במסגרת חיפושיי לגיוון ארוחות הצהרים של משפחתי, נתקלתי במתכון הקליל הבא.
כפי שסיפרתי לכם בעבר, שלושת ילדיי אוכלים צהרים בבית כל יום אחרי בית הספר והגנים, כך שמדי פעם מתקבלת דרישה לנער ולחדש את סבב ארוחות הצהרים הקבוע (אתה קוצר מה שאתה זורע..).
לכבוד השמש שמתחילה לבקר לעיתים תכופות יותר עם בוא האביב, קבלו מנת עוף קלילה ואביבית, שלוקח בדיוק דקה להכין והתוצאה לימונית, פרשית וקריספית!
אחזור שנית: מי שמחפש מנה ממש טובה שמכינים בדקות בודדות ואי אפשר לפשל בה – הגעתם למקום הנכון (אני מכירה כמה וכמה מכם שזהו הסינון הראשוני של המתכונים שאתם מכינים ).
בעקבות ההתלהבות הגדולה שנרשמה בביתי אחרי הניסיון הראשון, באחת מארוחות הצהרים השבועיות, חזרתי אליה שוב כעבור מספר ימים בארוחת שישי. מודה, המבוגרים סביב השולחן יותר אהבו את הקונספט הטימיני-לימוני, אך גם הקטנים זרמו עם פיסות העוף הפריכות מבחוץ ורכות מבפנים – עם טבילה יפה באגם הקטשופ שפעם היה הצלחת שלהם (I give up).
המתכון המקורי לקוח מהבלוג she wears many hats (שם מרתק, תודו), עם התאמות קטנות (שחוסכות כמה צעדים) שלי.
מצרכים:
12 שוקיים (פולקע) ללא עור
- מוזמנים ללכת על כרעיים מפורקים אם מעדיפים.
- אני מעדיפה בלי העור, אבל כמובן שאפשר גם עם..
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי (את סוחט הלימונים כבר יש לכם נכון?)
4 שיני שום כתושות
1 כף טימין יבש (ממדף התבלינים בסופר)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
מוסיפים את חלקי העוף וממשיכים לערבב עד שהמרינדה מצפה ועוטפת את כל חלקי העוף.
מכסים ומעבירים למקרר להשריה של שעה לפחות.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מסדרים את השוקיים בשכבה אחת בתבנית/כלי מרופדים בנייר אפייה ושופכים מעליהן את יתר המרינדה שבקערה.
אופים כ-20 דקות, הופכים את חלקי העוף וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.
מתקבל עוף קריספי לימוני, מתובל ומעניין..
לצד סלט רענן, תפוחי אדמה בתנור.. או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם – מדובר במנה כיפית במיוחד.
קבלו את הצלחת של יונתוש שלי, שניה לפני שהסתער:
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
או!זה,אכן,יהיה גיוון !בטוחה שאכין.
איזה כיף, ספרי איך יצא!