גלילות זוקיני וריקוטה ברוטב עגבניות

לפני מספר שבועות, בעודי מבשלת את מנת גלילות חצילים המעולה, תהיתי מדוע לא להכין גרסה דומה עם זוקיני? נזכרתי שנתי סיפרה לי לא מזמן על "רביולי זוקיני" שהכינה עבור משפחתה, שתכלס נשמע ממש על אותה משבצת.. האמת, מה יכול להיות רע? או יותר מדויק: לא היה לי ספק שהולכת להיות כאן מנה משובחת ביותר.

החלטתי ללכת על גרסה שונה מגלילות החצילים, כלומר, לא לעשות קופי פייסט רק עם זוקיני. מנה זו יותר מינימליסטית וללא גבינות מוקרמות מעל. גלילות הזוקיני יותר קוקטיות וקלילות.. אך עדיין מאד טעימות. מתקבלת מנה צמחונית פשוטה ונהדרת, שיכולה להיות גם סוג של מנה ראשונה וגם תוספת נפלאה.

שלא תגידו שלא הזהרתי, אי אפשר להסתפק בגלילת זוקיני אחת.. הן פשוט טעימות מדי. והאמת, למה שנסתפק רק באחת? בכל זאת, עיקר המנה מורכבת מזוקיני אפוי וגבינת ריקוטה 5%, משמע, זוהי מנה לא מושחתת בעליל וללא רגשות אשם נלווים.

שילבתי במילוי הריקוטה גם תרד מאודה וקצוץ. מי שפחות אוהב תרד/מנגולד/ירוקים שונים (כן, גיליתי שיש לא מעט כאלה ), אין שום בעיה להסירם ולהכין את המילוי על טהרת הריקוטה המתובלת. מבחינת רוטב העגבניות שיושב בבסיס המנה, אני משתמשת בפאסאטה קנויה או רוטב עגבניות שרי נפלא קנוי (פרטים בגוף המתכון), כמובן שאתם מוזמנים להכין רוטב עגבניות טרי ביתי, אם מעדיפים.

שימו לב שבאפייה הראשונה של פרוסות הזוקיני אנחנו לא מעוניינים שישחימו מדי, אלא בעיקר שיתרככו ויהיו גמישות מספיק בשביל לגלגל בהן את המלית. אם כן, באפייה הראשונה, קחו בחשבון שהן חוזרות לעוד סיבוב בתנור בהמשך.

מי שמחפש לייעל את הכנת המנה, ישנה אפשרות לסיים את שלב הגלגולים מראש, לאפסן את המנה במקרר ולהכניסה לתנור החם לפני ההגשה, מה שיקצר תהליכים. שימו לב שהכמויות ישתנו בהתאם למספר הסועדים.. פשוט צלו יותר פרוסות זוקיני והכינו כמות כפולה של מילוי ריקוטה. אם במקרה יישאר לכם עודף, שמרו אותו במקרר – הוא נהדר על פרוסת טוסט או יחד עם ביצה.. שוב, שלא תגידו שלא אמרתי .

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-4 זוקיני, פרוסים לפרוסות דקות וארוכות

כ-3 כפות שמן זית

כ-250 גר' עלי תרד/תרד בייבי/עלי מנגולד, נקיים מגבעולים קשים

1 חבילה ריקוטה 5% (250 גר')

גרידה מלימון אחד

1 כפית עלי טימין קצוצים

כ-1 וחצי כוסות של רוטב עגבניות אהוב (ממליצה על פאסאטה חלקה של מוטי או רוטב עגבניות שרי של אגרומונטה)

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

פרמזן מגורד להגשה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 210 מעלות.

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה (או שתי תבניות קטנות).

משמנים במעט שמן זית את ניירות האפייה, מניחים את פרוסות הזוקיני בשכבה אחידה ומזלפים שוב שמן זית (או מורחים בעזרת מברשת סיליקון).

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים את הזוקיני במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי ומכניסים לתנור לכ-15-20 דקות או עד שפרוסות הזוקיני מתרככות, אך לא משחימות מדי. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שפרוסות הזוקיני בתנור מכינים את המילוי:

במחבת גדולה על להבה בינונית-גדולה מחממים כף שמן זית, מוסיפים את התרד/מנגולד, מתבלים בקמצוץ מלח ומעט פלפל שחור טחון טרי ומאדים במשך כמה דקות בודדות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמתרככים. מסירים מהאש ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

קוצצים היטב את העלים המאודים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה בינונית את הריקוטה, גרידת הלימון, הטימין הקצוץ ו-1/4 כפית מלח.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את התרד שהצטנן מעט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את רוטב העגבניות בתחתית תבנית המתאימה לתנור (עגולה/אובלית/מרובעת.. מה שאוהבים) ומורחים לכדי שכבה דקה ואחידה.

כעת, מרכיבים את גלילות הזוקיני:

מניחים כפית גדושה מתערובת הריקוטה בקצה אחד של פרוסת זוקיני ומגלגלים הכי הדוק שאפשר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את גלילת הזוקיני עם התפר כלפי מטה בתבנית עם רוטב העגבניות. ממשיכים כך עם יתר פרוסות הזוקיני.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי ואופים כ-20-25 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם ומבעבע והגלילות מעט הזהיבו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שרוצה מוזמן לגרד פרמזן מעל עם ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קפרזת תאנים

הסלט הקייצי והמרענן הזה, שהוא בעצם מעין קפרזת תאנים, נולד

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן