מרק תירס בניחוח אסייתי

לפני מספר שבועות, הרבה לפני עידן הקורונה, אירחנו לארוחת חברים נוספת בביתנו. מסורת שכיף לחזור אליה מדי פעם, בה כל אחד מביא מנה שבישל ומבלים ערב טעים ומהנה. כולי תקווה שנוכל לחזור לקיים ערבים שכאלה בהקדם .

גם הפעם, כמו במקרה של הלחמניות ממולאות בשר, יצאתי מהארוחה עם מתכון של אודי'לה. אודי לקח הפעם על עצמו לסגור את פינת המרק של הארוחה ולא רק סגר אלא הפציץ עם כוסות מרק תירס אסייאתי טעים ומדויק (למקרה והתעניינתם, אני הכנתי לאותה ארוחה את הבשר המפורק, סלט הכרוב התאילנדי, החמוצים האלו,סשימי הסלמון הזה ועוגת לימון מטורפת שתעלה גם היא בקרוב).

לצורך המתכון רכשתי לראשונה גרעיני תירס קפוא בהם אודי הורה לי להשתמש, שכפי שהבנתם, בהחלט התאימו (לא פעם אלו עושים עבודה נפלאה כמו במקרה של הבמיה ברוטב עגבניות, מאפה השעועית והגבינות או כרוב הניצנים החרוך למשל). כמובן שמי שמעוניין מוזמן להשתמש בתירס טרי, אותו תחתכו מהקלח. ייתכן ואף תירס משימורים יעשה את העבודה, אבל הוא הרבה יותר מתוק (גם בלי הנוזלים), לכן תצטרכו לסנן היטב ולאזן טעמים. אני ממליצה לדבוק במתכון וללכת על בטוח.

לעניין עגבניות השרי שמוסיפים ממש בסוף הבישול: לפי הנחיותיו של אודי, יש לחתוך אותן לחצאים, לי החתיכות הגדולות מעט הפריעו ולכן בפעם השניה שהכנתי את המרק קצצתי את העגבניות לקוביות קטנות יותר. ייתכן שבכלל עדיף להמיר את עגבניות השרי בשתי עגבניות רגילות, מקולפות וחתוכות לקוביות – למי שהקליפה אולי תפריע לו (הערה/הארה שעלתה על ידי אחד הטועמים.. שחיסל את המנה שלו, שלא תטעו ). בעיניי קוביות השרי דווקא משתלבות נפלא. מה שכן, מי שמכין את המרק עבור ילדודס אולי דווקא יעדיף לוותר  על "חתיכות" עגבניות השרי בכלל וגם יוריד בכמות של הצ'ילי המתוק (הילדים שלי אוהבים את טעם הצ'ילי המתוק אבל יש ילדים שיהיה להם חריף).

כמו במרקים אחרים שטוחנים בסוף, חיתוך הירקות לא ממש חשוב, אך במקרה של מרק זה אני ממליצה להקפיד לחתוך את הגזר לקוביות יחסית קטנות כדי שיתרכך מהר יותר ולא יעכב את בישול המרק.

שימו לב שמוסיפים למרק זה חצי כוס קוואקר שעושה נפלאות למרקם המרק. נשתמש כאן בקוואקר להכנה מהירה, כמו של הדייסה ש(עדיין) מכינה לילדיי ואותו אחד שהשתמשנו בו במתכון של עוגיות שיבולת השועל האלו , ולא בשיבולת שועל שלמה, כמו שהשתמשנו במתכון של חטיפי האנרגיה האלו למשל.

בנוסף, במתכון ישנו ציר עוף, שאכן עושה טוב מאד למרק, אך אם אתם רוצים ללכת על גרסה צמחונית (שהיא גם טבעונית בעצם), פשוט המירו אותו בציר ירקות או אפילו במים רותחים – עדיין ייצא מרק עשיר וטעים במיוחד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שקית גרגרי תירס קפואים (800 גר'), שטופים במסננת

4 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

6 שיני שום חתוכות גס

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה

2 ליטר ציר עוף/ירקות

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות סויה

1 וחצי כפיות מלח

פלפל שחור טחון לפי הטעם

קמצוץ אגוז מוסקט

10 עגבניות שרי חתוכות ל-4

1 כפית שמן שומשום

כ-3 כפות שמן זית

אופציונאלי להגשה:

חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך.

מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את כפית שמן השומשום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם מעט עלי כוסברה קצוצים מעל (מי שמעוניין).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מוכנים

בית לזית

במתכון הזה נתקלתי ברפרוף במגזין "על השולחן" בחורף דאשתקד. הייתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן