עוגת שזיפים בחושה עם ריקוטה ולימון

קיץ. חם. אפילו חם מאד. ולמי יש כוח בכלל לעמוד במטבח ולבשל או לאפות? תוציאו את הגלידה מהמקפיא ותסגרו את פינת הקינוח, לא? אז זהו, שלא תמיד. יש עוגות ששוות את ההשקעה, גם כשחם ואין כוח. עוגת הפירות הקייצית והלימונית הזו בהחלט נכללת באותה קטגוריה. לצד כוס קפה קר, עם כדור גלידת וניל או קצת קצפת, אם בא לכם להשקיע תקבלו פינוק קייצי מושלם.

בעוגה הזו תמצאו שילוש קדוש, שמי ידע שהוא כזה? יש כאן גם ריקוטה שהופכת את העוגה הבחושה לחלומית ורכה (זוכרים את העוגה הזו? בחושה ריקוטה ותפוזים מיוחדת במינה), גם המון גרידת לימון שמיד מוסיפה משב רוח רענן ונפלא (והרי אני מטורפת על קינוחי לימון, מעוגת הלימון הבחושה, פאי הלימון המצוין, עוגת הגבינה ולימון הקרה, עוגת הלימון המפוארת של אסתר ועד עוגת הלימון ושמן הזית, פרפה הלימון וכמובן ריבועי הלימון, שאי אפשר להפסיק לאכול) ופרי קיץ נפלא ועסיסי.

מבחינת הפרי הנבחר, אני בחרתי בחצאי שזיפים, שקיבלו טיפול מקדים בתנור עם מעט סוכר חום. כמובן שאפשר להמיר את השזיפים בפרי קייצי אחר, כמו אפרסקים, נקטרינות, משמשים.. מה שאוהבים. האמת שאין בעיה להכין עוגה זו גם בעונה קרירה יותר, עם פירות אהובים אחרים, בדומה לעוגות פירות שונות שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו עוגת הפירות הבחושה המעולה של אמי, עוגת הפירות הבחושה של הסבתות, עוגת התותים והקראמבל ועוד.

מעל השזיפים פיזרתי חצאי אגוזי לוז שמשתלבים כאן פשוט נהדר (האמת שקיבלתי משלוח לאחרונה ואני מאד נהנית לשלב את אגוזי הלוז במתכונים שונים). כמובן, שגם אותם אפשר להמיר באגוז אחר, אם מעדיפים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3-4 שזיפים בשלים, חצויים ומגולענים

1 כף סוכר חום כהה

150 גר' חמאה מומסת

250 גר' גבינת ריקוטה 5%

3/4 כוס סוכר חום דמררה

גרידה משני לימונים

3 ביצים טרופות

180 גר' קמח תופח (כוס ו-4 כפות)

1/2 כפית אבקת אפייה

חופן אגוזי לוז, חצויים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מסדרים את השזיפים, עם חלקם החתוך כלפי מעלה, על תבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים מעליהם את הסוכר החום וצולים למשך כ-10 דקות. מצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.

מכניסים לקערת המיקסר את הריקוטה, הסוכר החום דמררה וגרידת הלימון ומקציפים למשך כ-3-5 דקות על מהירות בינונית-גבוהה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הביצים תוך כדי הערבול.

צילום: דוד בכר/הארץ

תוך כדי הערבול מוזגים פנימה את החמאה המומסת, ומערבלים רק עד שנטמעת בבלילה.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת והמרופדת ומשבצים את השזיפים מעל, עם חלקם החתוך כלפי מעלה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעל את אגוזי הלוז החצויים ואופים למשך כ-50 דקות עד שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מגישים חמים או קר. אפשר להגיש לצד קרם פרש או קצפת במתיקות מעודנת, אם רוצים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ צלחת: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ צלחת: the table fairy

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. כרמלה הגב

    איזה זן שזיפים ?

  2. עדה הגב

    אנא רשמי כמה כוסות קמח בדיוק. קשה "לתרגם".

  3. tami הגב

    הי,
    נראה לך שאפשר להחליף חמאה בשמן, וריקוטה בגבינה לבנה?
    תודה מראש תמי

    • מיכל הגב

      היי תמי לא ניסיתי, העוגה מעולה כמו שהיא – ממליצה לדבוק במתכון. אם את מנסה, אשמח אם תעדכני איך יצא.

  4. אילת הגב

    מיכל, עוקבת אחרי המתכונים שלך ומוצאת שהם ממש טובים וראויים . לדעתי הצילומים (היפים כשלעצמם) המשולבים במתכונים מפריעים להעתקה. האם יש אפשרות להציג את המתכון אחרי הצגת הצילומים?

  5. מיכל הגב

    בוקר טוב, נשמע טעים…
    שתי שאלות:
    1. עוגה למשפחה 20 סמ לא יעבוד זו לא עוגת מוס כבדה שאפשר לתת ממש קצת. אשמח להמרנ לעוגה משפחתית כמו שנשמעת העוגה הטעימה הזו.
    2. אם האפייה ארוכה למה יש צורך באפייה מוקדמת לשזיפים?
    תודה ובתאבון

    • מיכל הגב

      היי מיכל, העוגה הזו אולי קטנה אך בהחלט עשירה ומפנקת. כמובן שאת מוזמנת להכפיל הכמויות באחת וחצי כדי לאפות עוגה גדולה יותר.
      לגבי קרמול המקדים שך השזיפים – טעמם כך אפילט עמוק ומשובח יותר. אפשרלוותר על שלב זה אם מעדיפה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן