לביבות גבינה

ללביבות הגבינה הקטנות והשובבות הללו קוראים ברוסית סירניצ'קי או סירניקי. בביתה של שלי היקרה שלנו (שסיפרתי לכם עליה במתכון של עוגות השמרים והספנקופיטה) ישנה מסורת מתוקה ביותר. על פי המסורת, בכל חמישי בערב אביה מטגן לארוחת הערב ערימה ענקית של סירניצ'קי, אותה כל בני הבית מחסלים בהנאה יחד עם שמנת חמוצה וריבה טובה.

כמובן שלאחר ששמעתי את הסיפור הזה, חוסר יכולת דחיית הסיפוקים שלי הוצג לראווה ותיק תק גם לנו היתה ארוחת סירניצ'קי מדופלמת. גבינת הכנען מיד החזירה אותי לסבתי האהובה ז"ל שהיתה משתמשת בה (וקראה לה "כנענית" ) או בתבור/טוב טעם ששייכות לאותו ז'אנר (שהיתה משלבת בבורקס או במלאי, למשל).

מדובר בארוחת ערב נפלאה לילדודס, בכל הגילאים במשפחה. אני למשל מחכה להכין צלחת יפה לאמי, שללא ספק תתאהב במנה. לביבות הגבינה הללו הן מעין בן דוד רחוק של הגומבוץ (אותו עוד אין לי בבלוג!) ושל כדורי הגבינה הרומניים שגם אותם נהוג לאכול עם שמנת חמוצה וריבה.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

500 גר' גבינת כנען

3 ביצים L

2 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

3 כפות קמח + כ-1/2 כוס קמח לציפוי הלביבות

3 כפות שמן חמניות לטיגון ( + עוד להמשך הטיגון)

להגשה:

ריבה טובה

שמנת חמוצה

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה בינונית את הגבינה והביצים וטורפים אותם יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את 2 כפות הסוכר, 1/4 כפית המלח ו-3 כפות הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

שופכים לצלחת שטוחה גדולה את 1/2 כוס הקמח.

מקמחים מעט את כפות הידיים, צובטים כדור קטן מהתערובת הדביקה, מכדררים ומועכים אותו למעין לביבה שטוחה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מצפים את הלביבה בקמח ומניחים בצלחת נפרדת.

צילום :הדס פרוש/הארץ

ממשיכים באותו אופן עם שאר התערובת.

מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הלביבות בכמה סבבים עד להשחמה משני צדדיהן (כשיש צורך מוסיפים עוד מעט שמן למחבת).

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את הלביבות המטוגנות לצלחת מרופדת נייר סופג.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מומלץ להגיש את הלביבות חמות או בטמפרטורת החדר, בליווי שמנת חמוצה וריבה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות יין חם

קופצת ליין

אוקיי הנה אני צוללת! איך פותחים את הפוסט הראשון של

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. לי משה הגב

    במה אפשר להמיר את גבינת הכנען?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן