצי קוביה) גבינה בולגרית 24%

  • כמו במתכון הזה, זו הגבינה שהן ממליצות עליה, אתם מוזמנים ללכת על אחרת.

קמח לקימוח

1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים מעט קמח על משטח עבודה נקי ויבש ומרדדים מעט את בצק העלים.

מפוררים את הגבינה על דף בצק העלים שלנו.

גבינה על בצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מגלגלים את בצק העלים, מהצלע הרחבה שלו, כשלושה סיבובים, וחותכים כל שלושה ס"מ בערך, כך שמתקבלים כיסוני בצק חתוכים.

גלגול הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך הבצק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך הבצק2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך הבצק3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעמידים כל כיסון שכזה, מועכים מעט ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

העמדת הכיסונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העמדה בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כך ממשיכים עם יתרת בצק העלים – סך הכל ייצאו לנו שתי שורות של בורקסים מבצק עלים אחד.

מברישים את הבורקסים בביצה הטרופה מכל הכיוונים (לא רק בחלקם העליון) ואופים במרכז התנור למשך כ-40 דקות. בודקים כי הבורקס נאפה כמו שצריך, גם מבפנים ומגישים.

הברשה בביצה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הברשה בביצה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בדרך לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בואיקוס מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן