בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים עצמינו עם ערימות של מנגו מתוק מתוק וכמעט בשל מדי (צרה טובה בהחלט בעיניי ). אז חוץ מלהנות מהמנגו, כמו שהוא או לשלב אותו במתכונים שונים, כמו בסלט המופלא הזה, בקינוח הטבעוני הזה ובסלט הקינואה הזה, אנו משלבים אותו גם בשייקים שונים.
אז אם כבר בשייקים עסקינן, למה לא להכין לאסי מנגו זריז ומרווה? הכנתי גרסה פשוטה וקלילה למשקה ההודי הכיפי. כשהמנגו מתוק וטוב (וגם אם מעט בשל מדי אפילו) לא צריך להוסיף דבר מעבר למנגו, יוגורט ותיבול מינורי, כדי לקבל משקה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב. רק חשוב לא לשכוח למלא את הכוס בקרח לפני ששופכים את משקה היוגורט- מנגו.. צרפו קש ותהנו מכל שלוק.
אני בחרתי הפעם להוסיף ללאסי מנגו שלי יוגורט טבעי 3% שומן, אך כמובן שניתן להמירו ביוגורט עיזים או ביוגורט טבעוני למי שמעדיף. בנוסף, ישנה אפשרות להוסיף ללאסי תבלינים נוספים, כמו מעט קינמון, אך בעיניי אין צורך (השארתי אותו כאופציונאלי במתכון). כאמור, אני הכנתי את המשקה עם מנגו מאד מתוק, כך שלא היה צורך בהוספת מתיקות. אם המנגו שלכם לא מאד מתוק, אני מציעה שתטעמו את המשקה בעודו בבלנדר ותחליטו אם יש מקום להוסיף מעט סירופ מייפל ללאסי שלכם (גם אותו הכנסתי כאופציונאלי). המתכון הוא עבור 2 כוסות גדולות, הכפילו כמויות בהתאם.
מצרכים:
2 מנגו בשלים (ואפשר גם מאד בשלים), בשרם הכתום בלבד
1 גביע יוגורט טבעי 3% (200 מ"ל)
קמצוץ הל
קמצוץ מלח
אופציונאלי:
1 כפית מייפל
קמצוץ קינמון
הוראות הכנה:
מכניסים לבלנדר את בשר המנגו, היוגורט, קמצוץ מלח וקמצוץ הל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה חלקה.
טועמים ומוסיפים מעט מייפל אם יש צורך, או תיבול נוסף אם מעוניינים.
ממלאים 2 כוסות בהמון קרח ומוזגים מעל.
עד הפעם הבאה,
מיכל