עם בואם של ימים סגריריים התחשק לי לפנק את בני משפחתי (ואת עצמי כמובן 😀) בקינוח בננות עשיר. נזכרתי בעוגת בננות הפוכה שקראתי עליה בזמנו בבלוג הנפלא של דייויד לייבוביץ האחד והיחיד, ויצאתי לחיפושים.
כפי שכבר יצא לי לספר לכם במתכון של הקראמבל בננות הסופר טעים הזה, ז'ה טם קינוחי בננות. בנוסף, גם עוגות בחושות לצד הקפה (כמו זו וזו למשל) תמיד מתקבלות באהדה רבה. המתכון הבא מסמן וי על שתי הרובריקות האהובות האלה. בעוגת הבננות ההפוכה שכבר אציג בפניכם תמצאו גם שכבה של בננות מקורמלות וגם שכבה של עוגה בחושה אוורירית, עם תחתית קריספית וכיפית שקצוותיה קיבלו טיפול משובח מקרמל הבננות שנטף עליהן. בשילוב עם גלידת וניל או קצפת (גם קרם פרש יכול לבוא טוב), מדובר בקינוח מהשורה הראשונה (גם לכם יש דה ז'ה וו קל לעוגת הדובדבנים ההפוכה הזו?).
הקפידו להגיש את העוגה בעודה חמה, אם כבר – אז כבר.
רק שימו לב שלא יטפטף עליכם בטעות קרמל במעבר לצלחת ההגשה (דווקא הפעם לא הייתה לי תקרית, אך עודני סוחבת טראומה מהפעם הזאת 😀).
התחילו בלמצוא בארונות המטבח שלכם את המחבת המתאימה למשימה – כזו שיכולה לעבור בהמשך הדרך גם לתנור. בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה קינן בי ספק לגבי ידית המחבת אז עטפתי אותה היטב באלומיניום והמבחן עבר בהצלחה.
מצרכים:
מחבת המתאימה גם לתנור בערך בקוטר 25
לבננות המזוגגות:
60 גר' חמאה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום
1 כף רום
1 כפית תמצית/משחת וניל
קמצוץ מלח
כ-4 בננות (תלוי בגודלן)
לעוגה:
1 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר (זוכרים שדיברנו על חשיבותן של ביצים בטמפרטורת החדר לאפייה?)
1/2 כוס חלב 3% בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית/משחת וניל
הוראות הכנה:
לבננות המזוגגות:
מחממים במחבת את החמאה, הסוכר החום וקמצוץ המלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית ומבעבעת. מכבים את האש.
- הקפידו לכבות את האש ברגע שהתערובת הופכת לנוזלית על מנת שהקרמל לא יקבל טעם מר.
מוסיפים את תמצית הוניל והרום ומערבבים.
מקלפים את הבננות, חוצים אותן לאורכן ואז חותכים כל חצי ל-3. מסדרים את הבננות החתוכות בצורה מעגלית על פני תערובת החמאה והסוכר החום, מהמעגל החיצוני פנימה.
- הקפידו למלא את כל שטח הפנים של המחבת בבננות: כמה שיותר – יותר טעים אחר כך 😀.
לעוגה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.
במיקסר עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, לתערובת, כאשר בין לבין עוצרים את המיקסר ומגרדים עם לקקן את הדפנות.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חצי מתערובת היבשים, את החלב ותמצית הוניל ואז את החצי השני של החומרים היבשים – רק עד שנוצרת תערובת אחידה. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
בזהירות מורחים את הבלילה מעל הבננות ומכניסים לתנור לכ-30-35 דקות.
מוציאים ומצננים כ-10 דקות, מעבירים סכין סביב דפנות העוגה, מניחים צלחת הגשה על המחבת ובזהירות רבה הופכים את המחבת כך שהעוגה תגלוש לצלחת (אם חלק לא עובר יפה – מעבירים עם כפית).
אוכלים באותו יום, עדיף חם בצירוף גלידת וניל או קצפת.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל