ללביבות הגבינה הקטנות והשובבות הללו קוראים ברוסית סירניצ'קי או סירניקי. בביתה של שלי היקרה שלנו (שסיפרתי לכם עליה במתכון של עוגות השמרים והספנקופיטה) ישנה מסורת מתוקה ביותר. על פי המסורת, בכל חמישי בערב אביה מטגן לארוחת הערב ערימה ענקית של סירניצ'קי, אותה כל בני הבית מחסלים בהנאה יחד עם שמנת חמוצה וריבה טובה.
כמובן שלאחר ששמעתי את הסיפור הזה, חוסר יכולת דחיית הסיפוקים שלי הוצג לראווה ותיק תק גם לנו היתה ארוחת סירניצ'קי מדופלמת. גבינת הכנען מיד החזירה אותי לסבתי האהובה ז"ל שהיתה משתמשת בה (וקראה לה "כנענית" ) או בתבור/טוב טעם ששייכות לאותו ז'אנר (שהיתה משלבת בבורקס או במלאי, למשל).
מדובר בארוחת ערב נפלאה לילדודס, בכל הגילאים במשפחה. אני למשל מחכה להכין צלחת יפה לאמי, שללא ספק תתאהב במנה. לביבות הגבינה הללו הן מעין בן דוד רחוק של הגומבוץ (אותו עוד אין לי בבלוג!) ושל כדורי הגבינה הרומניים שגם אותם נהוג לאכול עם שמנת חמוצה וריבה.
מצרכים:
500 גר' גבינת כנען
3 ביצים L
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
3 כפות קמח + כ-1/2 כוס קמח לציפוי הלביבות
3 כפות שמן חמניות לטיגון ( + עוד להמשך הטיגון)
להגשה:
ריבה טובה
שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה בינונית את הגבינה והביצים וטורפים אותם יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את 2 כפות הסוכר, 1/4 כפית המלח ו-3 כפות הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
שופכים לצלחת שטוחה גדולה את 1/2 כוס הקמח.
מקמחים מעט את כפות הידיים, צובטים כדור קטן מהתערובת הדביקה, מכדררים ומועכים אותו למעין לביבה שטוחה.
מצפים את הלביבה בקמח ומניחים בצלחת נפרדת.
ממשיכים באותו אופן עם שאר התערובת.
מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הלביבות בכמה סבבים עד להשחמה משני צדדיהן (כשיש צורך מוסיפים עוד מעט שמן למחבת).
מעבירים את הלביבות המטוגנות לצלחת מרופדת נייר סופג.
מומלץ להגיש את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר, בליווי שמנת חמוצה וריבה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
במה אפשר להמיר את גבינת הכנען?
היי לי, אפשר להמיר את הכנען בתבור או בטוב טעם באותה כמות.