בהמשך למתכון של האלו גובי, גם את המתכון לסלט המעולה הזה העבירה לי דנוני האלופה. הפעם לא מדובר במתכון הודי (למרות שהבטיחה לשתף עוד באוצרות שלמדה). את הסלט העשיר והצבעוני הזה דנה הביאה איתה לארוחת "על האש". נרשמה התלהבות גדולה ממנו, וכידוע לכם, הדרך מהתלהבות זו לכתיבת שורות אלה קצרה מאד (דרך אגב, באותה ארוחה נרשמה גם התלהבות מתפוחי אדמה בפסטו קשיו של אודי'לה, שמתכון שלהם גם יהיה פה בקרוב).
שימו לב לפרט תפעולי קטן – דנה נוהגת להשרות את קוביות הסלק המבושל במעט מיץ לימון עד שמסיימת לחתוך את שאר הירקות. בנוסף, שימו לב שיש בסלט כוס של בורגול מבושל (פחות מחצי כוס בורגול, לפני הבישול).
הסלט מעולה ועשיר כמו שהוא (תעיפו מבט ברשימת המצרכים המכובדת), אך דנה מספרת שהיא הופכת אותו לארוחת צהרים חלומית כשמוסיפה לו רצועות חזה עוף או לחילופין, לארוחת ערב מופלאה עם תוספת של גבינת פטה עיזים מפוררת. שתי האופציות נשמעות לי פגזיות ובהחלט תיבדקנה.. אך בינתיים אספר לכם שאני מאד נהנית מהסלט גם ככה, ללא תוספות נוספות.
מצרכים:
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
4 מקלות סלרי קצוצים (עם העלים הטריים)
1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות
חופן עלי כוסברה טריים
1 כוס בורגול מבושל
1 סלק מבושל (בואקום) חתוך לקוביות קטנות
חופן בוטנים קלויים קצוצים גס
חופן חמוציות
מיץ מ-1/2 לימון + 2 לימונים גדולים סחוטים
1/3 כוס שמן זית
1 כף גדושה דבש
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
סוחטים חצי לימון מעל קוביות הסלק המבושל עד שמסיימים עם שלל החיתוכים.
מכניסים לקערה גדולה את שני סוגי הכרוב, הבצל הירוק, הסלרי, הצ'ילי, הכוסברה, הבורגול, הסלק במיץ לימון, הבוטנים והחמוציות.
בקערה קטנה נפרדת או צנצנת קטנה מערבבים את חומרי הרוטב: מיץ משני לימונים גדולים, 1/3 כוס שמן זית, כף גדושה דבש, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוזגים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים היטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
נקרא מצויין. בורגול דק או עבה?
סלט באמת מעולה! בורגול עבה
יצא טעים מאוד!
תענוג לשמוע, תודה!
מה אפשר במקום בוטנים? (בגלל אלרגיה מסכנת חיים)
היי דפנה כל אגוז אחר שאת אוהבת ולא אלרגית אליו – קשיו למשל