זוכרים שסיפרתי לכם על הפיקניק בנות שערכנו לא מזמן לכבוד יום הולדתה של עדידס ועל הסלט חיטה המהמם שהכנתי לכבודו?
קודם כל, שמחתי מאד לשמוע שחלק מכם כבר הכינו אותו והתענגו עליו – באמת כיף גדול!
שנית, פתחו מחברות כי עכשיו אני הולכת לקיים את הבטחתי ליתר בנות הפיקניק ולחלוק אתכם את המתכון לסלט היפיפה הבא.
באמת, הסלט הזה כל כך יפה עם הגשתו, שקשה להישאר אדישים אליו.
ולמרות שנדמה כי הוא מסובך להכנה, עם כל השכבות והמרכיבים שלו, הוא ממש לא!
אפילו, הייתי מעזה ואומרת, שכיף להכין אותו ולראות איך כל שכבה מוסיפה צבע ומרקם שונה לסלט ההולך ומתהווה.
אז בהפוגה הבאה מהחום הנוראי, תרימו איזה פיקניק כיפי ותתנדבו לסגור את פינת הסלט .
זהו מתכון אמריקאי אופייני, עם אדפטציה לחיך הישראלי (ובעיקר לחיך שלי ). התבססתי על מתכון של הבלוגרית The Pioneer Woman וכרגיל, ארשום לכם אופציות לשינויים וגיוונים.
כמו בהרבה מתכונים (אני מרגישה קצת כמו תקליט שבור פה, אבל חייבת להוציא את זה מהסיסטם..), גם כאן, הכמויות משתנות בהתאם לגודל הכלי שלכם ובהתאם למצרכים הזמינים ברגע ההכנה. יש במתכון הזה המון מקום לעוף עם הדמיון..
אז בואו נתחיל.
מצרכים (לפי סדר כניסתם לסלט):
קערה שקופה גדולה (לא משנה אם מזכוכית או מפלסטיק, העיקר שתהיה שקופה)
עלים של לבבות חסה שטופים וקרועים
עלי תרד טרי חתוכים גס
8 ביצים קשות מקולפות וחתוכות גס
אופציונאלי (אני לא הכנסתי מטעמי כשרות במקרה הזה): בייקון/חזה אווז צלויים וחתוכים גס
עגבניות שרי חצויות או לחלופין עגבניות מוצקות ומתוקות חתוכות לריבועים גדולים
צרור בצל ירוק חתוך לעיגולים (חלק לבן ומעט מהירוק הצמוד לו)
גבינת מוצרלה מגורדת
- אני השתמשתי בשקית שלמה של מוצרלה מגורדת של גד.
- במתכון המקורי משתמשים בגבינת צ'דר חריפה, אתם מוזמנים ללכת עליה (גבינה בצבע צהוב בוהק) – ניתן למצוא אותה בגושים ואז גרדו במקום על פומפייה.
- אפשרות נוספת היא לקחת את הסלט לכיוון אחר ולהשתמש בגבינה בולגרית מפוררת או אפילו גבינה כחולה מפוררת לאוהבי הז'אנר.
אפונה קפואה מופשרת מעט
- מלאו קערה קטנה באפונה קפואה, שטפו אותה והניחו על משטח העבודה. עד שתגיעו לשלב אותה בסלט – היא תהיה בדיוק מוכנה. אין לנו בעיה שתישאר קרה.
מלח, פלפל
לרוטב:
2 כפות מיונז
גביע שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב-15%)
שתי כפיות סוכר (כן, קראתם נכון, אתם לא רוצים לדעת כמה יש במתכון המקורי ).
כפית שטוחה חרדל (הפשוט הצהוב של תלמה עושה עבודה נפלאה כאן).
שן שום כתושה.
מלח
- אני הכנתי את הסלט בקערה גדולה עם פתח מאד רחב, לכן הכנתי כמות וחצי של הרוטב הזה.
הוראות הכנה:
הכניסו לתחתית הקערה את החסה הקרועה ופזרו מעל מעט מלח ופלפל גרוס טרי.
מעל שכבת החסה, הניחו שכבה של עלי התרד החתוכים, ושוב פזרו מעל מעט מלח ופלפל.
- דגש קטן: התחילו כל שכבה חדשה בהנחה בשולי הקערה מסביב, ורק לאחר מכן השלימו למלא באמצע – בשביל הנראות של הקערה כמובן. אמרתי סלט חתיך לא?
כעת, הוסיפו את שכבת הביצים הקשות.
מי שבוחר להוסיף שכבת בייקון או אווז מעושן (שנותנים טעם מעושן לסלט), עשו זאת כעת. מי שלא – דלגו לשלב הבא.
הוסיפו את שכבת העגבניות ואחריה את שכבת הבצל ירוק.
נראה כבר די יפה לא?
הוסיפו את שכבת הגבינה המגורדת ולאחר מכן את שכבת האפונה.
כעת הכינו את הרוטב שיהווה גם את השכבה האחרונה ש"תאטום" את הסלט שלנו מלמעלה:
הכניסו את כל חומרי הרוטב לקערה, ערבבו, תטעמו ותקנו טעמים.
- על הרוטב להיות נעים ולא בעל טעמים דומיננטיים מדי (החרדל והשום הם תוספות שלי, כי בכל זאת אפשר קצת טעם נוסף..).
- ייתכן וגם אתם תצטרכו להכין כמות וחצי של הרוטב, בהתאם לגודל הקערה שלכם.
בעזרת כף, הניחו בעדינות שכבה של הרוטב על שכבת האפונה, כך שתסגור את הסלט מלמעלה. כסו את הכלי והכניסו אותו למקרר.
בעת ההגשה הניחו את הקערה על השולחן שייהנו מיופייה המשגע (טוב, קצת נסחפתי..) וכשמגיע הרגע לאכול תנו show וערבבו את כל המרכיבים לפני כולם..
קצת וואסח, למה לא?
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
** רק שתדעו, ביקרתי כאן ב15/5/18 ושדרגתי את התמונות 😀