את המתכון הקליל והכל כך טעים הבא העבירה לי אודליה חברתי האהובה. מסתבר שזהו הקינוח הקבוע בבית אחותה – טירמיסו שמכינים בקלי קלות, בלי ביצים ובלי יותר מדי התעסקויות. ה-"מינוס" היחיד הוא שצריך לתכנן מראש ואם רוצים להגיע לתוצאה הטובה ביותר, כדאי אפילו להכינו יממה לפני ההגשה (מינוס שהוא גם פלוס ענק, אם אתם שואלים אותי). אם כן, זהו קינוח מעולה להוסיף לרשימת הקינוחים עבור ערבי החג הקרבים ובאים.
אספר לכם שניסיתי את המתכון מספר פעמים עד שהגעתי לנוסחה המנצחת בעיניי. שיניתי במעט את המתכון שאודליה העבירה לי – הוספתי כף ליקר קפה (לא חובה, אבל מוסיף המון בעיניי), כפית תמצית וניל שתמיד עושה טוב, המרתי את הסוכר באבקת סוכר והורדתי קצת בכמות הקפה המגולען. מתקבל יופי של קינוח שאני חושבת שתשמחו לאמץ.
אשתף אתכם כי יום לאחר הצילומים נשארה לי כמות מכובדת של טירמיסו במקרר, שקרץ לי כל פעם שפתחתי את הדלת. אחרי כמה כפות של "בדיקת איכות", החלטתי שהוא חייב להתפנות מהבית וכך הגעתי לקפה אצל חברתי איילת עם מנחה ששמחתי להשאיר אצלה. איילת הודיעה לי כבר באותו ערב שמשפחתה כולה מאשרת את המתכון והכלי "נוקה" .
זוכרים שיש בבלוג כבר טירמיסו מושלם של עדידס שלי? יותר קלאסי ונאמן למקור מזה, עם ביצים ובכמות גדולה ומכובדת יותר. את הטירמיסו שאני מציגה בפניכם היום מומלץ להגיש בגביע זכוכית קטן על רגל או בלי (אני השתמשתי בגביע זכוכית בקוטר 18 ס"מ). בנוסף, אם כבר אני עוסקת פה בקינוח על בסיס מסקרפונה, אני לא יכולה שלא להזכיר, במיוחד עכשיו בימי הקיץ הלוהטים, את קינוח קרם המסקרפונה והפירות המושלם הזה. במידה והוא נפל לכם מתחת לרדאר, עכשיו זה לגמרי הזמן לערוך היכרות נאותה .
מצרכים:
1 מיכל מסקרפונה (250 גר')
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות גדושות קפה מגולען
1 כף ליקר קפה
10-12 בישקוטים
לפידור מעל: קקאו
להגשה: כלי זכוכית קטן על רגל
הוראות הכנה:
בקערה נמוכה מערבבים את הקפה המגורען יחד עם ליקר הקפה וכוס מים רותחים. מערבבים עד שהקפה נמס ומניחים בצד שיתקרר מעט.
מכניסים לקערת המיקסר את גבינת המסקרפונה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים על מהירות נמוכה, מגבירים באיטיות למהירות בינונית ומוסיפים את השמנת המתוקה.
מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצפת עשירה ויציבה.
מרכיבים את הטירמיסו:
טובלים את הבישקוטי, אחד אחד, בתערובת הקפה ומניחים בשכבה אחידה בתחתית הכלי.
בעזרת לקקן משטחים חצי מתערובת המסקרפונה מעל שכבת הבישקוטי.
כעת שוב טובלים את הבישקוטי בתערובת הקפה ומניחים בשכבה מעל שכבת הקרם (סה"כ השתמשתי ב-12 יחידות בישקוטי).
משטחים מעל את יתרת הקרם, עוטפים ומכניסים למקרר לפחות ל-6 שעות ועם עדיפות ליממה שלמה.
לפני ההגשה מפדרים את פני הטירמיסו בקקאו.
עד הפעם הבאה,
מיכל