כפי שכבר יצא לי לשתף, אצלינו בבית יש מועדון מעריצים לעוגיות שוקולד צ'יפס. ולמרות שיש לנו כמה מתכונים קבועים לעוגיה האהובה שאנחנו חוזרים אליהם שוב ושוב, כמו המתכון הזה, המחקה את עוגיות השוקולד צ'יפס המושלמות של "לבאן" בניו יורק וגם המתכון הותיק והנוסטלגי שעל גב השקית הצהובה של השוקולד צ'יפס של אופנהיימר (עם כמה התאמות כמובן, כמו חמאה במקום מרגרינה ), לאחרונה מיקה אופה לנו עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות חדשות, עם טוויסט.
בעוגיות האלו תמצאו צ'אנקים של שוקולד ולא שוקולד צ'יפס. השתמשו בשוקולד מריר טוב שאתם אוהבים ופשוט תקצצו אותו עם סכין. בנוסף לצ'אנקים של השוקולד, נשלב בעוגיות חמאה חומה במקום חמאה רגילה. החמאה החומה תעניק לעוגיות ארומה וטעם מיוחדים וממכרים ביותר. במידה ואתם שואלים את עצמכם: "רגע, מה זה חמאה חומה בכלל?!", אז אספר לכם שחמאה חומה היא חמאה רגילה שפשוט הופכים לחומה על ידי כך שנחמם אותה במחבת על להבה ונערבב, עד שתהפוך לזהובה-חומה ותפיץ ארומה אגוזית נפלאה.
הקפידו להשתמש, גם במתכון זה, במרכיבים איכותיים, כמו תמצית וניל טובה ומלח פלייקי טוב כמו מאלדון, למשל. הניואנסים האלו באמת יקפיצו את העוגיות שלכם לשחקים. בנוסף, כמו במתכוני עוגיות ועוגות שונים ורבים, גם כאן, חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מדי, אלא רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא לאפות את העוגיות יתר על המידה – אם יש ספק, אין ספק, הרי העוגיות עוד קצת מתקשות לאחר האפייה. אלו טיפים קטנים שעושים הבדל גדול.
עוד טיפ שאני ממליצה לכם לאמץ הוא להקפיא את כדורי הבצק לפני האפייה וכך מתי שרק תרצו תוכלו לאפות עוגיות שוקולד צ'אנק מושלמותתת (רק קצת להפשיר לפני). אפילו רק עוגיה בודדה ומפנקת.
מתקבלות עוגיות פריכות מבחוץ ונימוחות ורכות מבפנים. אשתף אתכם שיונתן שלי אוכל את העוגיות האלה ממש כמו ילד אמריקאי טיפוסי, לצד כוס חלב גדולה. היכונו להתאהב.
מצרכים:
170 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס
1/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה + 1 חלמון, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 -3/4 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
מלח ים (עדיף מלדון) לפיזור מעל
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה:
בתחילה משחימים את החמאה והופכים אותה ל-"חמאת חומה": מניחים את החמאה במחבת קטנה על להבה בינונית ומערבבים ללא הפסקה, עד שהחמאה מתחילה מעט להקציף, הופכת לזהובה-חומה ומפיצה ארומה אגוזית נפלאה. מסירים מהאש ומצננים.
אם רוצים לצנן מהר יותר, אפשר להעביר את החמאה החומה מהמחבת לקערה קטנה.
שימו לב לא להשחים יותר מדי את החמאה – אנו רוצים אותה זהובה-חומה בלבד. ברגע שמשנה את צבעה ומפיצה את ריחה האגוזי, מורידים מהאש.
מכניסים לקערה גדולה את החמאה החומה שמעט הצטננה, את 3/4 כוס הסוכר החום הדחוס ו-1/4 כוס הסוכר הלבן. מערבבים עם לקקן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה, חלמון הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים: 1 ו-3/4 כוסות הקמח, 3/4 כפית המלח ו-3/4 כפית אבקת הסודה לשתיה.
מוסיפים מחצית מתערובת היבשים לקערה הגדולה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
כעת מוסיפים את יתרת תערובת היבשים ומערבבים בעדינות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
בעזרת לקקן מקפלים את השוקולד לתוך התערובת.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה ועד ללילה שלם.
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה קורצים עיגולים מהבצק המקורר ומניחים במרווחים גדולים על התבנית המרופדת. מתקבלות כ-10 עוגיות גדולות.
אופים למשך כ-11 דקות או עד שהקצוות מעט מוזהבים-חומים ומרכז העוגיה מעט התנפח אבל עדיין נראה מעט רטוב ודביק.
מצננים מעט לפני שמגישים.
העוגיות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל