צ'יפס קייל

היום אני גאה להציג בפניכם את הנשנוש האולטימטיבי, אותו אני מכינה על בסיס שבועי לאחרונה.. מדובר בביסים פריכים, טעימים, מלוחים וחרפריפים בדיוק במידה שמכינים ב-10 דקות בלבד וזוללים ללא רגשי אשמה.

כבר זמן מה שאני שומעת על ההייפ סביב צ'יפס קייל אפוי ולא הגעתי להכין אותם לעצמי – עד שמארינוש הופיעה באחד הערבים עם קערה מלאה בצ'יפס קייל והשאר היסטוריה. לא איחר המועד שקייל מסולסל הפך למצרך קבוע ברשימת הקניות שלי. האמת שלא הופתעתי, הרי מדובר באותה גברת שהביאה לנו בין היתר את האורז עם פטריות וערמונים ואת התמרים בסגנון "סניקרס"... יש כבוד.

כפי שכתבתי, מדובר בנשנוש בריא – גם מעט שמן (זית כמובן), גם אפוי וגם קייל, שהוא בעצמו סופר כרוב (וגם סופר פוד ). אני בהחלט לומדת לסמפט את כרוב העל הזה (שבריא לנו מכל כך הרבה סיבות מסתבר..), לראיה תמצאו בבלוג את סלט הקייל, תרד ואבוקדו, סלט הקיסר חסה וקייל, סלט הרוקט וקייל הפרשי ועוד.

מה שכן, הקייל הוא עלה קצת מפונק – על מנת שייצאו לנו ביסים באמת פריכים וכיפיים, מאד חשוב לייבש טוב טוב את עלי הקייל לפני שמתבלים אותם בשמן זית ובתבלינים. לאחר ייבוש העלים המשך ההכנה מהירה ביותר.

זהו לגמרי נשנוש שאפשר להכין בזריזות לפני שמגיעים חברים לדרינק.  הצ'יפס קייל מהווים אחלה אלטרנטיבה לפיצוחים קנויים משמינים ופופולריים, למרות שממש כיף להגיש אותו לצד הפיצוחים הביתיים המעולים מהבלוג – שני נשנושים שווים, שונים ומשלימים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חבילת קייל (כ-250 גר'), עדיף מהזן המסולסל

כ-2 כפות שמן זית

מעט מלח ים (כ-1/2 כפית)

מעט פלפל שחור טחון טרי (כ-1/4 כפית)

מעט פתיתי צ'ילי (כ-1/3 כפית)

הוראות הכנה:

שוטפים את הקייל ומיבשים היטב היטב.

חותכים את הגבעול המרכזי הקשה מעלי הקייל וקורעים לחתיכות של ביס (באורך של כ- 2-3 ס"מ).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מכניסים את הקייל לקערה גדולה, מוזגים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ים, פלפל שחור טחון טרי ופתיתי צ'ילי יבש ומערבבים היטב עם הידיים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים את הקייל בשכבה אחת על פני תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים במשך כ-10-12 דקות עד שקצוות העלים משחימות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים מצננים ומנשנשים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. לירון הגב

    ממליצה ממש להוסיף 2 כפות פתיתי שמרי בירה
    מוסיך טעם גבינתי עדין
    וסופר בריא.
    תודה על מתכונים מעולים!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן