בהמשך לפוסט של קוקטייל התותים המעולה של קרנוני, היום הגיעה העת לשתף אתכם במתכון של קוקטייל המנגו והצ'ילי שזכה שם לבילד אפ מכובד. מבחינתי, זהו בהחלט אחד הקוקטיילים האהובים עליי בעולם, אם לא ה-. לא אשקר ואומר כבר עכשיו – זהו לא משקה לבעלי לב חלש, רק מי שאוהב קיק לא מתנחמד של חריפות בדרינק שלו ייהנה ממנו.. ואפילו מאד.
כמובן שאפשר לשלוט במידת חריפות המשקה, אך בעיניי, אם השפתיים לא מעט מעקצצות לאחר השלוק הראשון – העבודה לא נעשתה כראוי . השילוב של חריפות הוודקה צ'ילי (אותה נכין בקלות בעצמנו) ופרוסות הצ'ילי החריף (שיותר נמצאות כאן כקישוט), יחד עם מתקתקות המנגו, יוצרים יחדיו את הקוקטייל המושלם (כבר עסקנו בעבר בשילוב הקלאסי של מנגו וצ'ילי אדום במתכון של הסביצ'ה הזה, סלט הקינואה והמנגו וסלט החסות ברוטב המנגו, כמובן).
כאמור, את הוודקה צ'ילי נכין בקלות לבד. יש להכינה לפחות לילה לפני הרכבת הקוקטייל, אך אפשר להכינה גם ימים מראש. בגדול, אני ממליצה לאוהדי הקוקטייל להכין כמות גדולה יותר של וודקה צ'ילי בצנצנת ולאפסנה במקפיא למקרה הצורך. אף פעם אין לדעת מתי יתחשק לכם לפנק בקוקטייל מנגו-צ'ילי. שימו לב שנשתמש עבור המתכון בתרכיז קפוא של מנגו (אותו אחד ששילבנו ברוטב הזה).
מצרכים (עבור 6 אנשים):
1 כוס וודקה טובה, מחולקת לשניים
3/4 כוס תרכיז מנגו קפוא
1/2 כוס מיץ לימון
4 צ'ילי יבש, קצוצים גס
צ'ילי אדום טרי, פרוס
קרח
הוראות הכנה:
ראשית מכינים את הוודקה צ'ילי:
מכניסים לצנצנת/בקבוק/כלי סגור כלשהו את הצ'ילי היבש הקצוץ, מערבבים פנימה את חצי כוס הוודקה, סוגרים ומניחים במקפיא למשל לילה לפחות (אפשר להכין יותר זמן מראש).
מרכיבים את הקוקטייל:
מסננים את הצ'ילי היבש מהוודקה צ'ילי ומכניסים אותה לקערה גדולה.
מוסיפים את הוודקה הנקייה, תרכיז המנגו ומיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומתקנים במידת הצורך (מיץ לימון או תרכיז מנגו).
מוסיפים את פרוסות הצ'ילי וכמה חופנים של קרח, מערבבים היטב ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
הי. הצ'ילי היבש, זה פלפל שאטה?
כן