לפני מספר שבועות חברתי לי העלתה לאינסטגרם תמונה של העוגה הנוסטלגית הבאה, שוורסיה שלה רובנו ודאי מכירים מילדות.
גיליתי כי את המתכון לעוגה, סרובינה (כך קראתי לחברתי לי בימי התיכון העליזים ) ירשה מסבתה ויולט ז"ל, שאהבתה העזה שלה אליה זכורה לי היטב.
כבר באותו השבוע, מיקוש שלי אפתה את העוגה עבור ארוחת שישי משפחתית, וכולנו ליקקנו את הצלחות בהנאה רבה – שלושת הדורות, מקטן ועד גדול. אני מכינה אתכם – מדובר בעוגה "של פעם" מכל הבחינות: יש כאן גם אינסטנט פודינג וניל וגם ג'לי. אין כאן מקום לשדרוגים והמרות (כדוגמת קרם פטיסייר במקום הפודינג..), הכינו את המתכון של סבתא ויולט אחד לאחד ותזכו בתמורה לטעם של ילדות.
אם כן, העוגה מורכבת מארבע שכבות: טורט, קרם וניל, תותים וג'לי. מדהים, לא? אם במקרה ישנו מישהו קצת "דאון" בסביבתכם – זוהי העוגה שתרים אותו. בעיניי, רק מבט חטוף וכבר מרגישים יותר טוב.
שימו לב, שיש לאפות את הבסיס (הטורט) רק עד שמזהיב קלות, ואין להשחימו. בנוסף, את העוגה יש להכין לפחות שלוש שעות לפני הגשתה, אך הכי טוב יום לפני (אז גם מסמנים עליה V כמו שאנחנו אוהבים).
אספר לכם כי "ספתא ויולט" הייתה מכינה את העוגה גם עם דובדבנים וג'לי פטל ואפילו, בעונה, גם עם משמשים וג'לי משמש. עם זאת, גרסת התותים הייתה המנצחת והאהובה מכולם. היא נהגה לאפותה בחורף כפינוק או כקינוח לצ'ולנט הקבוע.
סרובינה שיתפה אותי, שכשהיא הייתה קטנה, היא היתה בטוחה כי זו העוגה הכי מסובכת להכנה בעולם. עד שיום אחד סבתה המתיקה איתה סוד ובעצם גילתה לה כמה הכנתה פשוטה. אך כמובן, גם היום, כשהיא כבר מכירה את המתכון בעל פה מרוב הכנתו, היא עדיין מתעקשת שעוגת התותים של סבתה הייתה טעימה יותר. הרי, כמו במקרה של הורניקס של סבתא מרים, אי אפשר באמת לשחזר את הטעם המדויק של הסבתות האלה.. לא משנה כמה נדבק במתכונים.
מצרכים:
לבסיס:
3 ביצים, מופרדות
3 כפות קמח
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לקרם וניל:
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 חבילה (250 גר') שמנת מתוקה להקצפה
לשכבת התותים- ג'לי:
תותים יפים פרוסים לאורך
1 חבילת ג'לי תות
2 כוסות מים רותחים
תבנית קפיצית בקוטר 26
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.
מוסיפים את הלימון ותמצית הוניל ומקציפים עוד כחצי דקה ואז את החלמונים, ממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.
בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.
מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים.
מכינים את קרם הוניל:
מקציפים את החלב, השמנת המתוקה ופודינג הוניל עד לקבלת קרם יציב.
משטחים את קרם הוניל על העוגה שהצטננה.
מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הוניל, עם צידם החתוך כלפי מטה, בצורה מעגלית מהמעגל החיצוני פנימה.
כעת מכינים את הג'לי:
מרוקנים לקערה את אבקת הג'לי ומערבבים יחד עם 2 כוסות המים הרותחים. כשהתערובת כבר לא רותחת (אך עדיין חמה) שופכים אותה מעל התותים באופן אחיד (תשטחו בעדינות עם לקקן אם צריך).
מצננים, מכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד להגשה. מגישים את העוגה קרה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
46 תגובות
המתכון מושלם !!
הכנתי וליקקו עצבאות
איזה כיף לשמוע! בדיוק אופה את העוגה ברגעים אלו 🙂
לטורט לא צריך אבקת אפיה?
לא
באיזו תבנית?
קפיצית 26
עשיתי בדיוק כמו במתכון, אבל הבסיס יצא נוזלי לגמרי. כדי לא לזרוק הוספתי אבקת אפיה ושמתי ליותר זמן בתנור אבל מניח שזה לא כמו מה שאמור להיות. מה אפשר לעשות כדי שלא יקרה שוב?
מוזר מאד.. לא קרה לי אף פעם עם המתכון הזה.. אם עדית בדיוק כמו שכתוב ו תנור עובד טוב אז לא יודעת מה להגיד. העוגה נאפית מאד מהר והופכת לספוגית, דווקא חשוב כאן להימנע מהזהבת יתר שלה. אשמח ללוות אותך כאן בפעם הבאה, בתקווה לאפייה מוצלחת יותר
גם אצלי הבסיס יצא נוזלי לגמרי. אחרי אפיה נראה סביר (לא כל כך השתזף…). נראה בבוקר איך הטעם / מרקם.
היי מיכל, כפי שכתוב הבסיס לא אמור לצאת שזוף מהאפייה. מקווה שהעוגה תהיה לטעמך כשתטעמי 🙂
הי
אפשר להוסיף לקצפת גבינה לבנה שיהיה טעם של עוגת גבינה?
נשמע כמו רעיון מעניין!
קמח רגיל או תופח?
הי בועז- קמח רגיל. אם צריך קמח תופח במתכון יהיה כתוב ״קמח תופח״ 🙂
אנסה ואעדכן !
אני לא מצליחה לראות את כמות הקמח שיש לשים בעוגה.. כמה צריך?
בבסיס יש 3 כפות קמח
יצאה עוגה מושלמת!! תודה רבה על המתכון הקל והנהדר!!
היי שרון, אני שמחה מאד לשמוע שאהבת!
מזגתי את הג'לי שהיה פושר כי פחדתי לא לשבור את הקצפת מהחום . הג'לי נראה עכשיו גושי … מה אפשר לעשות כדי ליפות את זה ? אולי להוסיף מעט ג'לי נוסף מלמעלה ? יש לי שעתיים שלוש עד שאני מגישה אותה ליום הולדת של הבעל ……
למה הכוונה בגושי? את יכולה להוציא נקודתית את אותם גושים? ישוב לשפוך הג׳לי בעודו חם (לא לוהט) על מנת שתהליך ההתקשות ייעשה על העוגה.
האם יש תחליף לחלב בשביל פרווה?
היי נטע, את בעצם מחפשת תחליף לשמנת מתוקה ולחלב שבקרם וניל – אני אף פעם לא הכנתי את העוגה בגרסה פרווה.. את יכולה לנסות להמיר את החלב בחלב צמחי כלשהו ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית – אשמח לשמוע איך יצא לך אם הולכת על האופציה הזו. בהצלחה
הכנתי בגרסת פרווה,הבת שלי אחראית לחלב. שמתי חלב שיבולת שועל וקצת מומחית. נראה מעולה!
תכף נבדוק גם את הטעם…
אלרגית***
נשמע מעניין! מחכה לשמוע איך יצא..
היי
אי רוצה להכין טת המתכון ונתקלתי בעוד כמה מתכונים בסגנון שבהם מרטיבים את הבסיס עם סירופ סוכר. האם לא יצא יבש ללא סירופ?
תודה רבה
היי מורין, יוצא מעולה ולא יבש
יצא מעולה!! תודה רבה
יש!!
לצערי המתכון ממש ממש לא מוצלח!
הבסיס נוזלי, עשיתי צעד אחר צעד וזה לא עבד.
כששמתי את הג'לי (לא רותח, ממש כפי שרשום) זה נכנס מתחת לקצפת להקים את כל העוגה למעלה… ממש מבאס
היי יעל, צר לי לשמוע שהעוגה לא הצליחה לך.. היא בין המתכונים היותר נצפים ואהובים בבלוג.
אשמח לעזור לך אם תרצי להכין שוב, שנבין איפה לא הצליחה העוגה.
איזה גודל הכוס? כמה מ"ל?
כו מידה אוניברסלית, 240 מ"ל
עוגה חלום! מזכירה לי עוגה אוסטרית. הכנתי אותה היום ויצא סוף ואפילו הפחתתי מכמות קרם הפודינג וגם מכמות הג׳לי. בעדינות הוספתי את הג׳לי החמים בעזרת כף,עוגה קלה ואלגנטית.
תודה על התגובה המקסימה דפנה! שמחה מאד שאהבת
בהכנת התחתית לא כתבת מתי מכניסים את הקמח . אחרי שהחלמונים עלו לקצף יפה הוספתי את הסוכר ואחריו את הקמח. הקמח הוריד מאוד את הנפח של הקציפה. האם זה היה המועד להכניס אותו ?
הי יצחק, כפי שכתוב במתכון, אחרי שמוסיפים את החלמונים ומערבלים עד שנטמעים ומתקבל קצף יציב מקפלים פנימה את הקמח (כך שהקצף יישא כמה שיותר קצפי) עם לקקן ואז מעבירים לתבנית.
ניסיתי שלוש פעמים את התחתית וגם לי יצא נוזלית ולא כמו שצילמת אבל אמרתי שאני חייבת לנסות עד הסוף אז בפעם הרביעית ממש השקעתי ועדיין לא ממש קצפת אבל יצא משהו שאר העוגה יצאה מעולה ובשבת בערב זה יצא פשוט מושלםםם תודהה
מתבאסת לשמוע שלא יצא לך מוצלח על הפעם הראשונה אבל שמחה לשמוע שלבסוף הצליח והיית מרוצה! שיהיה שבוע טוב
היי מיכל, את העוגה הזו אימי נהגה לאפות בילדותנו אז מבחינתי היא אכן נוסטלגית.
הכנתי אותה אתמול והיא פשוט מושלמת. חבל שאי אפשר לצרף כאן תמונה להמחשה.
תודה על המתכון!
ליבי ממש ריגשת אותי! שמחה מאד שאהבת
נראה מושלם וטעים , אנסה
אפשר לעשות אותה גם בתבנית רגילה?
כלומר לא קפיצית אלא פיירקס או משהו בסגנון? בהחלט
עשיתי את העוגה כמה פעמים ויצא מעולה. האם ניתן להכין מהטורט רולדה?
לא ניסיתי האמת, אז קשה לי לענות