דריה המקסימה אכלה את העוגה, שכבר אספר לכם אודותיה, בביתה של חברה צליאקית ומיד רצה לספר לי עליה. מדובר בעוגה ללא גלוטן המבוססת בעיקרה על טחינה גולמית ואגוזים טחונים. בתוספת ביצים, סוכר ואבקת אפיה מתקבלת עוגת אינגליש קייק דחוסה, עשירה וממש טעימה (באופן מעט מפתיע) – ללא קמח וללא תוספת שמן.
אם כן, עוגה זו נפלאה לנמנעים/רגישים לגלוטן אבל ממש לא רק, כל מי שטעם אותה, כשהיתה מונחת על השיש במטבח שלי בשבועות האחרונים (אפיתי כמה וכמה פעמים..), נהנה מאד להיות שותף ביישורה.
הכי מעניין היה לראות את תגובתם של חבריי ומשפחתי כששאלתי אותם – איזו עוגה זו לדעתם – באופן מפתיע היו כמה שהיו בטוחים שישנו מרכיב שוקולדי בעוגה (בזכות הסוכר החום הכהה כנראה, והעושר הנפלא של העוגה), מעטים ידעו לזהות את הטחינה (אך לאחר ששיתפתי אותם כמובן, פתאום נזכרו שבאמת יש בזה משהו.. לא חוכמה חברים!! ) וגם מי שלא חובב טחינה במאכלים אחרים – התלהב מהעוגה.
בנוגע לאגוזים הטחונים – הפעם השתמשתי בכוס אגוזי פקאן האהובים עליי, אותם טחנתי דק במעבד מזון. אפשר להמיר אותם באגוזי מלך או בכל אגוז אחר שתחפצו בו (אפשר גם לטחון כוס של כמה סוגי אגוזים). בעיניי השילוב של הטחינה והפקאנים הוא המנצח.
בנוסף, השתמשו בטחינה גולמית שטעימה לכם – אני הלכתי על "הר ברכה" האהובה עליי.
היכונו לשוס.
מצרכים:
5 ביצים
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס אגוזים: פקאנים ו/או אגוזי מלך
1 שקית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טוחנים את האגוזים במעבד מזון (או מכתש ועלי).
מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, הטחינה, הסוכר, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים למשך כ-40-45 דקות.
עד הפעם הבאה,
מיכל
16 תגובות
ניתן להמיר את האגוזים הטחונים במשהו אחר?
אפשר להמיר בכל אגוז טחון אחר.. תפקידם להמיר את הקמח וגם להעניק טקסטורה וטעם מיוחדים
אני נוהגת לפזר על העוגה לפני האפייה חופן או שניים של שוקולד צ'יפ מריר. זה מוסיף הרבה
טיפ מעולה, תודה!!
עוגה מעולה ❤
הי דפנה, שמחה שאהבת!
האם אפשר להשתמש בסוכר לבן? נגמר לי החום☹
בטח, לבחירתך
אם אפשר במקום סוכר להחליף לסוויט טנגו??
בטח
שלום,
אולי זה כי קפץ החשמל באמצע, אבל העוגה צנחה ולא נאפתה כל כך מבפנים..☹ יש מה לעשות?
אוי נשמע שבאמת בגלל הפסקת החשמל.. ניסית לאפות עוד קצת?
כן, וזה עדיין לא עזר
איזה מבאס לשמוע. לא שכחת את אבקת האפייה נכון?
אפינו עכשיו ויצא טעים !! תודה רבה!
איזה כיף לשמוע – תודה על השיתוף איילת, באמת אחלה של עוגה, עשית לי חשק לחזור אליה