סום טאם תפוחים (סלט תפוחים בסגנון תאילנדי)

עם הגעת יום הצילומים האחרון, חשבתי לעצמי איזה מתכונים עם תפוחים כדאי לי לנסות לקראת ראש השנה הקרב ובא. התחשק לי לנסות מתכון תפוחים חדש ודווקא לא קינוח. מפה לשם, החלטתי לנסות סלט תפוחים בניחוח תאילנדי או סום טאם תפוחים, אם תרצו.

תחשבו על הסום טאם התאילנדי הקלאסי, רק שבמקום פפאיה ירוקה נשלב גפרורים דקים של תפוח ירוק מקולף. לא תאמינו איזה סלט מיוחד מתקבל! זו אינה הפעם הראשונה כאן בבלוג שאני מעלה טייק אוף לסום טאם עם חלופה לפפאיה ירוקה, כמובן שאני מדברת על סלט הקולורבי המצוין הזה.

מבחינת הכנת המנה, את הרוטב אפשר להכין מראש (ולא, ממש אי אפשר לוותר כאן על רוטב הדגים, במידה ותהיתם ), רק את התפוחים מומלץ לחתוך לגפרורים כמה שיותר סמוך להגשה, על מנת שיישארו פריכים ולא יאבדו מהצבע שלהם (למרות שהליים/לימון ברוטב עוזר להם עם העניין הזה).

בנוסף, דבקתי בסלט הזה בעיקרון התאילנדי של מעיכת הסלט (מי שלא ידע – סום זה חמוץ וטאם זה מעוך), כלומר, בתחילה מעכתי וערבבתי את כל מרכיבי הרוטב בקערה עם מערוך (אפשר גם במכתש ועלי גדולים אם יש). לחלופין, גם שקית זיפ לוק גדולה שתעבירו עליה בעדינות מערוך תעשה את העבודה. בעצם בדרך זו, אנחנו רוצים לשבור את שיני השום וחתיכות הצ'ילי ולא לקצוץ אותן. זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע .

אשתף אתכם כי באחת הפעמים שהכנתי את הסלט לא שמתי לב שאני משתמשת בצ'ילי רוצח , כך שאני ממליצה מראש לבדוק את מידת חריפות הצ'ילי שלכם ולפיה להחליט כמה ממנו תרצו לשלב בסלט.

אם כן, אם מתחשק לכם ללכת לכיוון אחר עם מנת התפוחים בראש השנה הקרוב, אני ממש ממליצה לנסות את הסום טאם הזה.. וכמובן שגם בכל ימות השנה – זו מנה שתשתלב מושלם בכל אירוח אסייתי למשל.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 תפוחים ירוקים מקולפים וחתוכים לגפרורים

חופן גדול עגבניות שרי, חצויות

כ-2 כפות בוטנים קלויים/מטוגנים, מרוסקים גס

לרוטב:

1/4 כוס מיץ ליים/לימון

2 שיני שום

2 כפות סוכר חום דמררה

2 כפות רוטב דגים

צ'ילי אדום (או פלפל ירוק חריף אם אין), חתוך גס ל-3-4 חתיכות

2 כפות בוטנים קלויים/מטוגנים

כ-1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה/מכתש ועלי/שקית זיפ לוק גדולה את חומרי הרוטב: 1/4 כוס מיץ ליים/לימון, 2 שיני שום, 2 כפות סוכר חום דמררה, 2 כפות רוטב דגים, צ'ילי אדום, 2 כפות בוטנים מטוגנים/קלויים וכ-1/4 כפית מלח ומועכים היטב, כך שהשום, הבוטנים והצ'ילי/פלפל החריף מתפרקים והסוכר נמס לרוטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לקערה את התפוחים, עגבניות השרי ומערבבים, תוך כדי מעיכה נוספת (אפשר עם כפפות או להמשיך עם מערוך/ מכתש ועלי גדול/שקית הזיפ לוק הגדולה). טועמים ומוסיפים מעט מלח במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים לקערה לא עמוקה, מפזרים עוד בוטנים קלויים/מטוגנים קצוצים גס מעל ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ

אפשר להגיש עם אורז דביק, אם אוהבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. ציבי הגב

    נראה מעולה.
    שנה טובה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן