סלט הגזר של דודתי, כל כך "Juicy" (מילה שלה 😀) ורענן, שאין שולחן שלא מקפיץ, או ארוחה שלא מקליל.
מדובר בסלט גזר מפוצץ בטעם של ירק ולימון עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ קטן קטן וגם קצת שום כמובן.
חשוב לא להיות קמצנים עם השמן, הלימון והתיבול ולתת לו לשבת כמה שעות טובות במקרר לפני ההגשה – שיהיה רטוב ועסיסי.
כן, כן הבנתם בין השורות – מדובר באותן מנות שעושים עליהן וי כמה שעות לפני הארוחה, וכל שנותר הוא להוציאן מהמקרר, להוריד את הניילון ולהגיש. הכי כיף.
אם כן, אני גאה לצרף את סלט הגזר (או גייזר כפי שסבא מישה שלי היה אומר 😀) הפיקנטי הנ"ל לארכיון הסלטים המכובד של הבלוג (כן, את זה הבנתם שלא בין השורות.. הייתה פה איזו טפיחה קטנה על השכם 😉) לצד בן דודו – סלט הגזר הג'ינג'י המתקתק והאהוב הזה.
לפני שנתחיל, שימו לב שיש אופציה ללכת על כוסברה או פטרוזיליה, בהתאם להעדפותיכם. למשל עבור סבתי, האלרגית לכוסברה (לא באמת, כן?) דודתי מכינה את הסלט אך ורק עם פטרוזיליה, אני דווקא הלכתי על כוסברה. כמובן שאפשר לשלב גם וגם.
מצרכים:
1 חבילת גזרים (כ-10) מקולפים ומגוררים עם הדיסקית הקטנה במעבד מזון
- למי שאין מעבד מזון, היכונו לאימון ידיים עם הפומפייה 😀.
- כפי שסיפרתי לכם בסלט גזר הג'ינג'י, יש גם את האופציה הסופר-עצלנית של לקנות גזר מגורר בסופר (ליד החסות השטופות).
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים, קצוץ קטן קטן
2-3 שיני שום כתושות
1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (או גם וגם), רק העלים ללא הגבעולים, קצוצים דק
1/2 כוס מיץ לימון טרי סחוט (מ-2-3 לימונים, תלוי בגודלם ובעסיסיותם)
1/4 כוס שמן קנולה/חמניות + 1/4 כוס שמן זית
כפית גדושה מלח
מעט פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.
זהו!
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
4 תגובות
היי
זה כמעט הסלט של אבא שלי .
של אבא בתוספת גמבה אדומה קצוצה דק + חתיכות מגורדות מקליפת הלימון( למדתי שהקליפה משדרגת כמעט כל סלט )
כדאי לנסות
בהחלט ייבדק בהקדם! תודה
אפשר להכין עם התיבול יום לפני או שעדיף לתבל לפני ההגשה?
הי נעמה, אפשר ואפילו מומלץ לתבל את הסלט הזה כמה שעות לפני ההגשה.. יום לפני פחות טוב