מאז שגיליתי את השילוב המעולה של בלסמי ועוף במתכון המצוין הזה, נפתחתי ונחשפתי לשילובים וגיוונים שונים לצמד הנחמד הזה.
היום אני מביאה לכם טייק אוף פירותי ומתקתק לדואו החביב: עוף בבלסמי ואפרסקים. גם למתכון זה, דרך אגב, מצטרף הבזיליקום שהולך יד ביד עם חמצמצות הבלסמי מצד אחד, ומתיקות האפרסקים מצד שני.
בואו ננצל את האפרסקים האחרונים של העונה ונרביץ סיר מלא בכל הטוב הזה.
אם תרצו, אפשר לומר שמנה זו היא חידוש של העוף באפרסקים משומרים ואבקת בצל מהאייטיז, זוכרים אותה? אם לא – ממש לא נורא , היום תקבלו גרסה יותר בריאה וטרייה שלה.
ההכנה של המנה מהירה בצ'יק צ'אק, מכניסים את כל המרכיבים לסיר רחב אחד , עם מעט מאד התעסקות. לצד אורז/פירה וסלט מתקבלת ארוחה כיפית במיוחד.
מצרכים:
5-6 כרעיים מופרדות או 10 שוקיים (עם/בלי עור לפי העדפתכם)
4-5 אפרסקים (תלוי בגודלם) בשלים, מקולפים ופרוסים לפלחים
- אני קילפתי את האפרסקים עם קולפן העגבניות המומלץ שלי של OXO.
4-5 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כוס מים/ציר עוף
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח, פלפל
אופציונאלי: חצי פלפל חריף קצוץ
הוראות הכנה:
בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית על להבה בינונית.
כשהשמן חם, "סוגרים" את העוף כ-3 דקות מכל צד, ותוך כדי ממליחים ומפלפלים אותו (כמו שעשינו במתכון של העוף במבה למשל).
מוציאים את העוף מהסיר לצלחת.
לאותו סיר (עם השמן ושאריות העוף – כל הטעם שם!) מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב (בערך 7 דקות), תוך גירוד מדי פעם של השכבה שנדבקה לסיר עם כף עץ.
לבצל מוסיפים את הג'ינג'ר והשום (ופלפל חריף קצוץ למי שהלך על הגרסה למבוגרים אוהבי החריף), ומטגנים יחד עוד דקה-שתיים.
מוסיפים לסיר את המים/ציר עוף, הבלסמי, האפרסקים והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מחזירים את העוף לסיר, בשכבה אחת, מסובבים אותו כך שנעטף כולו ברוטב, מחכים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
אני רוצה כברhttps://www.cookstore.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%9F-y הרבה זמן לשאול אותך האם זה הקולפן האולטמטיבי שלך??
הי אילנה, אני מאד אוהבת את המוצרים של החברה הזו- יש לי כם את הקולפן המצוין הזה.. הכי אני אוהבת את המגרדת הקטנה שלהם לפרמזן, ג׳ינג׳ר ועוד..
יצא שווה מאוד!
איזה כיף לשמוע!