טירמיסו בקלי קלות (או: טירמיסו לעצלנים)

את המתכון הקליל והכל כך טעים הבא העבירה לי אודליה חברתי האהובה. מסתבר שזהו הקינוח הקבוע בבית אחותה – טירמיסו שמכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי התעסקויות. ה-"מינוס" היחיד הוא שצריך לתכנן מראש ואם רוצים להגיע לתוצאה הטובה ביותר, כדאי אפילו להכינו יממה לפני ההגשה (מינוס שהוא גם פלוס ענק, אם אתם שואלים אותי). אם כן, זהו קינוח מעולה להוסיף לרשימת הקינוחים עבור ערבי החג הקרבים ובאים.

אספר לכם שניסיתי את המתכון מספר פעמים עד שהגעתי לנוסחה המנצחת בעיניי. שיניתי במעט את המתכון שאודליה העבירה לי – הוספתי כף ליקר קפה (לא חובה, אבל מוסיף המון בעיניי), כפית תמצית וניל שתמיד עושה טוב, המרתי את הסוכר באבקת סוכר והורדתי קצת בכמות הקפה המגולען. מתקבל יופי של קינוח שאני חושבת שתשמחו לאמץ.

אשתף אתכם כי יום לאחר הצילומים נשארה לי כמות מכובדת של טירמיסו במקרר, שקרץ לי כל פעם שפתחתי את הדלת. אחרי כמה כפות של "בדיקת איכות", החלטתי שהוא חייב להתפנות מהבית וכך הגעתי לקפה אצל חברתי איילת עם מנחה ששמחתי להשאיר אצלה. איילת הודיעה לי כבר באותו ערב שמשפחתה כולה מאשרת את המתכון והכלי "נוקה" .

זוכרים שיש בבלוג כבר טירמיסו מושלם של עדידס שלי? יותר קלאסי ונאמן למקור מזה, עם ביצים ובכמות גדולה ומכובדת יותר. את הטירמיסו שאני מציגה בפניכם היום מומלץ להגיש בגביע זכוכית קטן על רגל או בלי (אני השתמשתי בגביע זכוכית בקוטר 18 ס"מ). בנוסף, אם כבר אני עוסקת פה בקינוח על בסיס מסקרפונה, אני לא יכולה שלא להזכיר, במיוחד עכשיו בימי הקיץ הלוהטים, את קינוח קרם המסקרפונה והפירות המושלם הזה. במידה והוא נפל לכם מתחת לרדאר, עכשיו זה לגמרי הזמן לערוך היכרות נאותה .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 מיכל מסקרפונה (250 גר')

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות קפה מגולען

1 כף ליקר קפה

10-12 בישקוטים

לפידור מעל: קקאו

להגשה: כלי זכוכית קטן על רגל

הוראות הכנה:

בקערה נמוכה מערבבים את הקפה המגורען יחד עם ליקר הקפה וכוס מים רותחים. מערבבים עד שהקפה נמס ומניחים בצד שיתקרר מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את גבינת המסקרפונה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים על מהירות נמוכה, מגבירים באיטיות למהירות בינונית ומוסיפים את השמנת המתוקה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצפת עשירה ויציבה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את הטירמיסו:

טובלים את הבישקוטי, אחד אחד, בתערובת הקפה ומניחים בשכבה אחידה בתחתית הכלי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת לקקן משטחים חצי מתערובת המסקרפונה מעל שכבת הבישקוטי.

כעת שוב טובלים את הבישקוטי בתערובת הקפה ומניחים בשכבה מעל שכבת הקרם (סה"כ השתמשתי ב-12 יחידות בישקוטי).

צילום: דוד בכר/הארץ

משטחים מעל את יתרת הקרם, עוטפים ומכניסים למקרר לפחות ל-6 שעות ועם עדיפות ליממה שלמה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לפני ההגשה מפדרים את פני הטירמיסו בקקאו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן