בהמשך לפרפה האוראו, פרפה החלבה ופרפה הקפה המאד מוצלחים שכבר עלו בבלוג לאורך השנים, היום קבלו עוד מקפא/עוגת גלידה הכי קלה להכנה והכי מושלמת לאירוח, בעונה החמה ובכל השנה. בהמשך לטרנד הפיסטוק, שכבר הזכרנו לא מזמן במתכון של עוגיות הפיסטוק הנמסות – היום הגיע תורו של פרפה הפיסטוק.
הרבה מדברים איתי לאחרונה על מכונת הגלידה הביתית החדשה והמדוברת, ואני אומרת – בשביל מה צריך עוד מכשיר חשמלי שיתפוס מקום על השיש שלכם? אם אתם יכולים להכין גלידה ביתית מושלמת בעזרת שמנת מתוקה וחלב מרוכז במיקסר הביתי שלכם יחד עם עוד קצת זמן איכות במקפיא?
את הרעיון לפרפה הפיסטוק הזה קיבלתי מרונצ'י, שהביאה אותו כקינוח כשהתארחנו אצל הקמזלים לפני כמה חודשים. רונצ' מרבה להכין את פרפה האוראו והחלבה מהבלוג והחליטה לגוון ולשלב מחית פיסטוק במקום – חכמה וצודקת, אין ספק. שימו לב שאם אתם משתמשים במחית פיסטוק טבעית וללא תוספת סוכר, אז יש להוסיף 3/4 כוס חלב מרוכז ואם משתמשים בקרם פיסטוק (שזה יותר כמו ממרח עשיר שיש בו סוכר) אז משתמשים ב-1/2 כוס חלב מרוכז.
עם הגשת הפרפה אני ממליצה לפזר מעל פיסטוקים קצוצים ו/או פקאן סיני קצוץ. אם בא לכם – גם זילוף של סילאן יתקבל ממש בברכה.
מצרכים:

למקפא:
2 מכלים שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל כל אחד)
כ-150 גר' קרם/מחית פיסטוק
חצי כוס חלב מרוכז (או 3/4 כוס אם מחית ללא תוספת סוכר)
לקישוט מעל:
פיסטוקים טבעיים קצוצים ו/או חופן פקאן סיני מרוסק
אופציונאלי: זילוף סילאן
הוראות הכנה:
שופכים את 2 מכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב המרוכז, רק עד שנטמע בקצפת.

מוסיפים את מחית/קרם הפיסטוק וממשיכים לערבל באיטיות, רק עד שגם היא נטמעת בתערובת.

מערבבים פעם נוספת בעזרת לקקן בכדי לוודא שכל המרכיבים נטמעו אחד בשני.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומכניסים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.


בעת ההגשה מחלצים את המקפא מהתבנית, מקשטים מעל בפיסטוקים קצוצים ו/או פקאן סיני קצוץ ואם מעוניינים, מזלפים גם סילאן. מגישים מיד.




עד הפעם הבאה,
מיכל