קערת בקר קוריאנית

מסעדת ברביקיו קוריאני עדיין אין בארץ (לפחות לא שידוע לי..) אבל ברבע שעה עבודה, ממש "על הדרך" אנחנו יכולים להכין לנו בקלות קערה מלאה בטעמים אהובים של ברביקיו קוריאני (korean beef bowl אם לדייק). כל שייחסר לכם הוא הקימצ'י החריף ליד 😀.

קוריאני או לא, אני מציגה בפניכם היום מנה קלילה וטעימה שלגמרי סוגרת את הפינה לארוחה מעכשיו לעכשיו. המנה מתאימה בהחלט גם לילדים: פשוט הורידו הילוך בכל הנוגע לצ'ילי (ואולי גם הורידו את הבצל הירוק) והם ישמחו לקערה ריחנית של בקר ואורז.

נתקעתם בלי ארוחת צהריים או ערב ומתחשק לכם ארוחה חמה ומספקת? הגעתם לפוסט הנכון.

שימו לב שאפשר להפוך את המנה לבריאה יותר על ידי המרת האורז הלבן המאודה באורז מלא או אפילו קינואה.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג six sisters stuff

מצרכים:

מצרכים לבשר קוריאני
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/4 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית שטוחה (או פחות, בהתאם למידת החריפות הרצויה) פתיתי צ'ילי יבש

  • ניתן להמיר בצ'ילי טרי קצוץ לפי הטעם

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן קנולה/חמניות

מלח, פלפל

2 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

אופציונאלי:

1/2 כפית שומשום קלוי

בצל ירוק חתוך דק

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה קטנה את הסוכר החום, הסויה, שמן השומשום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומניחים בצד.

רוטב לבשר
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

במחבת גדולה, על להבה בינונית-גדולה, מחממים את שמן החמניות/קנולה ומטגנים את השום תוך כדי ערבוב למשך כדקה עד שמדיף ריח אך אינו נשרף.

שום מיטגן
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מפוררים ומשחימים למשך כ-5 דקות נוספות.

השחמת בשר טחון
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

שופכים פנימה את תערובת הסויה והבצלים הירוקים, מערבבים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-2 דקות.

הוספת תערובת הסויה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
הוספת בצל ירוק
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
מנה מתבשלת
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ו/או פלפל במידת הצורך.

מגישים חם על אורז בתוספת מעט בצלים ירוקים קצוצים ו/או מעט שומשום קלוי מעל, למי שמעוניין.

מנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
ביס מהמנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם קרמל הפוך

קרם קרמל

בדומה לסלט הקיסר האהוב עליי, שרבים מכם הסכמתם איתי, כי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. דפנה הגב

    מתה על האוכל שלך!

  2. אילנה הגב

    יש עדיפות לאיזה סוג/חלק של הבשר? מה להגיד לקצב?

    • מיכל הגב

      הי אילנה, בשר בקר טחון כמו לבולונז למשל. גם בשר שומני יותר ייצא טעים, בהתאם להעדפותיהם

  3. יוקה הגב

    תודה מיכל, מנה מנצחת – מהירה, קולעת ואהובה מאוד! אצלנו מוסיפים בהגשה (מעל הבשר) ביצה "עין", קוביות אבוקדו ושומשום שחור.

  4. שרה הגב

    היי
    נשמע מתכון מעולה,
    רציתי לשאול אם אין לי סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן?
    וכן האם תוך 5-10 דק' הבשר מוכן?!
    זה ממש מהיר…..
    מעניין לנסות..

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן